Причини за повишаване на температурата
- Aleksandar
Причини за повишаване на температурата
Колеги, интересуват ме кои са възможните причини да се вдига стрелката за температурата над средата. Тогава пада и мощността. До сега не съм виждал японски автомобил, който да го прави без да има проблем и мисля да търся вероятните такива. Вентилатора си работи добре, а идея си нямам от какво може да е, така че всяко предложение е добре дошло 

Toyota Avensis AT221 7A-FE
-
Re: Причини за повишаване на температурата
Провери термостата дали ти отваря възможно е да прегрява ако не отваря термостата.Проверката става като на вече загрял автомобил провериш дали долната част на радиатора е топлаAleksandar написа:Колеги, интересуват ме кои са възможните причини да се вдига стрелката за температурата над средата. Тогава пада и мощността. До сега не съм виждал японски автомобил, който да го прави без да има проблем и мисля да търся вероятните такива. Вентилатора си работи добре, а идея си нямам от какво може да е, така че всяко предложение е добре дошло

- Aleksandar
Ще проверя по този начин
А иначе антифриз не губи изобщо. Значи не го прави постоянно, само когато се натовари, например на по ниски обороти на по висока предавка. А не е някой камион да е нормално това според мен. Не би ме притеснило толкова ако не ми се струва че тогава губи мощност и по трудно набира. А и преди не вдигаше над средата, или поне така си спомням. А този датчик как може да се провери?

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Ако при висока предавка и ниски обороти ти губи мощност може да не е свъразно с температурата.Aleksandar написа:Ще проверя по този начинА иначе антифриз не губи изобщо. Значи не го прави постоянно, само когато се натовари, например на по ниски обороти на по висока предавка. А не е някой камион да е нормално това според мен. Не би ме притеснило толкова ако не ми се струва че тогава губи мощност и по трудно набира. А и преди не вдигаше над средата, или поне така си спомням. А този датчик как може да се провери?
- Aleksandar
Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.Vesko написа:Ако при висока предавка и ниски обороти ти губи мощност може да не е свъразно с температурата.Aleksandar написа:Ще проверя по този начинА иначе антифриз не губи изобщо. Значи не го прави постоянно, само когато се натовари, например на по ниски обороти на по висока предавка. А не е някой камион да е нормално това според мен. Не би ме притеснило толкова ако не ми се струва че тогава губи мощност и по трудно набира. А и преди не вдигаше над средата, или поне така си спомням. А този датчик как може да се провери?
- Рошко
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 3 пъти
- Обратна връзка:
Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.Aleksandar написа:Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Re: Причини за повишаване на температурата
Малко е оффтопик, но дали автомобилите от ВАГ групата си загряват и без причина и/или проблем?Aleksandar написа:До сега не съм виждал японски автомобил, който да го прави без да има проблем и мисля да търся вероятните такива.
- Aleksandar
Направо ме успокои1.6 VVT-i написа:Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.Aleksandar написа:Губи мощност само когато се е вдигнала стрелката и затова си мисля че е свързано с нея.

- Georgimitrovich
аз имам подобен проблем от вече година и никои неможе да намери смислено обяснение. Даже съм забелязал че наистина губи мощност само на ниски обороти на високи си е пушка, а когато почне да губи мощност ако спра примерно да заредя за 5 мин и после ато тругна всичко и е наред. При мен обаче проблема е обратния летото стрелката мурда 4ат пат над нормалното, а пу зимата направо се опитва да настине
Сега смених радиатора и предстои да сменя и термостата но съм на 99% сигурен че не е нито от термостата нито от датчика на стрелката.

Сега смених радиатора и предстои да сменя и термостата но съм на 99% сигурен че не е нито от термостата нито от датчика на стрелката.
1992 Celica 2,0 GTI cabriolet
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
1982 Camri GLi (sold)
1997 RAV4
2000 Lexus GS300
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Аз тоя номер съм го правил с един голф дизел. Няма стрелка, а едно светодиодче за прегряване, което познайте дали въобще се вижда когато таблото е осветено от слънцето.1.6 VVT-i написа:Почва да гуми мощност не като загрее, а направо като прегрее... Случвало ми се е с една Мазда - така здраво загря, че двигателя се опита да заклини... Бе направо си заклини да ти кажа... От температурата телата се разширяват - съответно буталата в случая и почват да заклинват в цилиндрите, затова губи мощност. biggrin.gif Като я охладихме и всичко си беше по старо му.
Та насрещните хора ми светкаха (скъсан тръбопровод на изхода на водна помпа, и тя е хвърлила водата под колата при висока скорост за секунди), но аз си мислех, че има полиция. Добре, че имаше едно кръстовище, където изключих от скорост и двигателя угасна и превърташе само на скорост (оставих изгасена колата да я превърта колкото може, за да може маслото да поохлади прегретите части)...
Georgimitrovich, твоето прилича на блокирал термостат - нито отваря напълно, нито затваря напълно....

Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Aleksandar
-
Смяната е елементарна.Термостата се намира в един кожух който се държи на два болта,махаш маркуча който отива в радиатора развиваш болтовете и си готов.Преди това подложи обаче един леген отдолу за да събереш антифриза ако не мислиш да доливаш направо друг обаче.Изтича от порядъка на 1-1,5 литра при свалянето на термостата.Aleksandar написа:.... А някой знае ли лесно се сменя да си сметна за труд колко ще отиде
- Aleksandar
Чудесно!toyota_racing написа:Смяната е елементарна.Термостата се намира в един кожух който се държи на два болта,махаш маркуча който отива в радиатора развиваш болтовете и си готов.Преди това подложи обаче един леген отдолу за да събереш антифриза ако не мислиш да доливаш направо друг обаче.Изтича от порядъка на 1-1,5 литра при свалянето на термостата.Aleksandar написа:.... А някой знае ли лесно се сменя да си сметна за труд колко ще отиде

-