Mislq znaete, 4e ako temperaturata e nqkakva stojnost sapostavena s vqtura tazi stojnost pada nqkolko gradusa nadolu.
Ta rabotata mi e na 12 mili v ednata posoka i dvigatelq ne dostiga normalnata rabotna temperatura, kakto be6e i minalata zima m/u drugoto!
Az kato maluk hitrec si slagam edin karton pred radiatora, no temperaturata pak ne dotiga normata a stoi posredata m/u studen dvigatel i normalna rabotna temperatura.
Prez normalno vreme kolata zagravq za nqkolko minuti i strelkata na termometura dostiga malko pod sredata na skalata, koeto az s4itam za normalnata rabotna tempratura na dvigatelq mi.
?-sa mi e ima li nqkakva opastnost da si spukam radiatora, ako slagam tozi karton nepravilno???
Radiatora mi e izlojen na prqko obduhvane samo v dolnata polovina i az to4no tam slagam kartona i pak ne zagrqva dostatu4no kolata.
dali da gi slagam tozi8 karton otdolu da zakriq cqlata povurhnost na obduhvane ili samo ot ednata strana vuv vetikalna posoka. Sega go slagam horizontalno i zakriva dolnata polovina na radiatora.
A i o6te ne e stanalo tolkova studeno! KAto stane vul4iq stud strelkata za 12 mili edvam pomrudva ot dolno polojenie?!?

A karam na izklui4en ventilator, 4e da zagree po-burzo dvigatelq, ama pak ne zagrqva.
Termostata mi e nared i vsi4ko ostanalo, za6toto v toplo vreme si raboti normalno vuprosa e kak da se opreborq s golemiq stud!
Kakva e pri4inata starite koli da zagrqvat po-bavno ot po-novite???
Golqma odiseq stana, 6te pro6tavate.