Corolla или Legacy!!!

voivodata

Corolla или Legacy!!!

Мнение от voivodata » 15 Мар 2009 12:08

Здравейте, трябва да купувам някакво комби и въпроса ми е какво бихте избрали между:
1. Королла 1.9Di 2000г.
2. Королла 1.8 (бензин) 1998г.
3. Субаро Легаси 2.0 GL 1996г.
Ще бъда много благодарен за всякакви мнения по въпроса :thumbsup: Изчетох доста неща от форума, но така и не разбрах този проблем с горенето на масло при vvti отнася ли се също за японските сглобки или не? Очаквам също мнения за дизела на королата, японски ли е, струва ли си човек да си вземе дизела вместо бензин или не? Благодаря.

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 15 Мар 2009 12:16

Лично мнение е, че Легаси е с класи над Королата. Не само че е в класа на Авенсиса. Сравни цените на нови Легаси и Авенсис и ще разбереш за какво говоря. Даже ако ти го дават на цената на Королите, бъди леко подозрителен. Успех! :thumbsup:
Toyota Avensis AT221 7A-FE

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 15 Мар 2009 12:28

Аз не съм чул да се отнася за японските сглобки! Но така или иначе тези коли,които си изброил не са VVT-i. Директно ти препоръчвам Корола 1.8 ,тя е 4x4 тоя модел,за това е 1.8 и е страхотна. Другият вариант Субару Легаси, голям стил са тия коли. Тоя дизел Корола 1.9d от 2000 година има съмнения,че е на Пежо и като проверих май вярно е на Пежо двигател. Не е за препоръчване-тромавичък е и бавен.
Последно промяна от LEXUS на 15 Мар 2009 12:36, променено общо 1 път.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Мар 2009 12:32

Aleksandar написа:Лично мнение е, че Легаси е с класи над Королата. Не само че е в класа на Авенсиса. Сравни цените на нови Легаси и Авенсис и ще разбереш за какво говоря. Даже ако ти го дават на цената на Королите, бъди леко подозрителен. Успех! :thumbsup:
Prav си ,no vse pak e 1996-ta, а Королата от 98-ма си е по-ново поколение. Легасито като ново помня,че беше около 65000-70000 лева в Субару България преди години,така че е в много различна и висока ценова категория.

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 15 Мар 2009 17:14

LEXUS написа:[Prav си ,no vse pak e 1996-ta, а Королата от 98-ма си е по-ново поколение. Легасито като ново помня,че беше около 65000-70000 лева в Субару България преди години,така че е в много различна и висока ценова категория.
Затова си мисля че пре колегата е дилемата е по-висок клас или по нови технологии.smile.gif НА мен лично повечето пластмаси не ми допадат и винаги бих препочел по-високия клас wink.gif

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 15 Мар 2009 18:09

LEXUS написа:Аз не съм чул да се отнася за японските сглобки! Но така или иначе тези коли,които си изброил не са VVT-i.
za Evropa ne znam kak e, no v USA nai golemia problem s goreneto beshe tochno na 1998 i 1999 modelite na Corolla det s s 1.8L bez VVT-i. 2000 slagat VVT-i i togava poopraviat problema uj, vapreki che i sred tiah se sreshtat takiva det goriat.
Legacy-to moje da e s 2 godini po-staro, no i e s edin klas po-nagore. ako ne te pritesniava kak harchi, nego vzemi
->

martep2000

Мнение от martep2000 » 15 Мар 2009 21:23

Legacy :thumbsup:

voivodata

Мнение от voivodata » 15 Мар 2009 22:24

ALTEZZA написа:
LEXUS написа:Аз не съм чул да се отнася за японските сглобки! Но така или иначе тези коли,които си изброил не са VVT-i.
za Evropa ne znam kak e, no v USA nai golemia problem s goreneto beshe tochno na 1998 i 1999 modelite na Corolla det s s 1.8L bez VVT-i. 2000 slagat VVT-i i togava poopraviat problema uj, vapreki che i sred tiah se sreshtat takiva det goriat.
Legacy-to moje da e s 2 godini po-staro, no i e s edin klas po-nagore. ako ne te pritesniava kak harchi, nego vzemi
аха, значи сте на мнение че е по-добре 2-3 години по-старо субару отколкото корола...... а какво е положението с разхода тогава, легасито как понася газова уредба:)

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 15 Мар 2009 23:50

Не съм чул да имат проблем с горене на масло европейските Короли 1.8 без ввти. Те са 110 коня и мисля,че се различават от USA spec..
По втория въпрос. На такава кола като Субару да сложиш газ е кощунство.Според мен е 1000 пъти по-добре да купиш кола според възможностите ти като разход на гориво.По-добре вземи по-нисък клас,която харчи малко и си я карай на бензин,за да знаеш ,че няма да имаш проблеми. Най-малкото газовата уредба ще ти излезе 2000 лева ,за да е газов инжекцион и пак ще те нервира от калпава газ.Плюс си сметни консумативите по нея.

Аватар
Aleksandar

Мнение от Aleksandar » 16 Мар 2009 06:55

LEXUS написа:Не съм чул да имат проблем с горене на масло европейските Короли 1.8 без ввти. Те са 110 коня и мисля,че се различават от USA spec..
По втория въпрос. На такава кола като Субару да сложиш газ е кощунство.Според мен е 1000 пъти по-добре да купиш кола според възможностите ти като разход на гориво.По-добре вземи по-нисък клас,която харчи малко и си я карай на бензин,за да знаеш ,че няма да имаш проблеми. Най-малкото газовата уредба ще ти излезе 2000 лева ,за да е газов инжекцион и пак ще те нервира от калпава газ.Плюс си сметни консумативите по нея.
Абсолютно! :thumbsup: Който и да питаш със някой с газова за ползата от нея, смята само разликата в цените, а не смята: колко му гори докато евентуално успеят да я настроят, колко му гори студена, колко му е живота на изпарителя, поведение на колата на газ, колко пъти е ходил до сервиза за ремонт, колко струва почистване на дюзи, как се поддържат 2 горивни системи и ...
Да не говорим колко човека наистина са в състояние да я поставят качествено. Така че сериозно си помисли преди да си дупчиш колата :thumbsup:
Последно промяна от Aleksandar на 17 Мар 2009 06:53, променено общо 1 път.

diver

Мнение от diver » 16 Мар 2009 18:28

Легаси с две ръце. Ако колата е читава, годината няма никакво значение.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

voivodata

Мнение от voivodata » 20 Мар 2009 00:09

Aleksandar написа:
LEXUS написа:[Prav си ,no vse pak e 1996-ta, а Королата от 98-ма си е по-ново поколение. Легасито като ново помня,че беше около 65000-70000 лева в Субару България преди години,така че е в много различна и висока ценова категория.
Затова си мисля че пре колегата е дилемата е по-висок клас или по нови технологии.smile.gif НА мен лично повечето пластмаси не ми допадат и винаги бих препочел по-високия клас wink.gif
OK а какво ще кажете за Королла 1.8i-'97г. 4x4, харчи ли много и по-трудно ли се намират части за нея, тъй като не е много разпространена. И ако трябва да избирате между нея и Карина 96-97г. коя бихте предпочели(става въпрос за комби) :whistle:

Аватар
LEXUS

Мнение от LEXUS » 20 Мар 2009 01:37

Оф,не знам човек,но като те слушам да говориш за разни газови, по-добре или вземи Королата , или Карина 1.6 lean burn двигателя,че е много икономична,та да не слагаш газови уредби.И Королата,и Карината са супер,без значение коя ще избереш,ти трябва да знаеш коя ти трябва.Трябва ли ти 4x4 Корола? Защото това вдига леко разхода на гориво ,щото е зацепено. Иначе тази Корола е много добра и стабилна,и двигателят й е добър.Като че ли е по-добър избор от по-голямата,но с по-слаб двигател 1.6 Карина. Важното е да избереш кола,която ти е според възможностите.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 20 Мар 2009 01:50

Принципно това за газ-та сме го дъвкали много пъти и общо взето извода е , че ако не правиш поне 30 000 км. на година голяма файда няма ! Но ако правиш 40 000 и нагоре вече газовата си е едно логично решение .
Дали да е инжекцион или не също сме дъвкали доста и общо взето е по-добре да е инжекцион но и обикновенна да е пак става . Все пак цяла София бакшишите карат на обикновенни газови . Само трябва някой да каже дали тази Корола не е от тези на , които им горят клапаните . Някъде имаше таблица с двигателите , които не са подходящи за газ .
Относно това дали да е Легасито и Королата според мен трябва да гледаш състоянието в , което ще ги намериш . Защото принципно модела , като модел може да си е много готин ама ако е разнебитен и зле поддържан няма голяма файда .
А и щом си се спрял на 4х4 автомобил си мисля , че е по-добре да вземеш Субаро-то .

Публикувай отговор