+1TATI написа:Сваляте и почистете клапаните на помпата и виж дали ще има положителен ефект. Ако се получи, започвай да се замисляш за нови такива
Тия клапани са слабото място на нашите двигатели.

+1TATI написа:Сваляте и почистете клапаните на помпата и виж дали ще има положителен ефект. Ако се получи, започвай да се замисляш за нови такива
Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но искам да попитам как точно мога да си проверя в домашни условия дали имам изгорели подгревни свещи?jim_beam написа:колега има голяма вероятност да са изгорели няколко подгр.свещи,разкачай шината и мери.при мен бяха 3 сдали багажа,сега си пали от раз както винаги!
за смяната ти трябва дълга 10-тка и гедоре и само при студен двигател пипаш.новите се завиват съвсем слабо с 6Nm.99% това ти е проблема.
Аз точно така ги проверих и през 4те прескочи искра. Също така и при палене на студен двигател на около 7 градуса с пробна лампа, вързана към шината за да видим дали релето не е заминало... Но не се оказа това проблема.jim_beam написа:ако нямаш уред взимаш едно кабелче към 1м и след като си разкачил шината,свързваща всички свещи,държиш единия му край на плюса на акумулатора,а другия допираш за кратко до електродите на свещите една по една.ако прескача искра в момента на допира свещта е ок,ако нищо не става е изгоряла.правиш го при неработещ двигател и не на контакт,махаш ключа за по-сигурно.
Имаш ли идея колко трябва да бъде съпротивлението или в какви граници?slowtraveler написа:Сваляш общата им шина и мериш съпротивлението на свещите една по една..
Това не е гаранция, че трябва да засмуква от там. При мен няма скоби (махнах ги) и маркучите ми само са нахлузени, но не съм засмуквал въздух. Най-лесно се установява от къде смуче въздух по мазното петно, което остава на мястото от където засмуква. Ако маркуча е сух, от там няма да засмуче.todor87 написа:Помпа в резервоара няма.Аз имах подобен проблем.И 4-те скоби на маркучите към горивния филтър се въртяха при най-малко усилие на ръка.Предполагам от там е взимало въздух при по голям престой(около 12ч.).След смяната им не съм имал проблем.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта