Качествено гориво в Бургас-дизел
-
Качествено гориво в Бургас-дизел
Колеги от Бургас,от коя бензинистанция зареждате дизел?Може би по темата вече е писано,но не го намерих.Много е важно качеството на горивото.Какво ще кажете за алпин от OMV.Заслужава ли си??
Givei za miga!
- Bass_Man
- Благодарил/а: 2 пъти
- Получена благодарност: 1 път
Имаше си тема за горивата но ето ти го пак линка
.
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=46576

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=46576
-
В Бургас всички зареждат горива от Лукойл, ВСИЧКИ. Не питай от къде знам, обаче знам че е така. ОМВ добавят добавките в самите бензиностанции, Шел ги добавят още в рафинерията, други даже и не добавят добавките които обавяват че добавят. Другата тъпотия е че никой не си мие цистерните, сутринта зарежда дизел, наобяд бензин, следобяд пак дизел. Абе мъка. Аз затова освен всеядния Ландкрузър който ми е почти набор, съвременна кола дизел няма да си взема.
Човек се учи докато е жив.
-
-
-
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Естествено че няма да получиш задоволителен отговор тука. Всеки ще си казва личните впечатления. Аз пък за шел (Българския конкретно) нищо убаво не съм чул. Да не казвам голяма дума ,но ще си бутам колата по баир 40км но Шел ще го подмина...
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 76&page=11 <- тази информация може и да ти е полезна ...
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 76&page=11 <- тази информация може и да ти е полезна ...

- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Алпин дизела на ОМВ е със сигурност производство на Ромпетрол /Румъния/ - данни от шефове в ОМВ. Румънците имат по-качествено производство от нашия Лукойл.
На алпин дизела разликата с обикновения дизел е, че не задръства горивния филтър при температури под -20С.
Когато няма да е под -20С, сипвай спринт /ОМВ/ или супер /Лукойл/ дизел и
На алпин дизела разликата с обикновения дизел е, че не задръства горивния филтър при температури под -20С.
Когато няма да е под -20С, сипвай спринт /ОМВ/ или супер /Лукойл/ дизел и

Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!
-
- zi_zi_top
- Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
- Получена благодарност: 33 пъти
Точно така, просто е с контролирано цетаново число и не намирам кой знае какъв смисъл да се използва при повечето дизелови ДВГ, и другия си е добър. Аз си карам лятото със Спринт дизел или дизела на Лукойл и нямам грижи. В началото като си купих дизелова корола се впрягах и сипвах премиум, докато не ме "светнаха" хората, които знаят "кой кой е и кое какво е". От тогава си карам с по-евтиното гориво и не намирам разлика, нито в разход, нито във вървеж. В никакъв случай не зареждайте на съмнителни бензиностанции за да спестите 2 лв.
САМО ЗА ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ ЗИМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АЛПИН ИЛИ ДОБАВКИ, АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ В СТУДА НАСРЕД ПЪТ.
САМО ЗА ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ ЗИМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АЛПИН ИЛИ ДОБАВКИ, АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ В СТУДА НАСРЕД ПЪТ.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
- Bass_Man
Зизи френд не е лошо да прочетеш топика на пичовете от офроуд форумаzi_zi_top написа:Точно така, просто е с контролирано цетаново число и не намирам кой знае какъв смисъл да се използва при повечето дизелови ДВГ, и другия си е добър. Аз си карам лятото със Спринт дизел или дизела на Лукойл и нямам грижи. В началото като си купих дизелова корола се впрягах и сипвах премиум, докато не ме "светнаха" хората, които знаят "кой кой е и кое какво е". От тогава си карам с по-евтиното гориво и не намирам разлика, нито в разход, нито във вървеж. В никакъв случай не зареждайте на съмнителни бензиностанции за да спестите 2 лв.