Така си е... Относно твоята сигурност и сигурността на семейството - не бих казал, че каращите всесезонни гуми са безотговорни..
Като цяло - това твърдение ми изглежда повече 'политическо', и доста далеч от реалността... Поради простата причина, че по нашите ширини и в 'нашият работен диапазон' е много по-вероятно да поставиш на риск семейството си просто защото в даденият ден например си сложил зимни гуми, а температурата е +25, или си с летни, ама е хванало поледица
В темата за всесезонните съм пускал снимки по какви ледове и снегове драпах, и то без каквото и да е притеснение (за мое учудване)... Това е, след като след МНОГО ГОДИНИ шофиране с 'правилните комплекти' реших да експериментирам със всесезонни...
От зимните - бях доволен от Нокиан СУВ XL (товарният индекс бе 114 - май бе нещо около 1200кг на гума), но размерът бе доста по-голям от твоя, и вероятно по-малките имат малко по-различен протектор... Но бе много тиха... Което обаче е субективно - Бриджстона първият сезон бе също доста тих (или колата добре обезшумена
П.С. Мисля ясно го изписах - поне за мен границата за преимуществото на всесезонните е някъде около 25-30х.км/година... Вие споменавате, че изминавате под тази граница... И да - когато изминавах 40-60х.км изводът бе очевиден - двата комплекта (зимни/летни) са по-удобният избор... Но в момента, в който пробегът ми спадна под 25 - съвсем логично се преориентирах... И да - докато съм бил с двата комплекта - винаги съм бил с отделни комплекти джанти... Ей ги сега старите (снимка в момента) още не съм ги прибрал в мазата (вероятно и няма да ги прибирам)
П.П.С. законовото ограничение е 1.6мм дори и зимата, защото добрите всесезонки също имат 'зимният знак' и се приравняват към зимните.. Друг е въпросът дали някой би карал зимата в сняг/киша и т.н. с гуми с такъв грайфер