проблем включване скорости COROLLA VERSO D4D 10.2008 г
проблем включване скорости COROLLA VERSO D4D 10.2008 г
Мнение от valio1972 » 11 Мар 2009 22:06

valio1972
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Мнение от LEXUS » 11 Мар 2009 22:37
LEXUS
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2009 23:38
Ако имаш малко излишни пари ходи си купи най-скъпия Кастрол ( ама Кастрол !!! ) от някой официален дистрибутор и си го смени в някой сервиз без да им казваш ! Като си запазиш разбирасе старото масло ! Ще кажеш да ти го наточат в някакво шише , а не да ти го хвърлят . Евентулано после да можеш да го върнеш . Предполагам , че експеримента ще ти струва около 90лв. И ако се оправи проблема ги накарай да ти го платят . Ако не се оправи значи явно е механичен проблема и ги караш да ти сменят скоростите с нови !
Bass_Man
shtephan
Petar
Мнение от valio1972 » 12 Мар 2009 15:12
valio1972
-
- Обратна връзка:
Мнение от павел павлов » 12 Мар 2009 20:11
павел павлов
Мнение от valio1972 » 12 Мар 2009 20:43
Честито, но специално тези думи за завода в Турция и аз чух, но от продавачите в Карком.
И аз имам такава (Версо Д4Д) от година и малко.
Няма да се оплакмам, но:
1ви проблем: на 400 км. смяна предни дискове - надрани
2ри проблем: От както я имам скоростите включват трудно (даже веднъж блокира на първа и я изтръгнах със сила, а беше карана - не студена) особено когато е студено. Има и някакъв странен шум след тръгване след като изключа първа и пусна педала на съединителя наподобяващ глухо щракане на каре. Както и да е, тук във Варна от където съм явно са "добри специалисти" разглобиха скоростната кутия и ми казаха че са сменили някакво иглено лагерче, но проблема остана. След мое настояване смениха и съединителя и казаха че са правили реглаж на помпата му - но пак нищо. Месец по-късно пак след настояване смениха и помпата (то друго не остана май) - ПАК НИЩО. Явно е някакъв фабричен дефект, но не знам какво ще правя като се строши нещо - сега съм на 45 хил. км.
3ти проблем: При 900 - 1000 оборота има леко чукане като от дюза или помпа (ГНП), но "спецовете" казаха че е шум от някакво налягане.
Абе който иска да купува същата. Аз като я изплатя (ако е здрава до тогава) май няма да повторя.
valio1972
Мнение от shtephan » 13 Мар 2009 14:16
shtephan
Мнение от valio1972 » 13 Мар 2009 22:09
Отново от тебе чувам нещо интересно по моя проблем.
Днес писах едно писмо до toyota.bg с препоръката да се постегнат и вземат някакво адекватно решение относно отстраняването на този проблем от моето Версо. Ако се направят на луди, заклевам се ги "мятам" по всякакви начини - дори съм готов да се покажа по "Господари на ефира" и др. подобни.
valio1972
gepo
писмо
Мнение от valio1972 » 17 Мар 2009 07:24
valio1972
- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
Мнение от Me4oKyX » 17 Мар 2009 08:56

Me4oKyX
Мнение от shtephan » 19 Мар 2009 09:41
shtephan
отговор
Мнение от valio1972 » 19 Мар 2009 17:29
Прав си за срока и затова веднага им звъннах.
Любезната дама от която беше мейла ми отговори, че са реагирали веднага и са изпратили до варненския сервиз искане за обяснение на проблема и другата седмица ще ме потърсят.
Между другото сега като си помисля в сервиза при всяка смяна на някой компонент не бяха отразили нищо в сервизната книжка, че аз ги карах да пишат какво и кога са сменили. На луди ли се правят?
Също я питах как стои въпроса с предоставянето на техен автомобил докато моя е на ремонт и се започна позната песен, че "ако ремонта трае повече от 1 месец предоставят ... бла бла бла", но аз отсякох, че реално колата ще влиза за пореден път и общо това време отива вече повече от месец. А ако трябва да пиша в Белгия - гледай тогава какво става - френски пиша и говоря като български език.
Абе ще видим, че взе да ми писва вече.
Тя колата сега и така може да се кара, ама извинявай една кофа пари съм дал и да чакам да мине 100 хил. км. и да се счупи нещо дето може и 10 000 лв. да искат знам ли.
valio1972
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru