Колеги, как ви работят климатиците?
- mapamop
- Автомобил: Avensis WG T25,1ZZFE,2005
- Благодарил/а: 159 пъти
- Получена благодарност: 575 пъти
И ще се върне да пита както каза Gimara в друга тема: "Откъде да си намеря пластмасовите щипки за X,Y,Z частите по таблото?"
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
Не отговарям в теми, в които не съм задал въпрос.
Не отговарям на лични съобщения.
--
Здравейте колеги. Имам Тойота аурис 2007г 2.0d . Днес разбрах,че не мога да пусна климатика. Никакъв звук, никаква светлина, никаква индикация. Преди няколко седмици я зареди ха с фреон, като преди да я заредят направиха проверка за течове по системата и всички беше наред. Надали има връзка, но ви споделям. Ако може мнение, съвет, предположение да ми дадете, ще ви бъда благодарен. Направо се шашнах... Благодаря предварително.
- mapamop
Бушон или агрегат?
Opel Astra F 1.7D(1993) -> Toyota Avensis T25 (2005), E: 1ZZFE, F: ZZT251L / Corolla Verso (07.2007), E: 1ZZFE, F: ZNR11L
--
--
-
- Благодарил/а: 26 пъти
- Получена благодарност: 168 пъти
Може и да е "изпуснала фреона", ако не са херметизирали добре системата. Има защита по-ниско налягане. Мисля, че няма индикация, но не съм сигурен. Ако не е предпазител, предполагам ще е добре да я видят където сте я заредили.
Auris Е15 Hybrid; Corolla E210 HB 2.0 hybrid
- mapamop
Копчето светва и изгасва при ниско налягане.
Ако не запали агрегата или има прецакани копче или предпазител няма да светне изобщо.
Ако не запали агрегата или има прецакани копче или предпазител няма да светне изобщо.
--
--
Благодаря ви за предположенията. Днес ще ходя до сервиз, дано намерят решение на проблема.
-
- Автомобил: Тойота Ярис
Здравейте съфорумци,
предпочетох да не отварям нова тема, затова пиша в тази. ще съм благодарен ако споделите, който е правил замервания на температурата, която е на изхода на решетката на духалките при работа на климатика. Наскоро ми правиха профилактика на моя и няма промяна в температурата. Колата е TOYOTA Yaris I Хечбек (P1) 1.0 (SCP10_) бензин 68 K.C. 2002 г.
При мен тестът показа следното: на сянка, при външна температура 34 градуса, при затворена клапа за приток на външен въздух, на 1-ва степен на вентилатора, на свободна скорост, без подаване на газ при обороти около 500 в минута при изчакване на термометъра 7 минути показанието му падна само до +8 градуса на изхода на духалките. Изчаквал съм го и повече време, но под 8 градуса не пада. На един познат голф 4-ката му прави 3 градуса при същите условия. Струва ми се, че тези 8 градуса са малко множко.
Същият тест го направих преди профилактиката на климатика и показанието беше абсолютно същото.
Ще съм благодарен ако споделите мнения и стойности който е правил подобен тест.
предпочетох да не отварям нова тема, затова пиша в тази. ще съм благодарен ако споделите, който е правил замервания на температурата, която е на изхода на решетката на духалките при работа на климатика. Наскоро ми правиха профилактика на моя и няма промяна в температурата. Колата е TOYOTA Yaris I Хечбек (P1) 1.0 (SCP10_) бензин 68 K.C. 2002 г.
При мен тестът показа следното: на сянка, при външна температура 34 градуса, при затворена клапа за приток на външен въздух, на 1-ва степен на вентилатора, на свободна скорост, без подаване на газ при обороти около 500 в минута при изчакване на термометъра 7 минути показанието му падна само до +8 градуса на изхода на духалките. Изчаквал съм го и повече време, но под 8 градуса не пада. На един познат голф 4-ката му прави 3 градуса при същите условия. Струва ми се, че тези 8 градуса са малко множко.
Същият тест го направих преди профилактиката на климатика и показанието беше абсолютно същото.
Ще съм благодарен ако споделите мнения и стойности който е правил подобен тест.
Последно промяна от HERUVIM на 24 Юли 2020 17:37, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Corolla Verso II 1.6
- Получена благодарност: 1 път
Не мисля , че тия 8 градуса и то при едва 500 оборота , трябва да те тревожат .Домашните хладилници са плюсови , тоест от 2 до 4 градуса!! Може пък въпросния голф да си е сбъркал предназначението
ако му пуснат малко водичка през клапите , може и сняг да завали в купето 

Corolla Verso II 1.6i 2007
-
Пак да уточня, че тези 8 градуса са на изхода на решетките, а не в купето. В купето термометъра показваше 25 градуса при външна температура 34.
-
- Автомобил: Corolla Verso II 1.6
- Получена благодарност: 1 път
Да това го разбрах, но мисля ,че теста се прави на около 2000 оборота, 500 мисля , че са прекалено ниски.Въпреки това 8 градуса си е приемливо , на предишната кола имах проблем с климатика , на духалките го докарваше едва до 14 градуса и така си отиде
Corolla Verso II 1.6i 2007
- biro
- Благодарил/а: 6 пъти
- Получена благодарност: 121 пъти
Вдигни оборотите и може да направи под 8 градуса. При теб оборотите на компресора пряко зависят от оборотите на двигателя за разлика от електрическия компресор, който се ползва в хибридните автомобили.
На голфа а 3те градуса при какви обороти е мерено?
На голфа а 3те градуса при какви обороти е мерено?
C-HR 1.8 Hybrid 122к.с. 2ZR-FXE 2017 Classy LED
-
Вдигах оборотите до около 2000. Да, пада на 7 градуса, но мисля, че пак е неприемливо. Относно оборотите на голфа - теста беше на около 600-700 об/мин.
Добавих в първото си мнение, че теста беше направен на 1-ва степен на вентилатора. Това е много важно, защото при нея въздуха се движи по-бавно и е по-охладен.
Добавих в първото си мнение, че теста беше направен на 1-ва степен на вентилатора. Това е много важно, защото при нея въздуха се движи по-бавно и е по-охладен.
- gimara
- Автомобил: Verso 1.8/CVT, 2016
- Благодарил/а: 49 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Карай на климатик 1 час и тогава мери. Нали целия автомобил барабар с въздуховодите е нагрят до 32 градуса примерно. Трябва и те да се охладят. Ако те успокоява, и на моята кола ги докарва до 6 градуса. Пък и на малък мотор, колко мощен климатик да сложат? Скоро се возих в едно X5, докато навакса, щяха да ми изпадат зъбите от студ, ама то към триста кончета.
Toyota Manuals/Сервизни ръководства/Ръководство на потребителя
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016
Toyota Corolla Verso 1.8/2008 >> Toyota Verso 1.8,CVT/2016