Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 27 Фев 2009 18:18

Me4oKyX написа:Peugeot 607 2.2HDI 2003/4- ~7500лв регистрирано в БГ, Grand Cherokee 2.7CRDi 2004 - 10000лв пак регистрирано тук. На личен приятел са колите, цените са 100% реални....И двете коли са доооста високи изпълнения от към екстри и всичко, да не са дори най-високи, но не мога да кажа със сигурност, защото не им знам нивата точно biggrin.gif Цените са доооста примамливи, и определено има смисъл, но всеки си знае rolleyes.gif
аз по едно време заглеждах че премиерите са за без пари,,,но установих че ми трябва малка евопейка,,,и от англия ми излизаше почти двойна цената.
кума ми живее от много години там с гражданство,,,,кара шкода фелиция за 1500 лири,,,,разказваше че когато излезе малка градска малотиражка с годишна застраховка под 1000-1200 лири,обикновено се продава на мастна почва за 2-3 дни, и купувачите са на опашка... изгоден автомобили под 1000 кубика на старо се купувал доста трудно.

тоест според мен не просто в англия са евтини колите,,а тези който са над 5 години с двигатели над 1800 и над определени коне...(тоест и от 4.5 метра дължина нагоре)

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 27 Фев 2009 18:37

И не само колите са им евтини. Лаптоп-чето дето си купих тук септември за 630лв - 9 инчово ацер-че там декември го видях на 170 лири. Докато се шматках по магазините пък си харесах едни такива маратонки пума ,дето сигурно са супер дърт модел, взех си ги за 20 лири щото ми бяха удобни ,тука вчера ги видях в един магази на главната - 138лв! Еми явно сме много богати българите с тия наще заплати за да пазаруваме такива скъпи стоки ...
Изображение1G-FE

Аватар
prius06

Мнение от prius06 » 27 Фев 2009 19:51

Me4oKyX написа:...Изключение от това правило са американските марки - Черокита и подобни, защото US колите, повечето са с права линия на фаровете - няма е човката както при нашите, а линия на отрязване е права и реално са неутрални и за едното и за другото движение...
Me4oKyX някакви конкретни модели ли визираш тук? Kарал съм доста американски коли (живея в САЩ) и поне досега не съм попадал на "прави" фарове.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 27 Фев 2009 21:07

prius06 - доста от моделите са с прави фарове. Последната, която видях бе Toyota FJ cruiser 2008г...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
prius06

Мнение от prius06 » 27 Фев 2009 22:36

slowtraveler написа:prius06 - доста от моделите са с прави фарове. Последната, която видях бе Toyota FJ cruiser 2008г...
А въпросните прави фарове не са ли поне наклонени малко надясно, за да осветяват знаците, без да заслепяват насрещните?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 28 Фев 2009 00:35

prius06 написа: А въпросните прави фарове не са ли поне наклонени малко надясно, за да осветяват знаците, без да заслепяват насрещните?
Не съм забелязал да имат някакъв наклон, и 100% нямат 'ъгъл'/човка :thumbsup:

Аватар
LordDigital
СупраДжия

Мнение от LordDigital » 28 Фев 2009 09:04

Таз тема е излишна.

Отговора е ясен ,забрана ча тогава и само тогава когато вносителите на МПС-та от САЩ извадят повече пари за подкупи от тия дето внасят от Британската Империя. На иноконически език това значи ,че всчико пак зависи от ***-са на долара ,а той от своя страна е предвидим само и единствено от дедо СОРОС - така ,че питайте него :whistle:
Изображение

diver

Re: Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан

Мнение от diver » 28 Фев 2009 23:16

tc1 написа:
Ael написа:Не е 2к далаверата . Тоя лексъс в Англия е 2000 паунда :whistle: Автора на темата да не ме пита къде са толкова щото много добре знае...
:thumbsup: Само, че не тоя. Такива има, да.
Е как не бяхме се сетили, че точно тоя не е...Викаш, че и застраховката ти е кат нормална кола, що не провериш пак? Защо ли застрахователите я оценават на -30% спрямо такава с ляв волан?! При положение, че такива с ляв волан има на по 12к здрави прави, как мислиш, защо не ти се продава колата? А сетих се, защото аз съм ти осрал темата. Съжалявам, че няма глупаци дет да я купят, но за това едва ли може да се сърдиш на някой тук.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 14 Мар 2009 16:35

Следващото предложение е от народните представители Ваньо Хърков и Владимир Кузов, които предвиждат да се забрани регистрацията на автомобили с десен волан. Тук комисията също много добре проучи европейския опит. През България има много транзитно движение, включително коли, които са с десен волан. Комисията счита, че едно такова ограничение на регистрацията на коли с десен волан ще предизвика някои настроения и спрямо страната за нарушаване на определени права.
Комисията с 3 гласа „за”, 6 гласа „против” и 6 гласа „въздържали се” предлага на Народното събрание да не приеме този законопроект на първо гласуване.

това колеги е гласуването за забрана както се вижда не е прието ... защото е глупаво

за колегите който много мрънкат за светлините фаровете се регулират и то бързо и лесно а и още от Англия доста от автомобилите особено тези който за дошли на ход от там са с лепенки на фаровете за обръщане посоката на светене а и откакто са ми паднали лепенките никой не ми е пресветнал че съм го заслепил
а тези на който им се свети отзад пускат аварийни мигачи колега ако не знаеш ти от вчера ли си шофьор ....
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

b_d

Мнение от b_d » 14 Мар 2009 20:27

Много ми е интересно защо след като фаровете могат толкова лесно да се регулират в Тойота се продават отделно такива за ляво и дясно движение и имат различни номера?

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 14 Мар 2009 20:54

Zero`Cool написа:Следващото предложение е от народните представители Ваньо Хърков и Владимир Кузов
Изображение
Zero`Cool написа:а тези на който им се свети отзад пускат аварийни мигачи колега ако не знаеш ти от вчера ли си шофьор ....
Изображение

Аватар
Zero`Cool
Обратна връзка:

Мнение от Zero`Cool » 14 Мар 2009 21:03

това е единственото което излиза като нормативен акт за регистрацията на автомобили с десен волан ... така че няма кой да забрани регистрацията на такива автомобили ... защото няма как да забранят на европееца да се движи в България това ще е прецедент ... просто е глупаво, но да не забравяме, че все пак се намираме в България и в нашата управа няма нищо умно ...
а за аварийните мигачи поне мен така са ме учили, че като ме заслепява някой отзад се пускат аварийни мигачи за малко ... и действа ... поне от моя опит ...
а и още нещо на който не му харесва автомобил с десен волан да не кара такъв ... никой не ви кара насила да карате такъв аз не виждам защо спорите тук нали темата е "Ще има ли забрана за регистрация на МПС-та с десен волан" както винаги в този форум всяка тема се превръща в безспирен и безсмислен спор ... явно има хора на които просто им прави удоволствие да си чешат езиците (в случая пръстите) ... на мен ми е най-вече финансово изгодно да карам автомобил с десен волан който има възможност да си купи такъв с ляв ... на мен лично не ми пречи, че автомобилът ми е с десен волан ...
Toyota Avensis 1.8 VVT-I - 2000 RHD
Изображение
http://www.el-inst.eu/ - електроуслуги
http://fenixbg.org/ - Доставка и посредничество при закупуване на стоки от Англия

b_d

Мнение от b_d » 14 Мар 2009 21:26

Мен пък ме дразнят идиотите по пътищата, които не се съобразяват с нищо - нито дали заслепяват идващите насреща, нито дали с поведението си застрашават околните и честно казано изобщо не ме интересува дали им е финансово изгодно или не.

Сигурен съм, че няма да забранят десните волани, но също така силно се надявам да въведат много по-големи застрохвки и такси за тях. Също така да им позволяват регистрация само след като си сменят светлините с безопасни такива. Надявам се също при ПТП, ако са с "грешните" фарове да могат да ги осъдят тъй като съзнателно са карали кола, която не е отговаряла на стандартите (и ако има смъртен случай за предумишлено убийство) и т.н.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 14 Мар 2009 21:32

Zero`Cool написа:....... така че няма кой да забрани регистрацията на такива автомобили ... защото няма как да забранят на европееца да се движи в България това ще е прецедент ... просто е глупаво, но да не забравяме, че все пак се намираме в България и в нашата управа няма нищо умно ......
Колега, карай си десния волан, но нещо логиката ти куца яко...
Никой няма да забрани на европееца (дори да е от UK) да се движи в БГ, но въпроса с регистрацията на автомобил няма нищо общо с преминаването през страната....
При преминаване през страната може да минеш с лепенки, но при регистрация ако всичко е като в 'нормалните страни' никога не би минал с разлепящи се временни лепенки...
И с моя неголям опит бих могъл да те уверя, че фаровете не сменят 'посоката' си с обикновена регулировка, а само с пълна смяна...
И точно, заради това, че страната не е съвсем нормална, една такава явно некомпетентна комисия е взела такова странно решение, да не вземе мерки за коректна регистрация, която да отговаря на европейските изисквания (писани още през 1974г)..
Явно още много години трябва да ги гоним европейците...

Публикувай отговор