RAV4 - въпроси

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
oanda

RAV4 - въпроси

Мнение от oanda » 07 Яну 2011 10:46

Здравейте, нов съм във форума. Решил съм да купувам СУВ rolleyes.gif Колебая се между няколко модела, като предпочитам бензин, но на пазара се предлагат предимно дизелови варианти. Не искам да споменавам другите набелязани марки, за да не предизвиквам излишни полемики във връзка с най-добрата марка biggrin.gif
Питането ми е конкретно за РАВ4 в годините 2007-2009. Това би трябвало да е РАВ4.3
Та, въпросите ми са към издържливостта на дизеловите агрегати. Интересуват ме цени на поддръжка, капризни ли са на нафта, цени на демферния маховик и дали би могъл да се замени с обикновен такъв, скапват ли се дюзите от кофти нафта, има ли проблем със съединителя и такива подобни...
За окачването няма да питам. Предполагам, че е добро biggrin.gif
Опитах да изровя информация от форума, но не се справих особено успешно blush.gif Извинявам се, ако вече сте обсъждали подобни въпроси, но като че ли третата генерация на РАВ4 не е особено популярна тук rolleyes.gif
Благодаря предварително на отзовалите се :thumbsup:

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 07 Яну 2011 13:44

Аз да ти кажа малко общи неща за всички дизели . Значи първо няма такъв , който да не се скапва от кофти нафта ! После всички са с демпферни маховици и цените са горе долу еднакви . Разликата е най-вече от къде го купуваш !
Относно издражливостта не случайно Тойотите не са с максималната възможно мощност за поколението двигател , като БМВ да кажем . Като това позволява на двигателя да има запас .
Поддръжката също не е скъпа на фона на всички останали автомобили от това поколение . Вече има достатъчно места от където могат да се взимат части . Не е , като за голф 3 да отидеш на Симеон и да има всичко но с поръчка до една седмица може да си намериш оригинални части , а ако се задълбочиш малко може и 2-ра употребва да намериш .
Принципно това поколение няма масови проблеми с маховици, дюзи, помпи и тн . Но всичко зависи от начина на употреба и поддръжката така ,че няма гаранция , че няма да смениш съединител или дюза .

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 07 Яну 2011 14:22

колегата procopy е намерил даже една добра оферта:
http://toyotabg.eu/viewtopic.php?t=16109

wink.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 07 Яну 2011 14:23

Нещо е напускал бая теми ............ нетърпелива работа biggrin.gif .

oanda

Мнение от oanda » 07 Яну 2011 15:44

колегата Прокопи търси автоматик, а аз мразя автоматиците biggrin.gif
Bass_man, в момента карам дизел и до гуша ми е дошло да треперя къде ще заредя wacko.gif По принцип зареждам предимно на Еко. Но на някои модели самите производители предлагат замяната на двумасовия маховик с обикновен такъв wink.gif Колкото до цените - знам колко струва такъв за Пежо, защото го сменях. Цената му е около 700 лв., ако не го купуваш от СФА. За Тойота чувам бая по-солена цена. Затова и попитах biggrin.gif Предполагам, че дюзите не са Бош, но не мога да твърдя със сигурност rolleyes.gif
П.С. Не ми се нахвърляйте, моля. Много съм доволен от сегашната си кола, което вероятно е в разрез с вашите разбирания. Просто ми трябва нещо маалко по-височко и по-проходимо wink.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 07 Яну 2011 19:07

Че кой пък ти се нахвърля ? :whistle:
На Пежото му е евтин маховика пък му е скъп филтъра за твърди частици , и се чисти и се пълни тамън докато не го махнеш biggrin.gif .
+ това е за по-стари модели за новите няма такива китове и няма и нужда защото повечето вече поне гаранцията си изкарват :) . След това имаш и заден мост за профилактика и ако го "забравиш" отиваш на 1000лв. и тн и тн . Всяка марка си има особенности но характерното е , че всичките са скъпи за поддръжка .
Не оригиналния кит за Тойотите с "проблемни" маховици е около 1300лв. но с феродов и притискател така , че не виждам някаква космическа разлика .
Няма особенно значение какви са дюзите помпите и тн защото и бош и денсо са си скъпи .
А горе за прокопи нещо аз съм се объркал . Стори ми се , че ти я беше пуснал другата тема . Явно нещо съм се бил удрямал вече .

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 07 Яну 2011 19:27

Относно бензиновите джипки!!!!Много е хубаво да караш бензинова джипка,страхотно е,до момента в койо трябва да се ходи на бензиностанция!От 1 месец карам http://www.gwm.com.cn / модел WINGLE карам го с цел да правя реклама и да видим какво ще покаже!Като за цената си е страхотно,уникално е просто!!Всичко си има(като екстри)и вози много добре!ОБАЧЕ като ида на бензиностанцията и ми прилошава,макар че не плащам аз горивото!Гори около15-17 на 100 градско и 10-11 извън градско!Колата е на 1500 км ,двигателя е Митсубиши 2400 кубика,може би като се разработи разхода ще падне,но за сега ме ужасява(на фона на разхода ми на Версото от подписа ми!)Само да вметна това са автомобилите които започва да произвежда Литекс комерс в Ловеч!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
didak
Благодарил/а: 3 пъти
Получена  благодарност: 2 пъти

Мнение от didak » 07 Яну 2011 20:20

павел павлов написа:Относно бензиновите джипки!!!!Много е хубаво да караш бензинова джипка,страхотно е,до момента в койо трябва да се ходи на бензиностанция!От 1 месец карам http://www.gwm.com.cn / модел WINGLE карам го с цел да правя реклама и да видим какво ще покаже!Като за цената си е страхотно,уникално е просто!!Всичко си има(като екстри)и вози много добре!ОБАЧЕ като ида на бензиностанцията и ми прилошава,макар че не плащам аз горивото!Гори около15-17 на 100 градско и 10-11 извън градско!Колата е на 1500 км ,двигателя е Митсубиши 2400 кубика,може би като се разработи разхода ще падне,но за сега ме ужасява(на фона на разхода ми на Версото от подписа ми!)Само да вметна това са автомобилите които започва да произвежда Литекс комерс в Ловеч!
Я кажи нещо повече за Great Wall в БГ.
Кои модели ще се произвеждат тук?
От кои марки се ползват детайли?
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 07 Яну 2011 20:51

Да не оспамим темата!Ще се произвеждат пикапа,за който стана въпрос(23000 лв с ДДС),джип Хувър(30000лв)лека кола Флорид(12000 лв)и един миниван Коури(около27000) на по късен етап!Бензиновите двигатели са от Митцубиши а дизелите са на Исузу!Скоростни кутии и раздатъчни кутии всичко е митцубишиЗавода стартира през месец май 2011г.

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 07 Яну 2011 21:01

Китайски автомобил произведен в БГ = УЖАС И БЕЗКРАЙНИ ПРОБЛЕМИ!

Предпочитам да си купя 16 годишна Тойота от Италия, отколкото чисто нов автомобил произведен в Ловеч.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 07 Яну 2011 21:04

Не си прав,но няма смисъл да споря!Времето ще си покаже.......!И аз бях безкрайно предубеден до преди месец!Сега съм впечатлен!

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Яну 2011 21:17

http://www.carexpert.ru/aresp.php?idmodel=gwallho

Чети отзиви на собственици и си "чувай" Тойотката... :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

oanda

Мнение от oanda » 07 Яну 2011 22:20

Bass_Man, 406 имат ФАП само на 2,2ХДИ rolleyes.gif И се премахва доста успешно при това laugh.gif Моето е 2.0ХДИ и няма ФАП. Оригинален комплект съединител (феродов, притискателен и лагер) Валео + маховик (отново оригинален, но не купуван от СФА) излиза към 1200-1300 лв. За задния мост си прав, но не чак толкоз. И него съм правил rolleyes.gif И за новите ХДИ от ПСА започнаха доста по-отдавна предложението с обикновен маховик smile.gif Предполагам, че причината е същия въртящ момент и същата мощност при по-малък двигател, демек по-малка необходимост от гасене на вибрации поради по-малката маса на въртящите се части wink.gif
Както и да е, сата на ми ясно и благодаря :thumbsup:
Колкото до сравнението на който и да е китайски "джип" с истински такъв - неуместно е smile.gif Нормален бензинов СУВ на дълго не би трябвало да дава повече от 8. При това средната скорост няма да е под 120 - каране по магистрала имам предвид. За нормален път с относително нормално каране разхода може да падне до 7 wink.gif За града не може да е повече от 12-12,5 в най-студените зимни дни. При това в София smile.gif
Така че не ми ги хвалете тия китайски пръчки dry.gif

Аватар
zi_zi_top

Мнение от zi_zi_top » 07 Яну 2011 22:37

oanda написа:...Така че не ми ги хвалете тия китайски пръчки dry.gif
Истинският ужас ще е "българската следа" в завода.

Ако искат да не се провалят напълно, трябва да си докарат китайци дори и за чистачи в завода и на входа трябва да има табела "ЗАБРАНЕНО ЗА БЪЛГАРИ"!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 07 Яну 2011 22:49

zi_zi_top написа:
oanda написа:...Така че не ми ги хвалете тия китайски пръчки dry.gif
Истинският ужас ще е "българската следа" в завода.

Ако искат да не се провалят напълно, трябва да си докарат китайци дори и за чистачи в завода и на входа трябва да има табела "ЗАБРАНЕНО ЗА БЪЛГАРИ"!
Ти да не мислиш,че китайците по-добре работят от българите.И те са с променен генотип от социализъма. biggrin.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Публикувай отговор