Разбита рейка-нов РАВ4
Мнение от Tino » 11 Мар 2009 21:49
Tino
LEXUS
Tino
Мнение от shtephan » 12 Мар 2009 09:36
Сега сериозно, човека има проблем.Щом се усеща във волана при завой или при отклонение от центъра на малка скорост това е каре или демпфер на карето.Да това рефлектира върху накрайниците откъм рейката и най-вероятно разбива опорните втулки.Прочетох доста форуми и не видях проблем за рейка консуматив при нова кола.Предложението ми е да качите колата на повдигача и да пробвата същия сценарии в който се появяват симптомите за да се види какво става без натоварване.Не разбрах също естеството на усещането от волана - леки почуквания или колебания с някаква амплитуда до изправяне на посоката.
Виждал съм разбити накрайници от към рейката след 2к, но след замяна с нещо правено от арабели,оказа се кофти термообработка.
И още нещо искай да присъстваш на диагностиката.
shtephan
Джамбазов
shtephan
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 33 пъти
Мнение от zi_zi_top » 12 Мар 2009 17:43
shtephan написа:Да по-точно мястото на свързване на рейката с карданния вал,но тогава се чува причукване,затова предлагам по подробна диагностика.

Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
zi_zi_top
-
Благодаря за съветите ви
Мнение от Ivan Dragnev » 12 Мар 2009 20:13
Ivan Dragnev
Re: Благодаря за съветите ви
Мнение от nikolov22 » 12 Мар 2009 20:37
не те мотаят проблема е в дясната страна на реиката там пръта лагерува с корпуса посредством пластмасова втулка проблема е изяснен и се решава много лесно с бронзова втулка пращаха имеил до софия за разрешение да го правят това вмвесто да мотаят хората но от там категорично го забраниха защото ако стане нещо с тази реика и има птп много съдене ще падне така че изчакаи като ти мине гаранцията смукни реиката разглоби я и смени двете втулки с бронзовиIvan Dragnev написа:Точното усещане е причукване във волана от време на време.Искат да ми слагат нова и ще присъствам на смяната.Ако даде същите симптоми и новата то ще е почти веднага както стана с предните.При проблем ще ги съдя ако не си приберат боклука.Що се отнася за по- подробна диагностика що за сервиз са Тойота Варна след като не могат да разберат какъв е проблема.Обясняват ми че се разбивала някаква втулка,а не самата рейка.
nikolov22
-
- Получена благодарност: 1 път
Re: Благодаря за съветите ви
Мнение от Джамбазов » 12 Мар 2009 21:26
Когато се разбие там трака по един начин, когато се разбие вала по друг. Колега, обясни моля те по подробно как и кога точно трака.nikolov22 написа:не те мотаят проблема е в дясната страна на реиката там пръта лагерува с корпуса посредством пластмасова втулка проблема е изяснен и се решава много лесно с бронзова втулка пращаха имеил до софия за разрешение да го правят това вмвесто да мотаят хората но от там категорично го забраниха защото ако стане нещо с тази реика и има птп много съдене ще падне така че изчакаи като ти мине гаранцията смукни реиката разглоби я и смени двете втулки с бронзовиIvan Dragnev написа:Точното усещане е причукване във волана от време на време.Искат да ми слагат нова и ще присъствам на смяната.Ако даде същите симптоми и новата то ще е почти веднага както стана с предните.При проблем ще ги съдя ако не си приберат боклука.Що се отнася за по- подробна диагностика що за сервиз са Тойота Варна след като не могат да разберат какъв е проблема.Обясняват ми че се разбивала някаква втулка,а не самата рейка.
Джамбазов
Мнение от Tino » 12 Мар 2009 21:28

Tino
Мнение от shtephan » 13 Мар 2009 13:58

Това с опорните втулки съм го правил на доста коли ,ако това е проблема.Става и с тефлон.
Аз се чудя как въобще дават гаранция за окачването.
shtephan
-
Мнение от Ivan Dragnev » 13 Мар 2009 19:13
Ivan Dragnev
-
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Джамбазов » 13 Мар 2009 21:12
Не е рейка. Вал е. Най често трябва да го усещаш когато правиш маневра назад. Забележи дали е така.Ivan Dragnev написа:Изтраква,по-скоро пречуква във волана когато тръгвам от място и едновременно завивам.когато на място въртя волана пак,но не винаги.Точното усещане е туп-туп в ръката.
Джамбазов
Мнение от nikolov22 » 13 Мар 2009 22:11
ЛИЧНО СПОРЕД МЕН тази кола трябва да се изтегли от пазара и цялостно да се преработиTino написа:Nikolov22 извинявай колега , ама чисто нова кола не си купуваш , за да й правиш побългарени истории , а за да нямаш поне 5-6 години никакви ядове !!! Това за мен е напълно недопустимо , ще дам над 50К лв за кола на която като й мине гаранционния срок ще й оправям косурите
другото което забелязвам е как търговците омаиват клиентите а не знаят как се пали кола без ключ затова моя съвет е колеги когато решите да да си купувате нова кола вземете на монтиорите една стъклена фактура и ги питаите каква кола да си купите и какви са дефектите и
nikolov22
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru