zi_zi_top написа:LEXUS написа:Ти да не мислиш,че китайците по-добре работят от българите.И те са с променен генотип от социализъма. biggrin.gif
Нищо не мисля, а знам колко и какво произвежда Китай. В същото време в БГ не се произвежда нищо, а 80% от населението живее от пършив алъш-вериш с китайски стоки.
Китайската икономика е на 2-ро място в света, а българската е на 222-ро, доколкото има такова явление "икономика на РБ".
Изобщо не може да си мислим за сравнение! Все едно да сравняваш завода за автобуси в Ботевград със заводите на Тойота.
Генотипа на китйците няма нищо общо с нашия.
Невъзможо е съчетаването на нашия манталитет с техните условия на труд и бит.
В момента тече процеса на пренастройка към 'made in China' продуктите.
Почти няма сфера в която да не са успели да 'бият' западните добре познати продукти.
Знам какво става със Сименс и Ериксон, а за Алкател да не говорим, по отношение на телекомуникационното оборудване.
Моделът им е изключително успешен от икономическа гледна точка и единствения риск е вътршно-политическата ситуация - кога самите китайци от роби, ще решат че трябва да станат работници.
Истински късмет е, че са избрали България за вход към EU на автомобилната им промишленост и искрено им желая успех.
Веднага трябва да уточня - не мисля, че в скоро време покупката на китайска кола ще ми се види разумна.
Но със сигурност ще е такава, за хора купуващи кола, която самите те няма да карат biggrin.gif
Нали бяха казали, че и С10 ще се произважда у нас!?