Качествено гориво в Бургас-дизел

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Jimmy Freiburg

Качествено гориво в Бургас-дизел

Мнение от Jimmy Freiburg » 03 Мар 2009 20:00

Колеги от Бургас,от коя бензинистанция зареждате дизел?Може би по темата вече е писано,но не го намерих.Много е важно качеството на горивото.Какво ще кажете за алпин от OMV.Заслужава ли си??
Givei za miga!

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Мар 2009 06:54

Имаше си тема за горивата но ето ти го пак линка :thumbsup: .
http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=46576

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 04 Мар 2009 09:47

В Бургас всички зареждат горива от Лукойл, ВСИЧКИ. Не питай от къде знам, обаче знам че е така. ОМВ добавят добавките в самите бензиностанции, Шел ги добавят още в рафинерията, други даже и не добавят добавките които обавяват че добавят. Другата тъпотия е че никой не си мие цистерните, сутринта зарежда дизел, наобяд бензин, следобяд пак дизел. Абе мъка. Аз затова освен всеядния Ландкрузър който ми е почти набор, съвременна кола дизел няма да си взема.
Човек се учи докато е жив.

Jimmy Freiburg

Мнение от Jimmy Freiburg » 04 Мар 2009 14:44

А какво ще кажеш за ЕКО.Те са гръцка верига.Чух,че им карали горивата от GREECE.Нещо скъпо ще им излиза,но все пак е възможно,нали?А за Алпина от OMV ми казаха,че го карали от Швейцария.Което не го вярвам,ама никога.
Givei za miga!

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 04 Мар 2009 15:24

И еко и алпина си е от Лукойл. Просто се добавят добавки.
Човек се учи докато е жив.

Jimmy Freiburg

Мнение от Jimmy Freiburg » 04 Мар 2009 18:02

Eй,лоша работа,колеги.Добре,тогава откъде да зареждам все пак?Не ме притеснява замръзването на горивото.Тук в Бургас няма зима
Givei za miga!

MNK

Мнение от MNK » 04 Мар 2009 21:52

Колега, аз зареждам най-вече на "ШЕЛ" до колодрума, и когато имах дизел преди година, и сега бензин и газ. Нямам оплаквания. По принцип избягвам малките бензиностанции, но от големите вериги общо взето зареждам, и не се замислям много. То ние не сме вечни.........., та колите. laugh.gif

Jimmy Freiburg

Мнение от Jimmy Freiburg » 05 Мар 2009 11:17

Мерси колега.Малко се бях притеснил след като прочетах за белята с LAND CRUISERA на колегата КRONOS
Givei za miga!

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Мар 2009 12:03

Естествено че няма да получиш задоволителен отговор тука. Всеки ще си казва личните впечатления. Аз пък за шел (Българския конкретно) нищо убаво не съм чул. Да не казвам голяма дума ,но ще си бутам колата по баир 40км но Шел ще го подмина...

http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... 76&page=11 <- тази информация може и да ти е полезна ...
Изображение1G-FE

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 05 Мар 2009 23:01

Алпин дизела на ОМВ е със сигурност производство на Ромпетрол /Румъния/ - данни от шефове в ОМВ. Румънците имат по-качествено производство от нашия Лукойл.
На алпин дизела разликата с обикновения дизел е, че не задръства горивния филтър при температури под -20С.
Когато няма да е под -20С, сипвай спринт /ОМВ/ или супер /Лукойл/ дизел и :whistle:
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Jimmy Freiburg

Мнение от Jimmy Freiburg » 06 Мар 2009 16:57

А премиун дизел пак от Румъния ли го внасят?Почват да го предлагат от април в OMV на мястото на алпина
Givei za miga!

Аватар
zi_zi_top
Автомобил: CorollaCcross MyT 2023
Получена  благодарност: 33 пъти

Мнение от zi_zi_top » 06 Мар 2009 21:18

Точно така, просто е с контролирано цетаново число и не намирам кой знае какъв смисъл да се използва при повечето дизелови ДВГ, и другия си е добър. Аз си карам лятото със Спринт дизел или дизела на Лукойл и нямам грижи. В началото като си купих дизелова корола се впрягах и сипвах премиум, докато не ме "светнаха" хората, които знаят "кой кой е и кое какво е". От тогава си карам с по-евтиното гориво и не намирам разлика, нито в разход, нито във вървеж. В никакъв случай не зареждайте на съмнителни бензиностанции за да спестите 2 лв.
САМО ЗА ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ ЗИМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АЛПИН ИЛИ ДОБАВКИ, АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ В СТУДА НАСРЕД ПЪТ.
Известната мъдрост учи да се избягва даването храна на троловете и да се устоява на изкушението да им се отговаря.
Войнстващата простащина е последната защитна линия на всяко неаргументирано становище, но тя не го прави по-аргументирано!

Аватар
Vewol

Мнение от Vewol » 10 Мар 2009 20:27

Лично аз а и много мои познати зареждат от РомПетрол и всички са доволни.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 11 Мар 2009 09:49

zi_zi_top написа:Точно така, просто е с контролирано цетаново число и не намирам кой знае какъв смисъл да се използва при повечето дизелови ДВГ, и другия си е добър. Аз си карам лятото със Спринт дизел или дизела на Лукойл и нямам грижи. В началото като си купих дизелова корола се впрягах и сипвах премиум, докато не ме "светнаха" хората, които знаят "кой кой е и кое какво е". От тогава си карам с по-евтиното гориво и не намирам разлика, нито в разход, нито във вървеж. В никакъв случай не зареждайте на съмнителни бензиностанции за да спестите 2 лв.
САМО ЗА ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ ЗИМАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ИЗПОЛЗВА АЛПИН ИЛИ ДОБАВКИ, АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ПЛАЧЕТЕ В СТУДА НАСРЕД ПЪТ.
Зизи френд не е лошо да прочетеш топика на пичовете от офроуд форума :thumbsup: .

Публикувай отговор