Toyota Avenis 2,0 D4D, 2007г или Audi 4, 1,9 TDI, 2006г
Toyota Avenis 2,0 D4D, 2007г или Audi 4, 1,9 TDI, 2006г
Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 00:47
vessonik
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Мнение от Bass_Man » 08 Мар 2009 00:59
Също е с в пъти по-мека предница ( чупеща се по БГ пътищата ) от Авенсиса . Според мен Авенсиса има по-голямо вътрешно пространство и е по-икономичен . Отделно Тойотата е , като цяло в пъти по-здрава ! Единственото по-скъпо нещо на тези автомобили е демпферния маховик ако е на повечко километри но мисля , че и Ауди-то е с демпферен маховик . Това е обективното ми мнение !
Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !
Bass_Man
Мнение от Troshko » 08 Мар 2009 09:05
Аз ще остана безпристрастен ,карал съм и двете коли !!!Bass_Man написа:Ами ако не се лъжа смяната на ангренажа на този двигател на Ауди е между 800 и 1500 лв. в зависимост от това къде го правиш !
Също е с в пъти по-мека предница ( чупеща се по БГ пътищата ) от Авенсиса . Според мен Авенсиса има по-голямо вътрешно пространство и е по-икономичен . Отделно Тойотата е , като цяло в пъти по-здрава ! Единственото по-скъпо нещо на тези автомобили е демпферния маховик ако е на повечко километри но мисля , че и Ауди-то е с демпферен маховик . Това е обективното ми мнение !
Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !
Не мисля ,че аудито е с мека предница .Като обслужване вече незнам какво да мисля коя кола е с по-лесно и евтино обслужване

Нивото на оборудване в Ауди са на много по-високо ниво ,качеството на използваните материали също е доста по-виско.Авенсиса вози по-меко ,докато аудито е малко по-твърдо но с по-точен контрол (а и бяха с различен цолаж джанти ,за возия в полза на аудито).
За динамаиката на моторите няма какво да говорим Ауди-то добър мотор ,но и досата лаком.Авенсиса гори по малко което ,не е за пренебрегване .
Общо взето ауди малко по-агресивно ,авенсиса по-лежерн .
карай двете коли и избери коя е за теб всеки човек има различни критерии избери предвид състоянието на двете коли (което не е малко)
п.с Все пак ти ще е караш

Troshko
Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 09:42

vessonik
Vesko
Troshko
Vesko
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2009 10:10
1. Дизела по сравнително обективни източници е по-добре направен (тих, равномерен, технологичен, екологичен и т.н.)
2. Окачването за 'возене' на авенсиса е в пъти по-добро от това на аудито. Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам, но знам как рева един колега с А6 - на всеки 3 месеца смяна на предница (в Ст.Загора)....
3. Авенсиса мисля, че е с по-големи габарити от А4 - по-комфортен е
4. В авенсиса има поне малка част японски компоненти и мисъл, които да компенсират донякъде европейското качество

Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
- martod
Мнение от martod » 08 Мар 2009 10:15
Че той колегата ако е дал точно данните, тойотата е с 1 к.с. по мощна......Bass_Man написа: Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !

На килограми двете коли са абсолютно еднакви......На ускорение също.....
Обаче : Ауди е с малко по висок въртящ момент- и от там по висока макс.скорост, и малко по икономично от Тойота 4-500гр./100 км. ама кой ти ги дава... biggrin.gif
Освен това, при този модел който е посочил колегата, проблема с предницата вече е отстранен......Така че който и да вземе от двата автомобила, няма да сбърка, но най добре е да избере този който е по добре гледан......

martod
Мнение от Troshko » 08 Мар 2009 11:02
Не съм съгласен с всички неща !!!slowtraveler написа:Аз бих избрал Авенсиса защото:
1. Дизела по сравнително обективни източници е по-добре направен (тих, равномерен, технологичен, екологичен и т.н.)
2. Окачването за 'возене' на авенсиса е в пъти по-добро от това на аудито. Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам, но знам как рева един колега с А6 - на всеки 3 месеца смяна на предница (в Ст.Загора)....
3. Авенсиса мисля, че е с по-големи габарити от А4 - по-комфортен е
4. В авенсиса има поне малка част японски компоненти и мисъл, които да компенсират донякъде европейското качество
1 .не съм чувал за тих дизел ,а ти ???Ще дадеш ли определене за тих ДИЗЕЛ!!
2. Слабо окчване ,накой аудита да ,но не и точно това аде да не говорим на изуст ( и чули сме че ауди имат проблем с предницата аре всяко е така, да ама НЕ)
3.Габаритите са еднакви
ауди -
External dimensions: overall length (inches): 182.6, overall width (inches): 69.8, overall height (inches): 56.2, wheelbase (inches): 104.3, front track (inches): 59.9, rear track (inches): 59.9 and curb to curb turning circle (feet): 36.4
toyota -
Weight: 1475 kg (3,251.8 pounds)
Max weight with load: 1970 kg (4,343.1 pounds)
Towing weight: 1300 kg (2,866.0 pounds)
Overall length: 4640 mm (182.7 inches)
Overall width: 1770 mm (69.7 inches)
Overall height: 1490 mm (58.7 inches)
Wheelbase: 2710 mm (106.7 inches)
Fuel capacity: 60.0 litres (15.85 gallons)
4.Да японска е тойота ,но се прави с цел продажби ,а не както старите тойоти с НАДЕЖНОСТ но ти си маняк и знаеш това няма какво да ти обяснявам !!
БТВ не съм фен на ауди ,но имат няклко сполучливи модели и този е един от тях !!
А за тойота за мен тяхното истинско автомобило сторене спира през 2000г

Troshko
-
- Обратна връзка:
Мнение от павел павлов » 08 Мар 2009 11:11
павел павлов
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 111 пъти
Мнение от max-2 » 08 Мар 2009 11:25
По-голямата част от членовете на този форум не са чували, че колата им има такива части, па камо ли да ги сменят. Но това не е най-важното. Вземи си колата, която ти харесва повече, защото колата трябва да доставя удоволствие при шофиране.

max-2
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 341 пъти
- Получена благодарност: 371 пъти
Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2009 11:38
Сложи един 1.9TDI и авенсис един до друг и ще чуеш/усетиш разликата. Имал съм и VW дизел и не ми обяснявай, как е тих. 4 цилиндровите дизелите на VAG са едни от най-шумно и твърдо работещите...Tibi.B написа: Не съм съгласен с всички неща !!!
1 .не съм чувал за тих дизел ,а ти ???Ще дадеш ли определене за тих ДИЗЕЛ!!
Навярно си забелязал, че пиша за 'возенето' - возия - Аудито е по-твърдо, а авенсиса плава... Относно здравината повтарям: "Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам"Tibi.B написа: 2. Слабо окчване ,накой аудита да ,но не и точно това аде да не говорим на изуст ( и чули сме че ауди имат проблем с предницата аре всяко е така, да ама НЕ)
За размерите - обикновено избирам автомобил по вътрешно пространство - там, където ще бъда, а не по това, какво ще гледат хората отвън:
Та Avensis/A4:
headroom front (in): 39.01/38.4
legroom front (in): 46.53/41.3
За останалите параметри не можах да видя точни данни на първо четене, но мисля, че положението е същото (още първия Авенсис имаше 500л багажник - един от най-големия в класа)
Освен това авенсиса ще бъде с една година по-нов...
Относно това дали съм манияк - явно не си чел постовете за да се изказваш неподготвен

Иначе martod е прав: "Така че който и да вземе от двата автомобила, няма да сбърка, но най добре е да избере този който е по добре гледан...... thumbsup.gif "
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
slowtraveler
Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 11:45

vessonik
Мнение от El Camino » 08 Мар 2009 12:08
Което не би следвало да се приема като глас за Авенсиса, просто глас против точно тоя модел на Ауди.
El Camino
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru