Защо тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Фев 2009 00:19

Kiki написа:
Vesko написа: И понеже тук повечето хора се оплакват, а като колите им си вървят и не създават проблеми не споменават се създава впечатление че много се чупят smile.gif
Веско, еми на мен ми втръсна да пиша, че Авенсиса ми е на 150 000км и досега съм му сменял само консумативи. rolleyes.gif
Е на моя 1.8VVTi на около 40-50х.км. му смениха колянов вал и 5 лагера, ама то защото го карах с пъкнат картер. Всъщност си ударих картер-а в Добрич, а лампата за налягане на маслото светна постоянно чак в софия. И сега не знам това недостатък на марката ли е или предимство biggrin.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 25 Фев 2009 09:43

Недостатък е, че е спряла, щото на една СССР машина това само леко би понижило мощността biggrin.gif
Имахме един особено способен и спокоен служител във фирмата.. Питам го - как е колата (караше ТАВРИЯ).
Отговора му бе : ааа - всичко е ОК, само от време на време светва нещо по таблото - абе някаква червена лейка...
На изумения ми поглед отвърна успокоително: няма страшно бе - то само като качвам баир го прави... biggrin.gif
Та юнака бе карал така таврийката поне 4 дни.. Доляхме масло и през следващите 2г(докато я продадем) сме нямали проблем с лагерите, а само с последващите умни решения на колегата (ама те са за другата рубрика - смешните истории) ... biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Фев 2009 10:52

slowtraveler написа:Недостатък е, че е спряла, щото на една СССР машина това само леко би понижило мощността biggrin.gif
Да съм казал че е спряла? smile.gif Докато премигваше лейката давах повече газ и си изгасваше, но по едно време отказа да изгасва и аз спрях и звъннах до сервиза и те ми казаха да си викна пътна помощ и да им я доставя smile.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 25 Фев 2009 11:50

nov написа:
Kiki написа:
Vesko написа: И понеже тук повечето хора се оплакват, а като колите им си вървят и не създават проблеми не споменават се създава впечатление че много се чупят smile.gif
Веско, еми на мен ми втръсна да пиша, че Авенсиса ми е на 150 000км и досега съм му сменял само консумативи. rolleyes.gif
Браво Колега :thumbsup:
Браво на Тайота! wink.gif Браво на поляци, които са правили двигателят wink.gif Браво на Англичаните, които са я сглобявали wink.gif На мен, за какво браво? biggrin.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 25 Фев 2009 12:29

Kiki написа:... Браво на Тайота! wink.gif Браво на поляци, които са правили двигателят wink.gif Браво на Англичаните, които са я сглобявали wink.gif На мен, за какво браво? biggrin.gif
Точно на тебе браво Кики!
Защото си карал Тойота, конструирана и сглобявана от англичаните с двигател, правен от поляците, и въпреки това не ти се е счупила biggrin.gif tongue.gif
Явно при мен поляците са били както обикновено пияни, а англичаните - в стачка biggrin.gif

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 25 Фев 2009 13:29

slowtraveler написа:
Kiki написа:... Браво на Тайота! wink.gif Браво на поляци, които са правили двигателят wink.gif Браво на Англичаните, които са я сглобявали wink.gif На мен, за какво браво? biggrin.gif
Защото си карал Тойота, конструирана и сглобявана от англичаните с двигател, правен от поляците, и въпреки това не ти се е счупила biggrin.gif tongue.gif
Явно при мен поляците са били както обикновено пияни, а англичаните - в стачка biggrin.gif
Ами колега ти го каза вместо мене радвам се че поне ЕДИН човек каращ и притежаващ Авенсис не е пипнал нищо по колата си за 150х.км (говорим за японска кола нищо че е правена в ЮК) но пак си е рекорд.Авенси май ще е последната Тойота която ще си купя като чета из форума какво става с тия Авенсиси - Срамота :censored:

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 25 Фев 2009 13:35

nov написа:
slowtraveler написа:
Ами колега ти го каза вместо мене радвам се че поне ЕДИН човек каращ и притежаващ Авенсис не е пипнал нищо по колата си за 150х.км (говорим за японска кола нищо че е правена в ЮК) но пак си е рекорд.Авенси май ще е последната Тойота която ще си купя като чета из форума какво става с тия Авенсиси - Срамота :censored:
Колега от Авенсис 2 няма много проблеми! Оплакват се от Авенсис 1 :thumbsup: :thumbsup:

Аватар
nov

Мнение от nov » 25 Фев 2009 13:53

Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме :thumbsup:

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 25 Фев 2009 14:32

nov написа:Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме :thumbsup:
Авенсис 1 е спрян от проезводство 2003г. Точно при него са проблемите със сегментите, съединителят при дизела.... :thumbsup:

Аватар
nov

Мнение от nov » 25 Фев 2009 14:37

Kiki написа:
nov написа:Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме :thumbsup:
Авенсис 1 е спрян от проезводство 2003г. Точно при него са проблемите със сегментите, съединителят при дизела.... :thumbsup:
Е добре де а второто поколение на Авенсиса което излиза след 2003 по-качествено ли е от първото?

Аватар
Kiki

Мнение от Kiki » 25 Фев 2009 17:38

nov написа:
Kiki написа:
Е добре де а второто поколение на Авенсиса което излиза след 2003 по-качествено ли е от първото?

Според мен, да, защото са отстранени недостатъците от първия модел!

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

....

Мнение от rudolf » 25 Фев 2009 18:02

досега съм имал само фолксвагени с неотваряни двигатели на по над 200 хиляди километри,,карал съм ги по 4-5 години с недобросъвестно обслужване и не ми се е налагало да правя нещо по двигател и скорости,,,,разбира се това са стари и прости двигатели,който в момента са на по над 400 хиляди,,,за мен 150хиляди са смешни километри за сериозни ремонти.

Аватар
style

Мнение от style » 25 Фев 2009 18:02

slowtraveler написа:Евала колега - верен фен на марката - дребните проблеми като компютър, неясен чек и т.н. не ти правят впечатление . biggrin.gif tongue.gif :thumbsup:
Чек-а обикновено светва когато остана с малко гориво, примерно 1 чертица или резерва и като заредя изчезва, иначе когато не изчезне в тойота ми казват, че е грешка на компютъра и я чистят.
Един друг недостатък е, че на двете кръгли копчета за музиката им се е изтрил надписа /power/volume и / tune file/.
И на скоростния лост е избледняло отгоре, което е дразнещо, но все пак са дребни неща... не като на ситроен дефектите laugh.gif
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 25 Фев 2009 19:00

style написа:
slowtraveler написа:Евала колега - верен фен на марката - дребните проблеми като компютър, неясен чек и т.н. не ти правят впечатление . biggrin.gif tongue.gif :thumbsup:
Чек-а обикновено светва когато остана с малко гориво, примерно 1 чертица или резерва и като заредя изчезва, иначе когато не изчезне в тойота ми казват, че е грешка на компютъра и я чистят.
Един друг недостатък е, че на двете кръгли копчета за музиката им се е изтрил надписа /power/volume и / tune file/.
И на скоростния лост е избледняло отгоре, което е дразнещо, но все пак са дребни неща... не като на ситроен дефектите laugh.gif
Ако ти е гаранционна - гони ги докато е време, защото особено чека не е нормално да светва при малко гориво...
Грешка на компютъра .... wacko.gif То това да не е под уиндоус, че да си греши така често...
Козметичните дефекти също би трябвало да се покрият от гаранцията, но поне не пречат на основното предназначение на автомобила - да се движи безотказно biggrin.gif

veli korolla
Обратна връзка:

Мнение от veli korolla » 28 Фев 2009 13:39

taka az imam korola 1999 g i q karam ve4e 2 godini i ni6to nesam pipnal po neq zna4i toyotite sa nai zdravi no nikoi nekazva 4e ne se 4upat naprotiv 4upatse ama nai malko ot drugite marki proizvoditeli mellow.gif
super e da kara6 toyota korolla99

Публикувай отговор