Защо тойота

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Публикувай отговор
Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 23 Ное 2008 23:47

LEXUS написа:... С две думи единственият дефект по твоя Авенсис,непоет от гаранции, е 2 пъти смяна на вентилатор за 90000км.,което е недопустимо и не се поема от никаква удължена гаранция,въпреки че е по вина на производителя.
LEXUS, не е в стила ти да пропускаш такива важни подробности - вентилатора е Made in EU - Bosch. tongue.gif :whistle:

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 23 Ное 2008 23:59

Е,да,гледам да не издребнявам biggrin.gif ,това,което имах впредвид е,че производителят носи отговорност пред клиента за това какви части монтира в колата,а щом Тойота е избрала Бош за доставчик на вентилаторите би трябвало да ги е изпитала и проверила,което явно не е направила на необходимото ниво,за това вината е на Тойота,но не това е най-големият проблем,а това,че ако тези вентилатори са от цели дефектни серии,би трябвало Тойота да осигури удължена гаранция за тях,така клиентът не би мрънкал,защото няма да вади пари от джоба си затова,че колата му дефектира/в случая вентилатора/, а Тойота не е осигурила такава гаранция,което никак не е за похвала.:thumbsup:
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

ALTEZZA

Мнение от ALTEZZA » 24 Ное 2008 07:00

Ael написа: Нужно е да се появи само още един човек който е имал подобни (да не кажа същите) проблеми с неговата нова кола и тогава съм склонен да повярвам че проблема е в марката а не в това че ти се е паднала дефектна кола. Или си и взел тока по най-грубия начин или просто всичко е късмет. Сигурен съм, че знаеш как се пази една кола ,но това твойто е просто недопустимо. Явно късмета е определящ фактор не само при закупуването на атвтомобил втора ръка ми и на нов също ! Аз мойта е избрах ей така ,просто ме грабна интериора и таблото , а иначе се бях навил на Мазда 2. Но след като ми казаха че трябва да чакам 4 месеца за да дойде ,а пък и Ауриса си е по голям , просто нещата бяха вече ясни :)
primerite sa prekaleno mnogo wink.gif za USA nai chestite sa 98 i 99 Corolla, no ot vreme na vreme i na po novi modeli se sreshta toz problem s gorene na masloto.

inache nai-frapirashtia primer na koito az sam popadal, Corolla s okolo 180mili(290km), kola kupena v petak, v ponedelnik i izticha antifriza prez puknatina na bloka na dvigatelia, tova beshe predi okolo 2 godini :thumbsup:

btw, az nikoga ne sam pritejaval Toyota kato moia lichna kola, osven ako ne broim Lexus :whistle:
->

Аватар
Japanese_fever
Автомобил: 2014 Toyota Zelas
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Japanese_fever » 24 Ное 2008 07:15

slowtraveler написа:5. Вибрации и пълно износване на единия вентилатор (БОШ). Ремонт чрез смяна на втулки (само за оригиналния двигател БОШ искаха около 400лв и 2 седмици за доставка, докато другия - японски Денсо струваше около 300лв)
E, za6to ne si vzel qponski DENSO motor za ventilatora, a BOSCH? wacko.gif

No ina4e posle si vzel taiwanski analog, t.e. moje bi po-zle i ot bosch?!?

Abe hora ne ste li se nau4ili, 4e ako karate qponska kola i iskate da smenqte ne6to purvo se tursi DENSO, za6toto sa originalni made in Japan i posle, ako nqma se tursqt drugi analozi?!?
E ve4e, ako ima i DENSO menteta, ne znam togava ... mellow.gif
2014 Toyota Zelas, 2.5L VVT-i (2AR-FE), 6-speed

България ще се оправи тогава, когато всички, които са свалили катализаторите си - ги сложат обратно!

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 24 Ное 2008 08:21

@Lexus..
Гаранция бяха само т.1,2,3,4 (колата излезе по години от гаранцията а не по километри)
Вярно е, че смяната на съединител и лагер не са били наложителни, но причината за отварянето е производствен дефект (виенето), за което Тойота не е намерила решение (за проблема можеш да четеш и в английските форуми)...
За лагера на скоростната кутия и диференциала си ги платих като поп (около 1200лв с труда), като фактурата дадох на купувача (вече нямам доказателство на ръка tongue.gif ). Дали е бил износен или не - не знам какви са допуските. Работните повърхности на зъбчатките нямаха следа от износване, но планетарните зъбчатки имаха аксиален луфт по втулките си от около 5мм, което не знам дали е нормално и за това се доверих на сервиза (стария диф ми е в мазата, при желание мога да ти го пратя за анализ или за скрап) tongue.gif .

@Japanese_fever - с удоволствие бих си взел Денсо (дори по погрешка ми го бяха доставили, когато поръчах оригинален в официалния сервиз), но в Авенсиса левия и десния вентилатор се различават по конструкция и Денсо не може да се сложи на място на левия вентилатор без 'побългаряване'.
Параметрите са различни: различни габарити и закрепване, различни перки (форма и закрепване), различни електрически параметри и т.н... :thumbsup:

Спор няма, че може да ми се е паднала такава дефектна машинка, но все пак споделих личен опит и причините, които ме принудиха да избягвам при следващия си избор кола, пипана от европейски ръчички и с европейски части :whistle: tongue.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
nov
Автомобил: XA30 3ZR-FAE,B6304T4
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 40 пъти

Мнение от nov » 23 Фев 2009 09:35

Май така като гледам от писалите до тука само аз съм избирал марката по надеждност и качество, всички други сте попаднали на нея или случайно, или без да сте се интересували от нея.Интересно само аз ли си правя проучвания преди да закупя следващия си автоНобил?

Cosmos

Мнение от Cosmos » 23 Фев 2009 10:22

Така както е тръгнало по темата и аз случайно попаднах на марката...и така съвсем случайно съм тотално разочарован от нея!
------------------------------------------> FUCK OFF

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2009 10:32

Cosmos написа:Така както е тръгнало по темата и аз случайно попаднах на марката...и така съвсем случайно съм тотално разочарован от нея!
Защо колега какво те разочарова в марката?

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Фев 2009 11:35

nov написа:Май така като гледам от писалите до тука само аз съм избирал марката по надеждност и качество, всички други сте попаднали на нея или случайно, или без да сте се интересували от нея.Интересно само аз ли си правя проучвания преди да закупя следващия си автоНобил?
Защо си останал с такова впечатление колега.
Предполагам, че повечето от колегите не се хвърлят със затворени очи към нова покупка...

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2009 12:17

slowtraveler написа:
nov написа:Май така като гледам от писалите до тука само аз съм избирал марката по надеждност и качество, всички други сте попаднали на нея или случайно, или без да сте се интересували от нея.Интересно само аз ли си правя проучвания преди да закупя следващия си автоНобил?
Защо си останал с такова впечатление колега.
Предполагам, че повечето от колегите не се хвърлят със затворени очи към нова покупка...
Ами незнам колега явно нещо неточно съм се изказал, ясно е че колегите не се хвърлят със затворени очи на каквото им падне, но аз преди да взема първата си Карина четох из форума може би 1-2 месеца питах , от разнисписания се интересувах и стигнах до извода че Тойота е за мен колата, засега не съм объркал марката, та това имах впредвид а не че се купуват автомобили на сляпо :thumbsup:

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Фев 2009 12:38

Ами ако четеш писанията по форума за по-новите тойоти можеш да не си избереш тази марка biggrin.gif
Според мен избора вече не става по марка, а по конкретен модел, защото конкретен модел на дадена марка може да е по-добър, а друг модел от същата марка да е по-лош от съответните аналози на конкурента...

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2009 12:51

slowtraveler написа:Ами ако четеш писанията по форума за по-новите тойоти можеш да не си избереш тази марка biggrin.gif
Според мен избора вече не става по марка, а по конкретен модел, защото конкретен модел на дадена марка може да е по-добър, а друг модел от същата марка да е по-лош от съответните аналози на конкурента...
Напълно съм съгласен колега с това мнение, така си е :thumbsup:

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 23 Фев 2009 13:30

Слоу, ме накара да се замисля, че не съм чул някой да се е оплакъл със сериозен проблем от Авенсис модел 2003-2008г. Изглежда тойота здраво са поработили по него! Ама то честно казано и от предишния модел не са много тези, които се оплакват! Изключение прави можеби съединителят на Авенсис 1-дизел, който при двойката вече е оправен! mellow.gif

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 23 Фев 2009 13:57

Маслото на 1.6 и 1.8 VVt-i май не го бяха оправили първите години на Авенсис 2. За други проблеми - не коментирам защото не съм се интересувал.
Виенето на съединителя е чест проблем в първия авенсис, но при мен до и след гаранционната му смяна не е имало технически проблем (виенето си остана, но не е имало претрисане или нещо подобно). Просто цената на съединителя за дизеловия авенсис е много висока и там темата е по-чувствителна и по-рекламирана.
Абе при всички случаи лично за мен Авенсиса е приключен модел - не смятам някога да си взема такъв.
За Тойота по принцип - винаги е възможно да се върна 'у кубъ' - не робувам на марка biggrin.gif

Аватар
nov

Мнение от nov » 23 Фев 2009 16:47

Общо взето като чета из форума колега slowtraveler и за мен авенсиса отпада като опция за съжаление въпреки че ми харесва много бях се замислил по едно време за първото поколение Авенсис което излезе с 1.8 бензинов мотор или дизел-а с 90 коня, за тях лошо не съм чувал които се произвеждат там до 2001-ва мисля че беше преди фейс-а rolleyes.gif

Публикувай отговор