RAV4 - въпроси

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Яну 2011 23:01

LEXUS написа:Ти да не мислиш,че китайците по-добре работят от българите.И те са с променен генотип от социализъма. biggrin.gif
Нищо не мисля, а знам колко и какво произвежда Китай. В същото време в БГ не се произвежда нищо, а 80% от населението живее от пършив алъш-вериш с китайски стоки.
Китайската икономика е на 2-ро място в света, а българската е на 222-ро, доколкото има такова явление "икономика на РБ".

Изобщо не може да си мислим за сравнение! Все едно да сравняваш завода за автобуси в Ботевград със заводите на Тойота.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 08 Яну 2011 09:11

zi_zi_top написа:
LEXUS написа:Ти да не мислиш,че китайците по-добре работят от българите.И те са с променен генотип от социализъма. biggrin.gif
Нищо не мисля, а знам колко и какво произвежда Китай. В същото време в БГ не се произвежда нищо, а 80% от населението живее от пършив алъш-вериш с китайски стоки.
Китайската икономика е на 2-ро място в света, а българската е на 222-ро, доколкото има такова явление "икономика на РБ".

Изобщо не може да си мислим за сравнение! Все едно да сравняваш завода за автобуси в Ботевград със заводите на Тойота.
Генотипа на китйците няма нищо общо с нашия.
Невъзможо е съчетаването на нашия манталитет с техните условия на труд и бит.
В момента тече процеса на пренастройка към 'made in China' продуктите.
Почти няма сфера в която да не са успели да 'бият' западните добре познати продукти.
Знам какво става със Сименс и Ериксон, а за Алкател да не говорим, по отношение на телекомуникационното оборудване.
Моделът им е изключително успешен от икономическа гледна точка и единствения риск е вътршно-политическата ситуация - кога самите китайци от роби, ще решат че трябва да станат работници.
Истински късмет е, че са избрали България за вход към EU на автомобилната им промишленост и искрено им желая успех.
Веднага трябва да уточня - не мисля, че в скоро време покупката на китайска кола ще ми се види разумна.
Но със сигурност ще е такава, за хора купуващи кола, която самите те няма да карат biggrin.gif

Нали бяха казали, че и С10 ще се произважда у нас!?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 08 Яну 2011 09:36

Но със сигурност ще е такава, за хора купуващи кола, която самите те няма да карат biggrin.gif

И като се има и в предвид цената...........
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

oanda

Мнение от oanda » 10 Яну 2011 09:14

В нашето мобиле ми хвана окото ето това:
http://www.mobile.bg/21292228701610717
Какво ще кажете? rolleyes.gif
Забравих да ви попитам дали си имате някой утвърден сервиз, който да се е специализирал в ремонта на Тойота? Понеже (както вече казах) си има такъв за Пежо. Знам и за Хонда. Та, имате ли си и вие някой "клубен" майстор, където мога да заведа Тойота за преглед? Говоря за София smile.gif

tanto

Мнение от tanto » 10 Яну 2011 14:18

oanda написа:В нашето мобиле ми хвана окото ето това:
http://www.mobile.bg/21292228701610717
Какво ще кажете? rolleyes.gif
Забравих да ви попитам дали си имате някой утвърден сервиз, който да се е специализирал в ремонта на Тойота? Понеже (както вече казах) си има такъв за Пежо. Знам и за Хонда. Та, имате ли си и вие някой "клубен" майстор, където мога да заведа Тойота за преглед? Говоря за София smile.gif
Привет,

Обявата, която си намерил, не е лош вариант, но за 32 000 лв. според мен ще имаш добър избор. Не е лошо да провериш за върнати и проверени автомобили, които се предлагат от официалните представителите за тойота по места. Мой познат си взе по този начин бензиновия вариант и засега е доста доволен. Ако отидеш с парите на куп няма да ти направят отстъпка, но може да се договориш да ти сложат без доплащане всякакви екстри, които не са налични (ролбари и т.н.). Моят човек си поиска предния ролбар (който струва официално около 1500 л. ) и куп други неща които вече не помня. А и ще ти дадат някаква гаранция, защото автомобилът е проверен от тях. разбира се зависи, какво имат налично към момента.
За сервиз не знам, нека други момчета да кажат, аз преди Рав4 (която имам от три седмици) карах Ярис и супер много се разочаровах от ТМ Ауто. Рав 4 като я купих я закарах в сервиза в Пазарджик (официалния представител), защото мой познат ми го препоръча. Направиха ми диагности на компютър, изчистиха ми някакви грешки, обясниха ми какъв е проблема и ми прегледаха окачването, спирачки и т.н. за общо 26 лв. Колата стоя в сервиза повече от 2 часа. Не знам дали през цялото време са работили по нея, но тази цена адски ме впечатли. В събота им закарах Яриса за да ми кажат какъв му е проблема (загрява ми супер лесно и една година само проблеми). Ще видя как ще се справят и ще преценя, но отношението им е супер добро (както трябва да бъде, когато предлагаш някакъв вид услуга). В ТМ ауто се държат все едно са учили по 20 г. в Харвард и тршбва да им целувам ръка защото ми гледат колата, а аз съм неграмотен щом не мога да си я оправя сам.

Успех в търсенето!

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 10 Яну 2011 15:45

Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

tanto

Мнение от tanto » 10 Яну 2011 16:06

http://www.hypo-leasing.eu/okazion/?p=63

това е линк към оказиона на Хипо, не мога да ти дам линк към самата обява, но ще си я намериш сам, Ако това е реален пробег, смятам че офертата е доста по-добра от двете до тук ......

oanda

Мнение от oanda » 10 Яну 2011 17:33

само да отбележа, че в обявата, която ви показах, цената е с ДДС :whistle: А РАВ-чето е 7-местно rolleyes.gif

tanto

Мнение от tanto » 10 Яну 2011 17:54

Е да ако ДДС-то се възстанови това доста ще промени картинката :)! Не знаех че има и вариант за 7 местен рав, но не съм се и замислял. Дано и данъчните да ги преброят 7 :)!

oanda

Мнение от oanda » 10 Яну 2011 19:13

ами надявам се, след като веднъж са ги преброили да не искат да ги броят пак biggrin.gif

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 10 Яну 2011 20:51

А връщането на ДДС-то за 7-местни не е ли само при покупка на чисто нова кола?
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 10 Яну 2011 20:57

Akima написа:А връщането на ДДС-то за 7-местни не е ли само при покупка на чисто нова кола?
не,също и при импорт на употребявана.дали важи за покупка от бг не знам,вероятно не.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Akima

Мнение от Akima » 10 Яну 2011 21:01

Ами изнасяш я значи и я внасяш отново и я регистрираш и дано са по-малко от 20% разходите! biggrin.gif
Изображение

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 10 Яну 2011 21:02

didak написа:Веднага трябва да уточня - не мисля, че в скоро време покупката на китайска кола ще ми се види разумна.
Интересното е, че и Артър Хейли си е мислел същото за японските коли, но в началото на седемдесетте години от миналия век.

http://chitanka.info/index.php/text/8457/1#textstart

Който иска да чете.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 11 Яну 2011 08:45

Fido Dido написа:
didak написа:Веднага трябва да уточня - не мисля, че в скоро време покупката на китайска кола ще ми се види разумна.
Интересното е, че и Артър Хейли си е мислел същото за японските коли, но в началото на седемдесетте години от миналия век.

http://chitanka.info/index.php/text/8457/1#textstart

Който иска да чете.
Съвременния конвенционален автомобил е ДОСТА сложно изделие, плод на много компромиси.
Щом дори и Тойота напоследък не могат да намерят вярната вакса, какво остава за прохождащите?
Китайците, обаче са късметлии - навлизането им в автомобилната промишленост съвпада с навлизането на електрическите автомобили.
Убеден съм че това ще става доста по-бързо, отколкото си мислим.
Може да се сравни с появата на Нотбука и изместването на настолните ПиСи-та.
Старта е даден.

п.с.: не прочетох Хейли, защото дисплея на лаптопа ми се прецака и ползвам ПиСи-то на дъщерями /10 лв. за 10 мин., които така или иначе щях да и дам laugh.gif/
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

Публикувай отговор