Никога повече Лексус

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
newmiro

Мнение от newmiro » 03 Мар 2009 15:13

desSs написа:
Vesko написа:предпазителите не са ли консуматив? smile.gif
нямам идея, утре ще разбера. и без това щях да ходя да ми направят реглаж, че откакто ми смениха носача нещо не е както трябва
desSs е вече на ти с колите и технологиите smile.gif tongue.gif
stay up and keep shining!!

slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки tongue.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 03 Мар 2009 15:34

desSs написа:
Vesko написа:предпазителите не са ли консуматив? smile.gif
нямам идея, утре ще разбера. и без това щях да ходя да ми направят реглаж, че откакто ми смениха носача нещо не е както трябва
Кое ти смениха,кое ти смениха??? :banghead:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Мар 2009 15:52

LEXUS написа:Кое ти смениха,кое ти смениха??? :banghead:
като стана ярето на една година ходих да ми сменят маслото. тогава ми казаха, че единия носач нещо не им харесвал, и след седмица ми го смениха. оттогава обаче ако волана ми е в изправено положение, колата върви наляво wacko.gif за да карам в права линия трябва да го държа съвсем леко надясно. хич не съм наясно /тва за миро/, ама мъжовете дето питах казаха че трябвало да ида на реглаж. е аз пък от къв зор да ходя? пък и нищо не са ми казали...в сервиза би трябвало да са ми направили, преди да ми върнат колата, ама или са си го спестили, или са си оставили ръцете, друг вариант поне засега не виждам

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Мар 2009 19:20

Дес, реши ли проблема с гумите?

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 04 Мар 2009 06:55

Деска ходи си чукни едно реглажче :thumbsup: със сигурност не са си мръднали пръста да ти направят реглаж , а и са достатъчно интелигентни та да не ти кажат после .

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2009 12:35

Дидо, мисля че не е от гумите. сега ходих до Карком, реглаж не са ми правили rolleyes.gif първо че нямали такъв стенд /или както се казва там/, и второ че нямало смисъл да се прави след смяна на носач, опита се уж да ми го обясни... rolleyes.gif ма кат няма смисъл що криви не знам. утре сутринта ще отида да ми направят.
а запалката ми била изгоряла /не е само бушона/, и ще ми я сменят. били слабички и не било хубаво да се ползват за зарядни или трансмитери /а аз моя напоследък не го махах въобще unsure.gif /
питах и що ми е толкоз шумна колата /оня ден на магистралата със 130 не можех да си чувам мислите/, било от зимните гуми...мое ли да е верно тва?

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 04 Мар 2009 13:32

desSs написа:...питах и що ми е толкоз шумна колата /оня ден на магистралата със 130 не можех да си чувам мислите/, било от зимните гуми...мое ли да е верно тва?
Може естествено ,но чак пък мислите да не си чуваш ... Има нещо гнило в цялата история wink.gif
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2009 13:45

Ael написа:Може естествено ,но чак пък мислите да не си чуваш ...
е то може и да е нямало никви laugh.gif laugh.gif ох ше видим, реглажа ще го правя при тия дето си купувам гумите, та и с тях ше говоря

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Мар 2009 14:26

Dess, не ти ли е гаранционна колата?!
Защо не ги оставиш/накараш те да си свършат работата?!
Те са длъжни да ти я предадат в техническа изправност...
Като нямат стенд - да платят на някой стенд да ти направи реглажа, а не да те карат ти да се занимаваш с това...
Ако стендаджиите например ти превъртят някоя гайка, сервиза може да каже че не е гаранционен проблема, защото друг е пипал колата без тяхно знание....
Аз бих ги гонил до дупка в сервиза да ми сдадат колата така, както трябва да е :thumbsup:
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2009 14:48

то и аз питах що трябва аз да го плащам, ама пише в сервизната книжка, че гаранцията не покрива реглаж и още някой неща
иначе ме прати при Жижо, били им дали всички данни на тойотите, демек трябва да знаят какво правят

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 04 Мар 2009 14:54

Десс, така е, но реглажа не си го искала ти, а е задължителен при демонтаж на окачване, което на всичко отгоре е било гаранционно....
Все едно да ти сложат ново ЕКУ и да не ти го адаптират(аналог на реглажа) и да ти върнат неработеща кола 'щото реглажа не се покрива от гаранцията'....
Това го правят защото са икономисали от стенд...
Въпреки всичко бих ги гонил до дупка, защото те са причината да ти се налага реглаж...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 04 Мар 2009 15:17

desSs написа:Дидо, мисля че не е от гумите. сега ходих до Карком, реглаж не са ми правили rolleyes.gif първо че нямали такъв стенд /или както се казва там/, и второ че нямало смисъл да се прави след смяна на носач, опита се уж да ми го обясни... rolleyes.gif
официален сервиз на тойота,,,,обяснение,,,,да не говорим че кривия носач е вседствие удар-но бай Лазар със своя поглед е установил че само носача е крив...според мен в българия няма официални сервизи на тойота,а както в една друга тема колега спомена--доверени на вносителя...

незнам как е при ярето,но на пасата няма как да смениш носача-без да свалиш ябълковидния шарнирен болт на окачването,,,точно този с който се прави и реглажа..на камбера и тое-то,,,който пък при разлика ще рефлектира и на реглажа и на кормилната рейка....
при новия носач дори няма белези оставени от затягането на болтовете преди...
ако е пък капсулован болта,,,в мен се разда мисълта--кой преди това е правил реглаж на предницата на крив носач,,че сега реглажа бяга,,,
Последно промяна от rudolf на 04 Мар 2009 15:19, променено общо 1 път.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2009 15:18

slowtraveler написа:задължителен при демонтаж на окачване, което на всичко отгоре е било гаранционно....
абе и аз тва му казах, но както писах по-горе, взе да ми обяснява че не било задължително, щото носача не бил като едно време, бил направен еди-как-си, новия се слагал на мястото на стария...и по-натам от обясненията нищо не вдянах

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

....

Мнение от rudolf » 04 Мар 2009 15:46

http://www.topspeed.com/cars/toyota/200 ... 91599.html

теоритично май може ако всичко е наред по колата да го смениш без да промениш реглажа,,,но и да е възможно- след удар и крив носач-да не правиш контролен реглаж,,за мен е леко безхаберие..

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 04 Мар 2009 18:33

ходих преди малко на реглаж, пича и той каза че след смяна на носача ми не е необходимо да се прави, явно тия новите коли са по-различни. и от гумите не било. според него от много неща можело да се изкриви волана /то е съвсем минимално де/, най-вероятно съм се метнала у некоя дупка хаха. затегна там нещо зад дясното колело, платих 24 лева и вече всичко е ок smile.gif
сега си чакам новата запалка, че трансмитера не бачка biggrin.gif

Публикувай отговор