Toyota Avenis 2,0 D4D, 2007г или Audi 4, 1,9 TDI, 2006г

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
vessonik

Toyota Avenis 2,0 D4D, 2007г или Audi 4, 1,9 TDI, 2006г

Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 00:47

Предстои ми да купя автомобил. Намерих цитираните в обявата на еднаква цена и километри. Моля за съвети ако имате опит! Коя от двете марки е по-икономически изгодна при експлоатацията? Моля да се абстрахирате, че питам в клуб Тойота. Предварително благодаря!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 08 Мар 2009 00:59

Ами ако не се лъжа смяната на ангренажа на този двигател на Ауди е между 800 и 1500 лв. в зависимост от това къде го правиш !
Също е с в пъти по-мека предница ( чупеща се по БГ пътищата ) от Авенсиса . Според мен Авенсиса има по-голямо вътрешно пространство и е по-икономичен . Отделно Тойотата е , като цяло в пъти по-здрава ! Единственото по-скъпо нещо на тези автомобили е демпферния маховик ако е на повечко километри но мисля , че и Ауди-то е с демпферен маховик . Това е обективното ми мнение !
Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 08 Мар 2009 09:05

Bass_Man написа:Ами ако не се лъжа смяната на ангренажа на този двигател на Ауди е между 800 и 1500 лв. в зависимост от това къде го правиш !
Също е с в пъти по-мека предница ( чупеща се по БГ пътищата ) от Авенсиса . Според мен Авенсиса има по-голямо вътрешно пространство и е по-икономичен . Отделно Тойотата е , като цяло в пъти по-здрава ! Единственото по-скъпо нещо на тези автомобили е демпферния маховик ако е на повечко километри но мисля , че и Ауди-то е с демпферен маховик . Това е обективното ми мнение !
Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !
Аз ще остана безпристрастен ,карал съм и двете коли !!!

Не мисля ,че аудито е с мека предница .Като обслужване вече незнам какво да мисля коя кола е с по-лесно и евтино обслужване wacko.gif wacko.gif
Нивото на оборудване в Ауди са на много по-високо ниво ,качеството на използваните материали също е доста по-виско.Авенсиса вози по-меко ,докато аудито е малко по-твърдо но с по-точен контрол (а и бяха с различен цолаж джанти ,за возия в полза на аудито).
За динамаиката на моторите няма какво да говорим Ауди-то добър мотор ,но и досата лаком.Авенсиса гори по малко което ,не е за пренебрегване .

Общо взето ауди малко по-агресивно ,авенсиса по-лежерн .
карай двете коли и избери коя е за теб всеки човек има различни критерии избери предвид състоянието на двете коли (което не е малко)
п.с Все пак ти ще е караш :whistle:

Аватар
vessonik

Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 09:42

И все пак... Тойотата е 126 кс, а Ауди 1,9 е 116кс (поне така го дават).Коя вози по-добре не е от първостепенно значение за мен. До сега карам Пасат 1,9 ТДИ, 110кс, 1996г. Сменил съм доста неща по ходовата чест, но разходите са минимални (4 бр.шарнири, кормилни щанги, всички предни (вкл. на макферсоните) и задни тампони и маншони по предницата, предни спирачни накладки за общо 600 лв. Ангренажен, пистов и трапецовиден ремъци, ролки вкл. обтягаща и водна помпа, общо около 300 лв. Нямах никакви притеснения. Традски разход в София-7-7,1л., извън градско-4,6-4,8 л. За съжаление след 2000г. по всички статистики и класации, качеството на пасата падна главоломно и се преориентирах wink.gif Четейки по форомите разбирам,че за въпросните коли разходите ще бъдат по-високи, а на всичкото отгоре и се чакало доста за доставка на честите. За това моля за по-конкретно предпочитание от хора с пряко впечатление! Най-вече разход на гориво и масло и предполагаеми ремонти. И двете са на малко километри и не смятам да сменям скоро тази,която ще взема, дай боже.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Мар 2009 09:49

Ако колите са на малко километри авенсис-а със сигурност трябва да е в гаранция още

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 08 Мар 2009 10:06

Избора е твой....

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 08 Мар 2009 10:08

Това рекламни снимки ли са? biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2009 10:10

Аз бих избрал Авенсиса защото:
1. Дизела по сравнително обективни източници е по-добре направен (тих, равномерен, технологичен, екологичен и т.н.)
2. Окачването за 'возене' на авенсиса е в пъти по-добро от това на аудито. Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам, но знам как рева един колега с А6 - на всеки 3 месеца смяна на предница (в Ст.Загора)....
3. Авенсиса мисля, че е с по-големи габарити от А4 - по-комфортен е
4. В авенсиса има поне малка част японски компоненти и мисъл, които да компенсират донякъде европейското качество tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
martod

Мнение от martod » 08 Мар 2009 10:15

Bass_Man написа: Субективното ми мнение е , че Ауди-то въобще не може да се сравнява с Авенсис освен може би по-мощност !
Че той колегата ако е дал точно данните, тойотата е с 1 к.с. по мощна...... tongue.gif ... И ако трябва да сме обективни, до тук и са предимствата......
На килограми двете коли са абсолютно еднакви......На ускорение също.....
Обаче : Ауди е с малко по висок въртящ момент- и от там по висока макс.скорост, и малко по икономично от Тойота 4-500гр./100 км. ама кой ти ги дава... biggrin.gif
Освен това, при този модел който е посочил колегата, проблема с предницата вече е отстранен......Така че който и да вземе от двата автомобила, няма да сбърка, но най добре е да избере този който е по добре гледан...... :thumbsup:
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 08 Мар 2009 11:02

slowtraveler написа:Аз бих избрал Авенсиса защото:
1. Дизела по сравнително обективни източници е по-добре направен (тих, равномерен, технологичен, екологичен и т.н.)
2. Окачването за 'возене' на авенсиса е в пъти по-добро от това на аудито. Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам, но знам как рева един колега с А6 - на всеки 3 месеца смяна на предница (в Ст.Загора)....
3. Авенсиса мисля, че е с по-големи габарити от А4 - по-комфортен е
4. В авенсиса има поне малка част японски компоненти и мисъл, които да компенсират донякъде европейското качество tongue.gif
Не съм съгласен с всички неща !!!

1 .не съм чувал за тих дизел ,а ти ???Ще дадеш ли определене за тих ДИЗЕЛ!!

2. Слабо окчване ,накой аудита да ,но не и точно това аде да не говорим на изуст ( и чули сме че ауди имат проблем с предницата аре всяко е така, да ама НЕ)

3.Габаритите са еднакви

ауди -
External dimensions: overall length (inches): 182.6, overall width (inches): 69.8, overall height (inches): 56.2, wheelbase (inches): 104.3, front track (inches): 59.9, rear track (inches): 59.9 and curb to curb turning circle (feet): 36.4

toyota -
Weight: 1475 kg (3,251.8 pounds)
Max weight with load: 1970 kg (4,343.1 pounds)
Towing weight: 1300 kg (2,866.0 pounds)
Overall length: 4640 mm (182.7 inches)
Overall width: 1770 mm (69.7 inches)
Overall height: 1490 mm (58.7 inches)
Wheelbase: 2710 mm (106.7 inches)
Fuel capacity: 60.0 litres (15.85 gallons)

4.Да японска е тойота ,но се прави с цел продажби ,а не както старите тойоти с НАДЕЖНОСТ но ти си маняк и знаеш това няма какво да ти обяснявам !!

БТВ не съм фен на ауди ,но имат няклко сполучливи модели и този е един от тях !!

А за тойота за мен тяхното истинско автомобило сторене спира през 2000г
:whistle:

павел павлов
Обратна връзка:

Мнение от павел павлов » 08 Мар 2009 11:11

Никой не каза дали мотора на Аудито е помпа дюза(1.9 116 коня май е само такъв) !?Ако е така аз лично бих предпочел Авенсиса(мотора е с ремък и е уникално тих)!Комън рейла е за предпочитане!!Помпа дюзата не е сметнат много добре и често има проблеми с леглата на дюзите които са стоманени(дюзите) а главата е алуминиева и често застопоряването поддава и леглото се разбива!Мотора на Ауди е по брутален като разгръщане на мощност но по шумен във високи обороти ,ако няма 6 скорости!Авенсиса е по безличен като визия!А и цената на старо на Авенсисите нещо взе да се срива драстично.......За справка погледнете мобиле.бг!Просто бях потресен от цените на Авенсисите от 2003г. нататък!Ауди по задържа цена!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.

Аватар
max-2
Благодарил/а: 42 пъти
Получена  благодарност: 110 пъти

Мнение от max-2 » 08 Мар 2009 11:25

[quote="vessonik"]И все пак... Тойотата е 126 кс, а Ауди 1,9 е 116кс (поне така го дават).Коя вози по-добре не е от първостепенно значение за мен. До сега карам Пасат 1,9 ТДИ, 110кс, 1996г. Сменил съм доста неща по ходовата чест, но разходите са минимални (4 бр.шарнири, кормилни щанги, всички предни (вкл. на макферсоните) и задни тампони и маншони по предницата, предни спирачни накладки за общо 600 лв.
По-голямата част от членовете на този форум не са чували, че колата им има такива части, па камо ли да ги сменят. Но това не е най-важното. Вземи си колата, която ти харесва повече, защото колата трябва да доставя удоволствие при шофиране. :thumbsup:
Carina E 4AFE LB 1992

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 08 Мар 2009 11:38

Tibi.B написа: Не съм съгласен с всички неща !!!

1 .не съм чувал за тих дизел ,а ти ???Ще дадеш ли определене за тих ДИЗЕЛ!!
Сложи един 1.9TDI и авенсис един до друг и ще чуеш/усетиш разликата. Имал съм и VW дизел и не ми обяснявай, как е тих. 4 цилиндровите дизелите на VAG са едни от най-шумно и твърдо работещите...
Tibi.B написа: 2. Слабо окчване ,накой аудита да ,но не и точно това аде да не говорим на изуст ( и чули сме че ауди имат проблем с предницата аре всяко е така, да ама НЕ)
Навярно си забелязал, че пиша за 'возенето' - возия - Аудито е по-твърдо, а авенсиса плава... Относно здравината повтарям: "Относно слуховете за слабото окачване на А4 - не знам"

За размерите - обикновено избирам автомобил по вътрешно пространство - там, където ще бъда, а не по това, какво ще гледат хората отвън:
Та Avensis/A4:
headroom front (in): 39.01/38.4
legroom front (in): 46.53/41.3
За останалите параметри не можах да видя точни данни на първо четене, но мисля, че положението е същото (още първия Авенсис имаше 500л багажник - един от най-големия в класа)

Освен това авенсиса ще бъде с една година по-нов...

Относно това дали съм манияк - явно не си чел постовете за да се изказваш неподготвен tongue.gif

Иначе martod е прав: "Така че който и да вземе от двата автомобила, няма да сбърка, но най добре е да избере този който е по добре гледан...... thumbsup.gif "
Последно промяна от slowtraveler на 08 Мар 2009 11:56, променено общо 1 път.
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
vessonik

Мнение от vessonik » 08 Мар 2009 11:45

Да,мотора на Аудито е помпа дюза(1.9 -116 кс) , Авенсиса е 126кс. И двете ми харесват на визия и вътрешен комфорт. По-важно е какви са очакванията за поддръжка за двата модела от тук нататък wink.gif , а какъв е разхода им на гориво от практиката. В тех. данните на всяка кола търговците доста лъжат.... wink.gif

El Camino

Мнение от El Camino » 08 Мар 2009 12:08

Изключителна загадка е за мен все още, как на точно това Ауди 2006 (по централната конзола се познава! - след това коляното ми беше червено), със точно тоя мотор - 1,9 дефорсак ми даде СЪЩИЯ разход на СЪЩИТЕ алпийски пътища и при СЪЩИЯ стил на каране както и моята 2 литра бензинка там. Дори няма да се замисля да я взема повече и като кола под наем.
Което не би следвало да се приема като глас за Авенсиса, просто глас против точно тоя модел на Ауди.

Публикувай отговор