Е на моя 1.8VVTi на около 40-50х.км. му смениха колянов вал и 5 лагера, ама то защото го карах с пъкнат картер. Всъщност си ударих картер-а в Добрич, а лампата за налягане на маслото светна постоянно чак в софия. И сега не знам това недостатък на марката ли е или предимство biggrin.gifKiki написа:Веско, еми на мен ми втръсна да пиша, че Авенсиса ми е на 150 000км и досега съм му сменял само консумативи.Vesko написа: И понеже тук повечето хора се оплакват, а като колите им си вървят и не създават проблеми не споменават се създава впечатление че много се чупят
Защо тойота
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 364 пъти
Недостатък е, че е спряла, щото на една СССР машина това само леко би понижило мощността biggrin.gif
Имахме един особено способен и спокоен служител във фирмата.. Питам го - как е колата (караше ТАВРИЯ).
Отговора му бе : ааа - всичко е ОК, само от време на време светва нещо по таблото - абе някаква червена лейка...
На изумения ми поглед отвърна успокоително: няма страшно бе - то само като качвам баир го прави... biggrin.gif
Та юнака бе карал така таврийката поне 4 дни.. Доляхме масло и през следващите 2г(докато я продадем) сме нямали проблем с лагерите, а само с последващите умни решения на колегата (ама те са за другата рубрика - смешните истории) ... biggrin.gif
Имахме един особено способен и спокоен служител във фирмата.. Питам го - как е колата (караше ТАВРИЯ).
Отговора му бе : ааа - всичко е ОК, само от време на време светва нещо по таблото - абе някаква червена лейка...
На изумения ми поглед отвърна успокоително: няма страшно бе - то само като качвам баир го прави... biggrin.gif
Та юнака бе карал така таврийката поне 4 дни.. Доляхме масло и през следващите 2г(докато я продадем) сме нямали проблем с лагерите, а само с последващите умни решения на колегата (ама те са за другата рубрика - смешните истории) ... biggrin.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Да съм казал че е спряла?slowtraveler написа:Недостатък е, че е спряла, щото на една СССР машина това само леко би понижило мощността biggrin.gif

- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Браво на Тайота!nov написа:Браво КолегаKiki написа:Веско, еми на мен ми втръсна да пиша, че Авенсиса ми е на 150 000км и досега съм му сменял само консумативи.Vesko написа: И понеже тук повечето хора се оплакват, а като колите им си вървят и не създават проблеми не споменават се създава впечатление че много се чупят

- slowtraveler
Точно на тебе браво Кики!Kiki написа:... Браво на Тайота!Браво на поляци, които са правили двигателят
Браво на Англичаните, които са я сглобявали
На мен, за какво браво? biggrin.gif
Защото си карал Тойота, конструирана и сглобявана от англичаните с двигател, правен от поляците, и въпреки това не ти се е счупила biggrin.gif

Явно при мен поляците са били както обикновено пияни, а англичаните - в стачка biggrin.gif
- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Ами колега ти го каза вместо мене радвам се че поне ЕДИН човек каращ и притежаващ Авенсис не е пипнал нищо по колата си за 150х.км (говорим за японска кола нищо че е правена в ЮК) но пак си е рекорд.Авенси май ще е последната Тойота която ще си купя като чета из форума какво става с тия Авенсиси - Срамотаslowtraveler написа:Точно на тебе браво Кики!Kiki написа:... Браво на Тайота!Браво на поляци, които са правили двигателят
Защото си карал Тойота, конструирана и сглобявана от англичаните с двигател, правен от поляците, и въпреки това не ти се е счупила biggrin.gif
Явно при мен поляците са били както обикновено пияни, а англичаните - в стачка biggrin.gif

- Kiki
Колега от Авенсис 2 няма много проблеми! Оплакват се от Авенсис 1nov написа:Ами колега ти го каза вместо мене радвам се че поне ЕДИН човек каращ и притежаващ Авенсис не е пипнал нищо по колата си за 150х.км (говорим за японска кола нищо че е правена в ЮК) но пак си е рекорд.Авенси май ще е последната Тойота която ще си купя като чета из форума какво става с тия Авенсиси - Срамотаslowtraveler написа:Точно на тебе браво Кики!Kiki написа:... Браво на Тайота!Браво на поляци, които са правили двигателят

- Kiki
Авенсис 1 е спрян от проезводство 2003г. Точно при него са проблемите със сегментите, съединителят при дизела....nov написа:Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме

- nov
- Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
- Благодарил/а: 51 пъти
- Получена благодарност: 40 пъти
Е добре де а второто поколение на Авенсиса което излиза след 2003 по-качествено ли е от първото?Kiki написа:Авенсис 1 е спрян от проезводство 2003г. Точно при него са проблемите със сегментите, съединителят при дизела....nov написа:Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме
- Kiki
nov написа:Е добре де а второто поколение на Авенсиса което излиза след 2003 по-качествено ли е от първото?Kiki написа:Авенсис 1 е спрян от проезводство 2003г. Точно при него са проблемите със сегментите, съединителят при дизела....nov написа:Колега не е ли обратното?Аз мисля че този авенсис там до 2001 ли коя беше няма проблеми после в периода 2002 -2004 започват проблемите с сегментите и куп други работи и като за капак Авенсис 2, ако бъркма нещо поправи ме
Според мен, да, защото са отстранени недостатъците от първия модел!
....
досега съм имал само фолксвагени с неотваряни двигатели на по над 200 хиляди километри,,карал съм ги по 4-5 години с недобросъвестно обслужване и не ми се е налагало да правя нещо по двигател и скорости,,,,разбира се това са стари и прости двигатели,който в момента са на по над 400 хиляди,,,за мен 150хиляди са смешни километри за сериозни ремонти.
Чек-а обикновено светва когато остана с малко гориво, примерно 1 чертица или резерва и като заредя изчезва, иначе когато не изчезне в тойота ми казват, че е грешка на компютъра и я чистят.slowtraveler написа:Евала колега - верен фен на марката - дребните проблеми като компютър, неясен чек и т.н. не ти правят впечатление . biggrin.gif![]()
Един друг недостатък е, че на двете кръгли копчета за музиката им се е изтрил надписа /power/volume и / tune file/.
И на скоростния лост е избледняло отгоре, което е дразнещо, но все пак са дребни неща... не като на ситроен дефектите laugh.gif
Today. Tomorrow. Toyota.
- slowtraveler
Ако ти е гаранционна - гони ги докато е време, защото особено чека не е нормално да светва при малко гориво...style написа:Чек-а обикновено светва когато остана с малко гориво, примерно 1 чертица или резерва и като заредя изчезва, иначе когато не изчезне в тойота ми казват, че е грешка на компютъра и я чистят.slowtraveler написа:Евала колега - верен фен на марката - дребните проблеми като компютър, неясен чек и т.н. не ти правят впечатление . biggrin.gif![]()
Един друг недостатък е, че на двете кръгли копчета за музиката им се е изтрил надписа /power/volume и / tune file/.
И на скоростния лост е избледняло отгоре, което е дразнещо, но все пак са дребни неща... не като на ситроен дефектите laugh.gif
Грешка на компютъра ....

Козметичните дефекти също би трябвало да се покрият от гаранцията, но поне не пречат на основното предназначение на автомобила - да се движи безотказно biggrin.gif
-
- Обратна връзка: