ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛ НА ТОЙОТА АВЕНСИС D4D
Колеги.някой проверявал ли е дали не се предлага пълен ремонтен комплект с нормален маховик и демпферен "феродов" диск.
С това Пежо дето го вземах,положението е същото и масово за Пежо/Ситроен.Та французите са преценили че това им творение е кофти работа и пускат пълен комлект взаимозаменяеми маховик,диск и притискател с цена около 600лв,срещу около 2000 само за демпферен маховик + останалото.
С това Пежо дето го вземах,положението е същото и масово за Пежо/Ситроен.Та французите са преценили че това им творение е кофти работа и пускат пълен комлект взаимозаменяеми маховик,диск и притискател с цена около 600лв,срещу около 2000 само за демпферен маховик + останалото.
това звучи добре и може да е така но момчетата от ТМ ауто няма да го споделят с нас щото са лакоми яко нали виждате разликата в цените - производители на съединители и маховици има 5 за този модел на тойота, няма значение какъв е съед. всички са одобрени от тойота но ТМ ауто го продават за повече пари щото е оригинален хахахахахаххахахахахахаххахахахахахаххахахахах връх са обаче
kristian написа:Колеги.някой проверявал ли е дали не се предлага пълен ремонтен комплект с нормален маховик и демпферен "феродов" диск.
Колеги ако някой се интересува, фирмата IEZURA от която си купих демферния маховик TOYOTA AVENSIS 2.0 TD D4D 2000+ FLYWHEEL GENUINE TOYOTA отново е пуснала в продажба същите маховици. До скоро ги нямаше и днес видях, че ги продават на цена 389,1 лири (лирата към момента е 2,2 лв. горе долу). Така, че сами смятайте който желае! Аз съм много доволен. Адреса е http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-2- ... m153.l1262 или http://stores.ebay.co.uk/iezura_Engine- ... idZ2QQtZkm
УСПЕХ!!!
УСПЕХ!!!
Toyota Avensis D4D 2000 december
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Маховик Тойота Авенсис 2004
Здравейте на всички фенове на Тойота,
ето че и аз попаднах в капана наречен Маховик + съединител.
Чета вашите перипети през който сте преминали и ви моля за Помощ.
Стенси как мога да се свържа с тебе и с МечоКух?
Проблема ми е,че колата е 2004 година, а във форума виждам че сте поръчвали маховици за коли преди 2003.
Еднакви ли са тези маховици? Имат ли разлика?
Благодаря ви предварително,
Георги
Проблема ми е,че колата е 2004 година, а във форума виждам че сте поръчвали маховици за коли преди 2003.
Георги
За авенсис, ако става въпрос(CDT250) от по- новото поколение( защото темата е за CDT220) ето това е линк към търговец:
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-DU ... 240%3A1318
Но по принцип от Тойота твърдението, е че проблема е разрешен в това поколение на авенсис, освен ако не си знае километрите де....
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-DU ... 240%3A1318
Но по принцип от Тойота твърдението, е че проблема е разрешен в това поколение на авенсис, освен ако не си знае километрите де....

Re: Маховик Тойота Авенсис 2004
Ами обясни по подробно къде са ти гледали колата и какво са ти казали! След 2003 година маховика не е с пружини. Съединитела е обикновен и пружините са на феродовия диск. При износване на съдинителя не трябва да се сменя маховика. Просто се учудвам защо са ти казали за подобна на моята смяна - маховик и съединител.gm54308 написа:Здравейте на всички фенове на Тойота,
Георги
Toyota Avensis D4D 2000 december
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Съединител & Маховик
Благодаря Ви за бързата реакция,
значи, гледаха ми колата в Тойота Пазаржик.Диагностиът по принцип е добър и съм склонен да му вярвам.
Всъщност проблема е следният: Като натисна педала издава шум на пружинно тракане( скърцане ). Диагностика ми обясни че само смяна на съединитела няма да реши проблема,защото е тръгнал и маховика.Затова да карам докато напълно не изпрегне всичко, което ще е съвсем скоро.
За да не плащам два глобални ремонта, да съм карал така и да изчакам до пълното му износване и свършване на маховика.
Естествено сумата е доста стряскаща 3050 лв. + работа (Маховик 2450 + съединител 600лв.) Тогава реших да погледна и тук във форума и попаднах на е-бей нещата които сте дали,затова и попитах тебе Стенси.
Ще се радвам ако ме насочите и ми дадете препоръки.
Георги
значи, гледаха ми колата в Тойота Пазаржик.Диагностиът по принцип е добър и съм склонен да му вярвам.
Всъщност проблема е следният: Като натисна педала издава шум на пружинно тракане( скърцане ). Диагностика ми обясни че само смяна на съединитела няма да реши проблема,защото е тръгнал и маховика.Затова да карам докато напълно не изпрегне всичко, което ще е съвсем скоро.
За да не плащам два глобални ремонта, да съм карал така и да изчакам до пълното му износване и свършване на маховика.
Естествено сумата е доста стряскаща 3050 лв. + работа (Маховик 2450 + съединител 600лв.) Тогава реших да погледна и тук във форума и попаднах на е-бей нещата които сте дали,затова и попитах тебе Стенси.
Ще се радвам ако ме насочите и ми дадете препоръки.
Георги
Моята е 2003г март Д4Д 110коня.
Когато я купих бе на 140 000 км и имах същия проблем /само при натискане на съединителя се чува нещо като хсхсхсхсхсхсх и това ако си отворил прозореца на колата иначе вътре нищо не се чува/мислех че е аксиален лагер(нали съм разбирач biggrin.gif ) и хайде при майстора сменихме лагера и феродовият диск и проблема си остана laugh.gif .След консултация в Тойота казаха МАХОВИК ама карай така нема страшно може доста да се покара, че струва дени пари........Сега съм на 183 000 км и проблема няма развитие ни повече ни по малко скърца да не говорим че е зима и не отварям прозореца и ако не бех прочел темата направо бях забравил че имам проблем със съединителя biggrin.gif
Та колега карай си колата смело и не се плаши ! Успех !
Когато я купих бе на 140 000 км и имах същия проблем /само при натискане на съединителя се чува нещо като хсхсхсхсхсхсх и това ако си отворил прозореца на колата иначе вътре нищо не се чува/мислех че е аксиален лагер(нали съм разбирач biggrin.gif ) и хайде при майстора сменихме лагера и феродовият диск и проблема си остана laugh.gif .След консултация в Тойота казаха МАХОВИК ама карай така нема страшно може доста да се покара, че струва дени пари........Сега съм на 183 000 км и проблема няма развитие ни повече ни по малко скърца да не говорим че е зима и не отварям прозореца и ако не бех прочел темата направо бях забравил че имам проблем със съединителя biggrin.gif
Та колега карай си колата смело и не се плаши ! Успех !
Re: ima
Това е все едно не си казал нищо.sandy написа:има комплект съедините, който е без дмпфери на маховика попитайте в тм ауто софия,но намерете правилния пич.

Не виждам какво толкова има за чудене. Съединителя- комплект и демпферния маховик са точни и ясни според модела на авенсиса.
Всеки решава дали да даде 3к лв. в ТМ или да си го внесе от UK за 1к лв.

- Me4oKyX
- Получена благодарност: 1 път
- Обратна връзка:
http://cgi.ebay.co.uk/toyota-avensis-ra ... 240%3A1318
вече и под 1к май ще се намерят .... само проверете дали пасва точно
вече и под 1к май ще се намерят .... само проверете дали пасва точно

здравейте на всички!появи ми се следния проблем-при потегляне на първа ми тресе колата отделя високо и има малък ход на педала,а съединителят е на 20 хил.км/ от какво може да е според вас? мерси
моят е avensis t22 1.6 110 к.с. 1999г. /странно ми е че когато колата е студена няма проблеми, но когато има повече спирания и потегляния от първа скорост започва да придърпва и тресе много гадно,само на първа скорост го прави и след това е перфектна /да не ми е фалшиф съединителя или е маховик както казвате вие?