Изграждането на Сайт на КЛУБА
парите които в момента се събират са с цел да се изгради сайт на форума/клуба. идеята е ние да си съберем парите, така че сайта да си е наш и да си правим с него каквото ние решим, а не да го дадем на някой да го направи и после в замяна те да казват каква реклама къде да стои. попринцип членския внос(не само сега, ами и за в бъдеще) е с цел да се поемат разни елементарни разходи по подръжката на клуба. те определено няма да могат да покрият каквато и да е среща или мероприятие. но идеята е такава, че кат се съберат достатъчно членове и има един прилично изглеждаш сайт, тогава евентуално ще се появят спонсори които ще имат желанието да подпомогнат разните сбирки и други мероприятия.
иначе за сега 100 члена на клуба звучи доста оптимистично, но мисля че е реално да стане, стига повечко хора се включат в каузата. както каза Лорда, това не е нещо дет ще угрее него или мен, по скоро се прави тъй като форума достатъчно се е разрастнал и просто това е следващата стъпка. това е за хората дет живеят в БГ и имат желание да правят нещо повече от това да влезат във форума и да пишат, така ще се предотстави възможност и за допълнителни забавления. аз на миналогодишния събор не съм присъствал, но до колкото разбрах са се били събрали доста народ и са си искарали добре. дано има такива мероприятия и за в бъдеще...
иначе за сега 100 члена на клуба звучи доста оптимистично, но мисля че е реално да стане, стига повечко хора се включат в каузата. както каза Лорда, това не е нещо дет ще угрее него или мен, по скоро се прави тъй като форума достатъчно се е разрастнал и просто това е следващата стъпка. това е за хората дет живеят в БГ и имат желание да правят нещо повече от това да влезат във форума и да пишат, така ще се предотстави възможност и за допълнителни забавления. аз на миналогодишния събор не съм присъствал, но до колкото разбрах са се били събрали доста народ и са си искарали добре. дано има такива мероприятия и за в бъдеще...
->
Re: !
Опита показва, че намесят ли се кинти ставаdesSs написа:всъщност кой ще го прави тоя сайт? някой от вас, или ще се плаща на външен човек? щото имам приятел, който точно това работи, мога да говоря за нещо по-евтино...ако искате деdiver написа:Лично аз мога да помогна с енжина, но някой трябва да барне дизайна, щото там хич ме няма....

П.П. Нямам нищо против да съберем и кинти, ма срещу едни 1000лв много ме съмнява да стане нещо прилично...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
пишете ме и мен ... значи според мен по-добре да го направи човек който се занимава с това ... аз мога да помогна с нещо правил съм сайтове но не е въпроса да се направи нещо колкото да се каже че е направено а да се направи професионално ... затова най-добре да се плати на някой а пък после за поддръжката вече може да се изявяват хора от клуба ...
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
dess - предложи на човека, който имаш предвид, даже може да говорим с него и ние, за да му кажем какво ще очакваме. Предложения приемаме всякакви, като задължително ще си търсим качеството, за парите, които плащаме. diver - принципно си прав, но този път, парите идват в ръцете на хора, които смятам сме се доказали, че не сме за 100, 200 или 500лв .... Така че, който има съмнения, не ми пречи да дам точен отчет колко са постъпили, колко са платени и на кого
Принципно, аз и Жоро ще дадем пак по-голямата част от парите, това ни е ясно, но това все пак е помощ, а и идеи от колеги за сайта няма да са ни излишни. Ако някой, може да има изгода от реклама в сайта, аз ще съм първия, ако всичко беше за парите, защото предлагам аксесоари за коли, но нито съм питал, нито съм задължавал да имам каквото и да е рекламно поле. Разбирам, че във времената, в които живеем, безкористно е нещо, което си е позагубило смисъла, но една равносметка от това колко пари сме налели досега и колко сме си върнали, може да си направи всеки. bad dog ни предупреди, че ние на + няма да излезем, защото той има опит в такива начинания, но дори и минуса не ни е оплашил за сега biggrin.gif Както някои колеги от US казаха - трябва да се популяризира марката, да се изградят традиции, а спонсорите сами ще ни търсят
А парите от спонсорите сме измислили толкова предназначения, че трябва да изпиша още половин страница с примери... Така че колеги, всичко е за каузата, да направим клуба и форума (за мен двете вървят ръка за ръка) по-истински, с по-хубав вид, като същевременно остане всичко толкова демократично, както си сега. Звучи малко като комунизъм, но пък е изпълнимо, стига да получим малко подкрепа. И повече морална, за да имаме организаторите и поддръжката желание да работим по всички тези идейки
P.S. някой, някога на шега ми каза, да продам 2-3 ксенона и да дам тези пари за децата - ами на шега на майтап, в месеца, в който събираме парите, колкото се продадат, толкова пари отиват там.... Това също е мероприятие, което не трябва да пропускаме, дори да е с 5лв дарение. Няма малка помощ, колеги! Дано станем малко по-единни

P.S. някой, някога на шега ми каза, да продам 2-3 ксенона и да дам тези пари за децата - ами на шега на майтап, в месеца, в който събираме парите, колкото се продадат, толкова пари отиват там.... Това също е мероприятие, което не трябва да пропускаме, дори да е с 5лв дарение. Няма малка помощ, колеги! Дано станем малко по-единни

- Georgimitrovich
Колега до сега само двама човека са платили членски внос и това са Fido_Dido и Zero`Cool. Та една проста сметка показва 2х24лв=48лв. Само съществуването на банковата сметка струва 7лв. на месец, за други разходи трябава ли да говорим. Пример да давам ли че събора миналата година ни излезе на мен и Ме4оКуХ над 4 000лв като от вход събрахме почти 700лв. от които 30% отиват за държавата, останалите пари и награди сещаш ли се от къде идват. О да забравих от тези 1000 члена който спомена. Моля да престанем да си правим сметки кой колко бил дал.kalin написа:ще се ползват само за изграждане на WEB сайт, хоста винаги е бил плащан от LORDDIGITAL, a на срещите из страната всеки си плаща за биратаiivanov написа:Ако паричките ще се ползват за хостинг на сайт и организация на срещи и т.н. са малко, иначе +1![]()
и не мисля, че са малко...1000 членове по 18 лв = 18000 лв
а предполагам, че членовете са повече!
Относно сайта колежката celica каза че може да се заеме със задачата. До колкото ми е извесно тя се занимава с тези работи. НО както всички се досещате сиренето е с пари.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
- Georgimitrovich
- LordDigital
- СупраДжия
Колега - благодаря за предложението ,но както написах и преди не само не очаквам некой да го прави тоз сайт без пари НО и предпочитам да си платим за да може да очакваме ,изискваме ,и примем само нещо което го одобрим тез които за момента имаме визията и идеяата какво ще е сайта.diver написа:Лично аз мога да помогна с енжина, но някой трябва да барне дизайна, щото там хич ме няма....
За другите - Celica–та се нае да направи сайта. Кренденциите са и ,че се занимава са със правене на сайтове (от А до я ,php) като професия - не мога да кажа ,че е некои ГУРУ ,но не ни и трябва гениялност за сравнително тривиален сайт. Освен това преди да е програмиска е дезайнерка и не на пследно място въпреки че ника и е Celica ми е показвала как жена може да направи добри времена на една писта със една Супра със поне 350магарета под капака и не по-малко от -1 преден камбер!

Както писах по-нагоре според проучванията на Georgimitrovich такъв сайт какъвто изкаме струва около 2000 лева ,цената на Celica-та е на половина т.с. 1000 - ако некои може да се гарантира за некои друг който да даде по-добра оферта сме отворени за дискусия.

ми аз говорих с моя човек, каза че изработването на динамичен сайт струва 750-1000 /и нагоре ест/. вече зависи от много неща, ама доколкото разбрах не искате няква сложнотия. ако решите нещо, ще ви дам телефон, той е от София, виждате се и се разбирате кой кво иска и за кви пари точно иде реч.
но не искам да ме разбирате погрешно. чак след като предложих, видях че първия пост е едитван и пише, че съфорумник ще се заема с това. не искам да подливам вода на колежката, просто исках да съм полезна
щом вече сте говорили с нея... 
но не искам да ме разбирате погрешно. чак след като предложих, видях че първия пост е едитван и пише, че съфорумник ще се заема с това. не искам да подливам вода на колежката, просто исках да съм полезна

- didak
- Благодарил/а: 3 пъти
- Получена благодарност: 2 пъти
Тъй като неведнъж съм участвал в изграждането на сайт от страната на "инвеститора", смятам че най-полезния подход е да делегираме правата на хората, които така или иначе са си оцапали ръцете, а останалите да помагаме най-вече финансово. При дизайна на сайт дори сам човек не е сигурен в по-добеия вариант и ако се тръгне в посоката всеки да си дава мнението и да се сърди, ако не е по неговата - нищо няма да стане /ауриса ли е по-хубав или королата?
/.
С други думи моята позиция е - пращам ви пари - вие действайте както смятате за най-добре! Дори нещо да не е по моя вкус, важното е идеята да се осъществи и да се развива.

С други думи моята позиция е - пращам ви пари - вие действайте както смятате за най-добре! Дори нещо да не е по моя вкус, важното е идеята да се осъществи и да се развива.
Yaris 1,0-1999->Yaris 1,3-2009->Yaris 1,33-2009
Колега, сметката е отскоро, може да не са само двама!Georgimitrovich написа: Колега до сега само двама човека са платили членски внос и това са Fido_Dido и Zero`Cool. Та една проста сметка показва 2х24лв=48лв. Само съществуването на банковата сметка струва 7лв. на месец, за други разходи трябава ли да говорим. Пример да давам ли че събора миналата година ни излезе на мен и Ме4оКуХ над 4 000лв като от вход събрахме почти 700лв. от които 30% отиват за държавата, останалите пари и награди сещаш ли се от къде идват. О да забравих от тези 1000 члена който спомена. Моля да престанем да си правим сметкa кой колко бил дал.
А статистиката от събора няма как да я знам, но жалко че е такава.
И колко хора се включват в акции знаем от последното събиране на пари за децата от дома!
Надявам се да се съберат пари и да станат нещата както трябва.
Успех!
http://www.youtube.com/watch?v=D1R-jKKp3NA
Corolla - 2C
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
Corolla - 2C

Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Estate
Mazda 6 - MZR-CD (RF Turbo) Hatchback
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Според мен този членски внос е наистина смешен като сума. 24 лв. на година?! Хайде стига - та да хапна едно суши ми е два пъти по-скъпо. Ако не се лъжа, членския внос на Хонда клуб май беше към 40 - 50 лв. Все пак е редно да отчетем инфлация, криза и т.н. простотии. Съжалявам, че Жоро и Пепи са останали на минус от срещата, на която се радвахме всички, защото беше перфектно организирана, но да се надяваме, че тази година сметките ще излязат. Все пак, за подобен род организация се хвърля много труд, а кои са хората, които го правят безкористно - само за идеята. Липсата на уважение към човешкия труд е една много лоша бъргарска черта, най-лесно е да си само консуматор. Единствените, които са страхотно сдружени са феновете на БМВ. Шапка им свалям - нямат лабаво. И мисля, че е крайно време да се поучим от тях. Не говоря за сектанство, а за уважение към идеята и сплотен екип.
Този, който дава членски внос - ще го прави винаги, а този, на който му е все тая, дори и левче да е - пак ще пасува. Знам за борбите на Жоро да намери спонсори, да говори с управители на бензиностанции и сервизи и пр. за отстъпки за хората с членски карти. Задавате ли си въпроса защо го прави.
В случая имаме идеен и енергичен човек насреща, който се нуждае от малко помощ - все пак момчето се опитва да създаде нещо.
Аз помагам с каквото мога.
И ще продължа да го правя.
Този, който дава членски внос - ще го прави винаги, а този, на който му е все тая, дори и левче да е - пак ще пасува. Знам за борбите на Жоро да намери спонсори, да говори с управители на бензиностанции и сервизи и пр. за отстъпки за хората с членски карти. Задавате ли си въпроса защо го прави.
В случая имаме идеен и енергичен човек насреща, който се нуждае от малко помощ - все пак момчето се опитва да създаде нещо.
Аз помагам с каквото мога.
И ще продължа да го правя.
+1didak написа:Тъй като неведнъж съм участвал в изграждането на сайт от страната на "инвеститора", смятам че най-полезния подход е да делегираме правата на хората, които така или иначе са си оцапали ръцете, а останалите да помагаме най-вече финансово. При дизайна на сайт дори сам човек не е сигурен в по-добеия вариант и ако се тръгне в посоката всеки да си дава мнението и да се сърди, ако не е по неговата - нищо няма да стане /ауриса ли е по-хубав или королата?/.

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Какво мислите за идеята да се обърнем към Тойота Балканс с молба да спонсорират сайта и да предложат хостинг. Така или иначе караме Тойоти и им даваме доста пари, това би било едно малко добро дело към нас, а и реклама за тях.
Не вярвам да фалират
!
Не вярвам да фалират

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
- LordDigital
- СупраДжия
Аз мисля ,че нормалните демоктратични процеси изискват да има 2 или 3 template(s) и да предложим на форумно гласуване кой от тях да бъде избран за лице на клубаdidak написа:Тъй като неведнъж съм участвал в изграждането на сайт от страната на "инвеститора", смятам че най-полезния подход е да делегираме правата на хората, които така или иначе са си оцапали ръцете, а останалите да помагаме най-вече финансово. При дизайна на сайт дори сам човек не е сигурен в по-добеия вариант и ако се тръгне в посоката всеки да си дава мнението и да се сърди, ако не е по неговата - нищо няма да стане /ауриса ли е по-хубав или королата?/.

- LordDigital
- СупраДжия
Ако имат желание и те могат да ни намерят тогава и само тогава когато сме готови за тях (имаме членове и сайт) от друга страна независимостТа ни не е за продан ,както писах по-горе...zi_zi_top написа:Какво мислите за идеята да се обърнем към Тойота Балканс с молба да спонсорират сайта и да предложат хостинг. Така или иначе караме Тойоти и им даваме доста пари, това би било едно малко добро дело към нас, а и реклама за тях.
Не вярвам да фалират!