съвет за РАВ 4

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
alra

съвет за РАВ 4

Мнение от alra » 08 Мар 2009 15:54

Здравейте, аз съм нова в този форум. Много ми харесва РАВ 4 и мисля дя си купя. Искам да ви попитам вас като разбиращи от Тойоти какви са най-честите проблеми с тях, ако има такива. Дали е добро попадение. Ще живея във вилните зоне на София и дали е подходяща за не много добре почистени пътища.

Благодаря на всички отзовали се предварително smile.gif

Аватар
Lubs

Мнение от Lubs » 23 Мар 2009 22:06

Kaкъв Рав колега, от старите, от новите, или от най-новите? Или да включвам медиумските способности tongue.gif

diver

Мнение от diver » 23 Мар 2009 23:18

Равката е паркетник. За София и околностите, ако задържим настоящия кмет, лично аз планувам закупуването на тежка верижна техника. Като цяло много прилично, здраво и безпроблемно возило, но далеч от джипките.

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv- ... oyota-rav4
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Lubs

Мнение от Lubs » 24 Мар 2009 08:59

Аз пък бих казал, че е доста добра машина. Тоя Рав от аватара на такива изпитания го подлагахме тази зима, че направо мен ме болеше като го гледах. Като се почне от излизане от кален и снежен изкоп, после изкачване на могили баш през зимата, заедно със ленд крузъри с офроуд гуми и се стигне до каране през 70 см неутъпкан сняг. И всичко това с оригиналните летни гуми. Така че, Равката хич не е зле! :thumbsup:

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 24 Мар 2009 09:13

Lubs написа:...И всичко това с оригиналните летни гуми...
ako gumite verno sa ti originalnite(koeto mnogo silno me samniava, prosto ne vijdam kak bi gi darjal tam 10 godini), po dobre gi izprati direktno kam bokluka. plus tova sashto mnogo me samniava che sa letni gumi. siguren li si che ne sa vsezonni(ili inache kazano na tiah pishe li niakade M+S)?

btw, az samo kat gledam edna ot snimkite ti, moga da ti kaja che sa vsezonni gumi wink.gif
Последно промяна от ALTEZZA на 24 Мар 2009 09:26, променено общо 1 път.
->

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2009 09:25

Lubs написа:Аз пък бих казал, че е доста добра машина. Тоя Рав от аватара на такива изпитания го подлагахме тази зима, че направо мен ме болеше като го гледах. Като се почне от излизане от кален и снежен изкоп, после изкачване на могили баш през зимата, заедно със ленд крузъри с офроуд гуми и се стигне до каране през 70 см неутъпкан сняг. И всичко това с оригиналните летни гуми. Така че, Равката хич не е зле! :thumbsup:
Не ми се спори с човек, дет идея си няма за какво пише. Последно гледах една равка дет неможеше се качи на полянка със свежа тревица, щото тракшъна сработваше, ма щом викаш, че е проходима колкото крузера, така да бъде. Интересно що е на 1/3 от цената му само.....това със 70см пръхкав сняг мога ти го покажа и с лека кола.
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Мар 2009 11:13

За дамска колица - става, но за офроуд - забрави.
Първата диагонална вълна и заставаш на кантар - няма блокировки на диференциалите, а само на раздатка...
Иначе като просвет е що-годе добре..
За не много почистени пътища също става - все пак е 4х4 :thumbsup:
От друга страна пък една позната се отъркаля с Равката, след сравнително слаб удар отстрани в задното колело - Равката е височка и не е толкова устойчива..
За мен Равката си е 'женския ленд крузър' biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Lubs

Мнение от Lubs » 24 Мар 2009 11:30

Колега diver, не ми скачай ако обичаш smile.gif
Просто изказвам лични наблюдения. Никъде не ни е оставило джипчето за тея 3-4 месеца откогато го имаме. Имам и едно клипче дето се катери по могилата на сняг, само да го намеря, щото изглежда съм го изтрил. Верно, не е некво супер уникално оф-роуд чудовище, ама за 4-5 хиляди без всякаквите там блокажи и т.н. си е направо екстра. И все пак е градска джипка, правена без умисъл за офроуд. Просто ние си я мъчим и аз ви споделям наблюденията си. biggrin.gif
А за колегата в началото, който питаше - за града - вземай. Качвай си я по бордюрите в града, а и извън него няма да те остави. Предимство е, че е висока и е 4х4 за условията, за които ти трябва!

diver

Мнение от diver » 24 Мар 2009 16:40

Lubs написа:Колега diver, не ми скачай ако обичаш !
Не е скачане колега. Спри с глупостите и няма проблеми biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Както по-горе съм написъл, хубава, здрава и далеч от джип. Паркетниче с една дума. Ако легнеш отдолу и видиш нея и после крузерче, патрол, г класа, може и да разбереш. И изобщо нямам предвид блокажи или разлика в клиренса. Колица кат колица 4х4. Няма цели мостове, самоносеща се рама, без бавни скорости и без блокаж, каква джипка е това?! За проходимост, една самурайка ще го разпори равчето.
slowtraveler написа:От друга страна пък една позната се отъркаля с Равката, след сравнително слаб удар отстрани в задното колело - Равката е височка и не е толкова устойчива..
За мен Равката си е 'женския ленд крузър' biggrin.gif
За съжаление повечето джипки при страничен удар са предразположени към обръщане. С втората част на изречението, ако бях крусер, нямаше ти проговоря никога повече biggrin.gif biggrin.gif
Изображение

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Мар 2009 18:05

Тъй-като 'колегата' пуснал темата е колежка, затова според мен тази кола би я устроила идеално.
Защото най-вероятно има нужда от сравнително малка кола (за в града), с повишена проходимост.
И сигурно едва ли я влече за изцепки, към които голяма част от мъжката част са предразположени (от рода: абе я да видим колко е дълбока тази река, или 'пътя ми не е от там, ама що да не видя дали ще мина през тая пряспа'... :whistle: biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Lubs

Мнение от Lubs » 24 Мар 2009 20:28

diver написа:
Lubs написа:Колега diver, не ми скачай ако обичаш !
Не е скачане колега. Спри с глупостите и няма проблеми biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Както по-горе съм написъл, хубава, здрава и далеч от джип. Паркетниче с една дума. Ако легнеш отдолу и видиш нея и после крузерче, патрол, г класа, може и да разбереш. И изобщо нямам предвид блокажи или разлика в клиренса. Колица кат колица 4х4. Няма цели мостове, самоносеща се рама, без бавни скорости и без блокаж, каква джипка е това?! За проходимост, една самурайка ще го разпори равчето.

Ми дай да я видим тази самурайка biggrin.gif
Ся сериозно, хора с големи 'жипки и с гуми за по хиляда лева бройката са им увисвали мандибулите като видят, че се мъкнем след тях с малко изоставане laugh.gif
Аз ти казвам кво сме правили с нея, хич не ми е на акъла, че е офроудър. Както казах, тя си е направена без умисъл за джип, а най-много да качи някой бордюр в градски условия. Или си попадал на кьорави Равки, или наща е уникална някаква biggrin.gif
Абсолютно съм съгласен, че не е джип и дори е смешна донякъде, аз затова си и викам джипка tongue.gif

ЕДИТ:
ALTEZZA написа:
Lubs написа:...И всичко това с оригиналните летни гуми...
ako gumite verno sa ti originalnite(koeto mnogo silno me samniava, prosto ne vijdam kak bi gi darjal tam 10 godini), po dobre gi izprati direktno kam bokluka. plus tova sashto mnogo me samniava che sa letni gumi. siguren li si che ne sa vsezonni(ili inache kazano na tiah pishe li niakade M+S)?

btw, az samo kat gledam edna ot snimkite ti, moga da ti kaja che sa vsezonni gumi wink.gif

Колата е внасяна от Англия, на малко мили за годините си е(почти не са я карали, а и салона и е доста запазен) и си беше с тея гуми. Обаче от месец почнаха да се изкривяват една по една и от 3 дни е с нови.
А, и аз още не разбирам кой знае колко, все още се уча(доколкото знам никой не се е родил научен) и според моето скромно мнение са летни и за 15 години каране са станали ако са били зимни примерно.
Айде със здраве!

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 24 Мар 2009 21:27

Рав4 е просто високопроходимо комби. Нищо друго. Толкова е джип колкото са и едни микробусчета на субару, е12 мисля че бяха. Единствените му преимущества пред лека кола са по високата позиция на водача и по големия размер гуми с който може да атакува по безпроблемно по сериозни дупки.
Колегата с проходимия рав, ако желае може да се разходим из гората ако има път към Бургас. Мисля че ще си промени мнението диаметрално противоположно.
Човек се учи докато е жив.

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 24 Мар 2009 21:58

Джамбазов, ма остави "НИВА"-та на паркинга! biggrin.gif

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 24 Мар 2009 22:20

Fido Dido написа:Джамбазов, ма остави "НИВА"-та на паркинга! biggrin.gif
biggrin.gif Веднъж само се качих на Нива, 100 метра ми бяха достатъчни. Нивата е една друга много дълга тема, не е за мен. Иначе равчето много ми харесва, но за лека кола. За джип си има ТЛК wink.gif
Човек се учи докато е жив.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 24 Мар 2009 22:24

Fido Dido написа:Джамбазов, ма остави "НИВА"-та на паркинга! biggrin.gif
Нали да се връщат после пеша да си я вземат tongue.gif .
РАВ-чето целта си му е да си ходи човек на работа с него и да си се прибира в извън градската зона където никога не е кой знае колко изрито от сняг .

Публикувай отговор