Na mojta vze da i stava studeno!

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Na mojta vze da i stava studeno!

Мнение от Japanese_fever » 17 Ное 2005 05:52

Proslovutiq chicagski vetur se poqvi ve4e ot nqkolko dena.
Mislq znaete, 4e ako temperaturata e nqkakva stojnost sapostavena s vqtura tazi stojnost pada nqkolko gradusa nadolu.

Ta rabotata mi e na 12 mili v ednata posoka i dvigatelq ne dostiga normalnata rabotna temperatura, kakto be6e i minalata zima m/u drugoto!
Az kato maluk hitrec si slagam edin karton pred radiatora, no temperaturata pak ne dotiga normata a stoi posredata m/u studen dvigatel i normalna rabotna temperatura.
Prez normalno vreme kolata zagravq za nqkolko minuti i strelkata na termometura dostiga malko pod sredata na skalata, koeto az s4itam za normalnata rabotna tempratura na dvigatelq mi.

?-sa mi e ima li nqkakva opastnost da si spukam radiatora, ako slagam tozi karton nepravilno???
Radiatora mi e izlojen na prqko obduhvane samo v dolnata polovina i az to4no tam slagam kartona i pak ne zagrqva dostatu4no kolata.
dali da gi slagam tozi8 karton otdolu da zakriq cqlata povurhnost na obduhvane ili samo ot ednata strana vuv vetikalna posoka. Sega go slagam horizontalno i zakriva dolnata polovina na radiatora.

A i o6te ne e stanalo tolkova studeno! KAto stane vul4iq stud strelkata za 12 mili edvam pomrudva ot dolno polojenie?!? :help:
A karam na izklui4en ventilator, 4e da zagree po-burzo dvigatelq, ama pak ne zagrqva.
Termostata mi e nared i vsi4ko ostanalo, za6toto v toplo vreme si raboti normalno vuprosa e kak da se opreborq s golemiq stud!

Kakva e pri4inata starite koli da zagrqvat po-bavno ot po-novite???

Golqma odiseq stana, 6te pro6tavate. mellow.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
PAKETA_1
Благодарил/а: 1 път
Получена  благодарност: 4 пъти

Мнение от PAKETA_1 » 17 Ное 2005 06:35

термостата ти е зацепил в отворено положение, смени го щото ще караш на замръзване

Japanese

Мнение от Japanese » 17 Ное 2005 07:13

PAKETA_1 написа:термостата ти е зацепил в отворено положение, смени го щото ще караш на замръзване
Abe ni6to mi nqma na termostata, za6toto mi zagrqva normalno v topli dni, no 6te go proverq. Vsu6tnost kak da go proverq samoru4no bez da hodq v serviz, no sum 99% siguren, 4e mu nqma ni6to!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 17 Ное 2005 08:08

az pak sam 99% siguren che termostata ti e precakan. kakto PAKETAta ti kaza, sigurno e zacepil v otvoreno polojenie. parvata mi kola(Dodge Neon) imashe sastia problem, samo v studeno vreme, edvam dostigashe rabotna temperatura, i stom zapochna da karam po barzo(nad 50mph) strelkata na temperaturata vednaga padashe. smenih termostata i vsichko se opravi. tova che v toplo vreme ti se struva che zagriava normalno nisto ne oznachava, prosto vanshnata temperatura e dostatachno visoka che da ne vliae tolkova. za da proverish termostata, edinia variant e da otvorish kapachkata na radiatora i da vidish dali antifriza cirkulira postoianno, no men ako me pitash, napravo go smeniai. btw, parnoto duha li toplo, ili i to e studeno prez cialoto vreme?
->

Japanese

Eto o6te info!

Мнение от Japanese » 18 Ное 2005 01:03

ALTEZZA, zan4i eto simptomite:

- zagrqva sled 10-tina minuti rabota na idle.
- Temp.(stralkata na tabloto) pada kogato trugna(koeto spored men e normalno 6toto se obduhva radiatora sus studen vuzduh).
- Temp.(strelkata na tabloto) pada sled kato pusna parnoto i ot nego izliza topul vuzduh
- Dori s karton na radiatora pak trudno dostiga norm. rabotna temp. spored men.
- Kato spra i pipna kapaka na glavata na dvigatelq ne e tolkova zagrqna, kakto kato karam su6tata distanciq prez lqtoto!
+ tova ventilatora prez lqtoto mi se vkliu4va 6tom dvigatelq zagree i nikoga ne mi se e vdigala strelkata pove4e ot 1/3 ot naj-dolnata to4ka, ne e stigala sredatat daje!

Za tova si mislq, 4e mi nqma ni6to na termostata, a prosto trudno zqgrqva.

Ina4e termostata tazi buksa deto e do kazan4eto i vlizat v neq 2 ji4ki(4erna i 4erna s 4erveno) i sled tova izliza kabel, kojto otiva kum ventilatora li e?

Аватар
punkara

Re: Eto o6te info!

Мнение от punkara » 18 Ное 2005 02:30

Japanese написа: Ina4e termostata tazi buksa deto e do kazan4eto i vlizat v neq 2 ji4ki(4erna i 4erna s 4erveno) i sled tova izliza kabel, kojto otiva kum ventilatora li e?
stiga si filosofstval, ami otidi da si smenish termostata! mad.gif
horata ti kazaha veche! ne e buksa, ami e edna klapa, koyato otvaray i zatvarya v zavisimost ot temperaturata na vodata, taka pozvolyava na dvigatelya da podurza rabotna temperatura, ako zapecne zatvoren zagryava kolata, ako zapecne otvoren (kakto e pri teb) nemoze da podurza rabotna temperatura v studeno vreme, ili burza skorost v toplo vreme!
prilagam i snimka da vidish shto e to termostat!
haide uspehi,
punky wink.gif :thumbsup:
Прикачени файлове
termostat.jpg
termostat.jpg (39.41 KiB) Преглеждано 6567 пъти

Japanese

Мнение от Japanese » 18 Ное 2005 05:09

punkara написа: stiga si filosofstval, ami otidi da si smenish termostata! mad.gif
horata ti kazaha veche! ne e buksa, ami e edna klapa, koyato otvaray i zatvarya v zavisimost ot temperaturata na vodata, taka pozvolyava na dvigatelya da podurza rabotna temperatura, ako zapecne zatvoren zagryava kolata, ako zapecne otvoren (kakto e pri teb) nemoze da podurza rabotna temperatura v studeno vreme, ili burza skorost v toplo vreme!
haide uspehi,
Razbrah! blush.gif
Izvinqvam se na RAKETA-ta i ALTEZZA-ta, 4e im prenebregnah mneniqta, a znam, 4e te znaqt mnogo pove4e ot men, nali i az se opitvam da si obqsnq nqkoi ne6ta, abe mnogo glupavo se izkazah gore kato kazah, 4e 99% ne e termostata! sad.gif No tova go kazah, za6toto vuob6te ne znaeh kakvo e termostat i kakva rabota izvur6va!
O6te v subota otiva da mi go smenqt, za6toto az sam nqma da moga da go smqnq, tuj kato maj 6te trqbva da to4a antifriza.

P.S.
A tova deto govoreh sus 2-te ji4ki, mislq 4e e releto deto puska ventilatora, 6toto na tam mu otiva kabela. Ili pak filisofstvam ... :whistle:

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 18 Ное 2005 06:48

Japanese написа:
punkara написа: stiga si filosofstval, ami otidi da si smenish termostata! mad.gif
haide uspehi,
Razbrah! blush.gif
Izvinqvam se na RAKETA-ta i ALTEZZA-ta, 4e im prenebregnah mneniqta, a znam, 4e te znaqt mnogo pove4e ot men, nali i az se opitvam da si obqsnq nqkoi ne6ta, abe mnogo glupavo se izkazah gore kato kazah, 4e 99% ne e termostata! sad.gif No tova go kazah, za6toto vuob6te ne znaeh kakvo e termostat i kakva rabota izvur6va!
O6te v subota otiva da mi go smenqt, za6toto az sam nqma da moga da go smqnq, tuj kato maj 6te trqbva da to4a antifriza.

P.S.
A tova deto govoreh sus 2-te ji4ki, mislq 4e e releto deto puska ventilatora, 6toto na tam mu otiva kabela. Ili pak filisofstvam ... :whistle:
vuzmozno e i da e termo kliucha, neznam kak e tochno pri hondite, pri toyota e s edna zica, pri vutreshen krug...(closed cicuit).
moze da sa mnogo neshta, moze da e temperaturen sensor, moze da e sensora za izmervane na temperaturata za tabloto, abe edin kup neshta moje da e! zemi si toyota, i nema da se chudime!
:whistle: :whistle: :whistle: :whistle: :whistle:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 18 Ное 2005 09:28

Thermostat
The thermostat's main job is to allow the engine to heat up quickly, and then to keep the engine at a constant temperature. It does this by regulating the amount of water that goes through the radiator. At low temperatures, the outlet to the radiator is completely blocked -- all of the coolant is recirculated back through the engine.

Once the temperature of the coolant rises to between 180 and 195 F (82 - 91 C), the thermostat starts to open, allowing fluid to flow through the radiator. By the time the coolant reaches 200 to 218 F (93 - 103 C), the thermostat is open all the way.
Изображение

i da, ako iskash da go smeniash sam, ste triabva da iztochish antifriza parvo.
->

PAKETA_.1

Мнение от PAKETA_.1 » 18 Ное 2005 18:29

abe na niakoi koli moje da se smeni i bez da iztochvash...ne e li? ...Ako e niakade po gore?

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 18 Ное 2005 20:09

kolkoto i da e na gore, vse ste stane kochina ako ne istochish antifriza. inache principno moje, nezavisimo kade e, prosto ste doleesh posle, no tirabva da podlojish niakoi po goliam ligen ot dolu, i posle da izchistish razliania na vsiakade antifriz.
->

Гост

Мнение от Гост » 18 Ное 2005 21:10

eh ako jiveehme vav florida movehme da si izpolzvame voda vmesto antifriz i vsichko shteshe da e tip top....niama zimni gumi...niama sol po patishtata...niama rajda...samo deto kato mine edin uragan i moje da ti vzema garaja zaedni s kolata i da gi stovari v Cuba laugh.gif

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 18 Ное 2005 21:47

Anonymous написа:eh ako jiveehme vav florida movehme da si izpolzvame voda vmesto antifriz i vsichko shteshe da e tip top....niama zimni gumi...niama sol po patishtata...niama rajda...samo deto kato mine edin uragan i moje da ti vzema garaja zaedni s kolata i da gi stovari v Cuba laugh.gif
Az sum 4uval, 4e ne e hubavo da se kara s voda vmesto antifriz, dori i prez lqtoto.
A puk edin put 4uh, 4e Punky suvetva6e nqkoj da si nalee nqkakuv po-gust antifriz na AE86, no taka i ne razbrah za6to? :help:
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 18 Ное 2005 22:05

antifriza osven che ne zamrazva(pone do opredeleni temperaturi) sasto taka ima i dobavki koito spomagat za smazvaneto na vodnata pompa, a sasto ima i antikorozionni dobavki.
->

Аватар
punkara

Мнение от punkara » 18 Ное 2005 22:09

Japanese_fever написа:
Anonymous написа:eh ako jiveehme vav florida movehme da si izpolzvame voda vmesto antifriz i vsichko shteshe da e tip top....niama zimni gumi...niama sol po patishtata...niama rajda...samo deto kato mine edin uragan i moje da ti vzema garaja zaedni s kolata i da gi stovari v Cuba laugh.gif
Az sum 4uval, 4e ne e hubavo da se kara s voda vmesto antifriz, dori i prez lqtoto.
A puk edin put 4uh, 4e Punky suvetva6e nqkoj da si nalee nqkakuv po-gust antifriz na AE86, no taka i ne razbrah za6to? :help:
vodata izbiva prez garniturata na glavata! zatova ne e hubavo da se kara s voda! az karam s chist antifriz KONZENTRAT! tooth.gif punk.gif

Публикувай отговор