ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛ НА ТОЙОТА АВЕНСИС D4D
Мнение от kristian » 30 Окт 2008 20:52
С това Пежо дето го вземах,положението е същото и масово за Пежо/Ситроен.Та французите са преценили че това им творение е кофти работа и пускат пълен комлект взаимозаменяеми маховик,диск и притискател с цена около 600лв,срещу около 2000 само за демпферен маховик + останалото.
kristian
Мнение от jorkata71 » 31 Окт 2008 11:26
kristian написа:Колеги.някой проверявал ли е дали не се предлага пълен ремонтен комплект с нормален маховик и демпферен "феродов" диск.
С това Пежо дето го вземах,положението е същото и масово за Пежо/Ситроен.Та французите са преценили че това им творение е кофти работа и пускат пълен комлект взаимозаменяеми маховик,диск и притискател с цена около 600лв,срещу около 2000 само за демпферен маховик + останалото.
jorkata71
Мнение от stensy » 13 Дек 2008 11:32
УСПЕХ!!!
stensy
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Маховик Тойота Авенсис 2004
Мнение от gm54308 » 17 Фев 2009 13:44
ето че и аз попаднах в капана наречен Маховик + съединител.
Чета вашите перипети през който сте преминали и ви моля за Помощ.
Стенси как мога да се свържа с тебе и с МечоКух?
Проблема ми е,че колата е 2004 година, а във форума виждам че сте поръчвали маховици за коли преди 2003.
Еднакви ли са тези маховици? Имат ли разлика?
Благодаря ви предварително,
Георги
gm54308
Мнение от extel » 17 Фев 2009 16:28
http://cgi.ebay.co.uk/TOYOTA-AVENSIS-DU ... 240%3A1318
Но по принцип от Тойота твърдението, е че проблема е разрешен в това поколение на авенсис, освен ако не си знае километрите де....

extel
Re: Маховик Тойота Авенсис 2004
Мнение от stensy » 17 Фев 2009 22:30
Ами обясни по подробно къде са ти гледали колата и какво са ти казали! След 2003 година маховика не е с пружини. Съединитела е обикновен и пружините са на феродовия диск. При износване на съдинителя не трябва да се сменя маховика. Просто се учудвам защо са ти казали за подобна на моята смяна - маховик и съединител.gm54308 написа:Здравейте на всички фенове на Тойота,
ето че и аз попаднах в капана наречен Маховик + съединител.
Чета вашите перипети през който сте преминали и ви моля за Помощ.
Стенси как мога да се свържа с тебе и с МечоКух?
Проблема ми е,че колата е 2004 година, а във форума виждам че сте поръчвали маховици за коли преди 2003.
Еднакви ли са тези маховици? Имат ли разлика?
Благодаря ви предварително,
Георги
stensy
-
- Получена благодарност: 2 пъти
- Обратна връзка:
Съединител & Маховик
Мнение от gm54308 » 17 Фев 2009 23:10
значи, гледаха ми колата в Тойота Пазаржик.Диагностиът по принцип е добър и съм склонен да му вярвам.
Всъщност проблема е следният: Като натисна педала издава шум на пружинно тракане( скърцане ). Диагностика ми обясни че само смяна на съединитела няма да реши проблема,защото е тръгнал и маховика.Затова да карам докато напълно не изпрегне всичко, което ще е съвсем скоро.
За да не плащам два глобални ремонта, да съм карал така и да изчакам до пълното му износване и свършване на маховика.
Естествено сумата е доста стряскаща 3050 лв. + работа (Маховик 2450 + съединител 600лв.) Тогава реших да погледна и тук във форума и попаднах на е-бей нещата които сте дали,затова и попитах тебе Стенси.
Ще се радвам ако ме насочите и ми дадете препоръки.
Георги
gm54308
Мнение от p_zarkov » 18 Фев 2009 04:28
Когато я купих бе на 140 000 км и имах същия проблем /само при натискане на съединителя се чува нещо като хсхсхсхсхсхсх и това ако си отворил прозореца на колата иначе вътре нищо не се чува/мислех че е аксиален лагер(нали съм разбирач biggrin.gif ) и хайде при майстора сменихме лагера и феродовият диск и проблема си остана laugh.gif .След консултация в Тойота казаха МАХОВИК ама карай така нема страшно може доста да се покара, че струва дени пари........Сега съм на 183 000 км и проблема няма развитие ни повече ни по малко скърца да не говорим че е зима и не отварям прозореца и ако не бех прочел темата направо бях забравил че имам проблем със съединителя biggrin.gif
Та колега карай си колата смело и не се плаши ! Успех !
p_zarkov
sandy
Bass_Man
Re: ima
Мнение от extel » 19 Фев 2009 09:02
Това е все едно не си казал нищо.sandy написа:има комплект съедините, който е без дмпфери на маховика попитайте в тм ауто софия,но намерете правилния пич.

Не виждам какво толкова има за чудене. Съединителя- комплект и демпферния маховик са точни и ясни според модела на авенсиса.
Всеки решава дали да даде 3к лв. в ТМ или да си го внесе от UK за 1к лв.

extel
Me4oKyX
CECO
браткото
ПРОБЛЕМ СЪС СЪЕДИНИТЕЛ НА ТОЙОТА АВЕНСИС D4D
Мнение от CECO » 06 Апр 2009 22:42
CECO
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru