Европейска гаранция има ли?!

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
vessonik

Европейска гаранция има ли?!

Мнение от vessonik » 18 Фев 2009 11:50

Може ли някой да каже как се пренася гарания на Тойота взета от Германия или Италия. Там гаранцията е 5 години! А в България защо е 3 г. :help:

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 18 Фев 2009 14:03

и къде прочете това?
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Джамбазов
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Джамбазов » 18 Фев 2009 22:15

Европейската гаранция важи при валидна за европа сервизна книжка.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
vessonik

Мнение от vessonik » 23 Фев 2009 18:29

Джамбазов написа:Европейската гаранция важи при валидна за европа сервизна книжка.
Как да се сдобие човек с такава ако купува автомобил от Европа? В Испания, Холандия и др. цените на новите автомобили вече са под тези на българските "представители"... Пак търгуваме по български! mad.gif

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Фев 2009 00:28

vessonik написа:
Джамбазов написа:Европейската гаранция важи при валидна за европа сервизна книжка.
Как да се сдобие човек с такава ако купува автомобил от Европа? В Испания, Холандия и др. цените на новите автомобили вече са под тези на българските "представители"... Пак търгуваме по български! mad.gif
ми вносителя не е инкейп,а и където няма оборот се работи на надценка..(така си мисля),,,ти сещаш ли се за нещо което тук е по евтино??? 800-850 грама бензин за цената на 1 литър или сирене от палмово масло или колбаси без месо или менте което купуваме за оригинално е по евтино от оригиналното или комуникацийте,,,или стоки дето са прескочили митницата??

mirchevbg

поне Интернет

Мнение от mirchevbg » 24 Фев 2009 00:43

Интернета ни е на 20 място в света по качество, и повярвай ми, наистина е така - гарантирам ти че е по-добре от Белгия (личен опит), а след това разочарование разпитах доста от колегите в Европа(и не само), качеството/цената интернета в България е една от водещите в Европа...
Така че за глава Комуникации* не съм много съгласен :)
Изображение

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Re: поне Интернет

Мнение от Ael » 24 Фев 2009 10:46

mirchevbg написа:Така че за глава Комуникации* не съм много съгласен :)
Аха и не си съгласен за мобилните оператори колко са "евтини" пък да не говорим за бтк монополиста кви сметки се плащат за стационарен телефон. А това че навънка за 40-50 кинта имаш цифрова (кабелна няма), интернет ,телефон , мобилен и кво ли не още включени в един пакет общо не е хич евтино според мен да ... Да ама не. Тука само интернета за да ти прилича на нещо плащаш 40лв ,да не говорим за останалите неща.
Изображение1G-FE

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 24 Фев 2009 20:33

Ael написа:
mirchevbg написа:Така че за глава Комуникации* не съм много съгласен :)
Аха и не си съгласен за мобилните оператори колко са "евтини" пък да не говорим за бтк монополиста кви сметки се плащат за стационарен телефон. А това че навънка за 40-50 кинта имаш цифрова (кабелна няма), интернет ,телефон , мобилен и кво ли не още включени в един пакет общо не е хич евтино според мен да ... Да ама не. Тука само интернета за да ти прилича на нещо плащаш 40лв ,да не говорим за останалите неща.
аз всъщност незнам тук на кое се вика цифрова телевизия,,,не разбирам много,но сателитен приемник с аналоговия изход към тв е бг стандарта за цифрова телевизия...

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 24 Фев 2009 20:39

Цифрова телевизия е тази телевизия , която се излъчва и приема в цифров вид :whistle: . А ти на място къде си я включваш е друг въпрос tongue.gif .
Има и цифрови и аналогови сателитни приемници .

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 25 Фев 2009 00:07

предполагам има впредвид DVB-T,такава в бг не мисля че има.почти цяла зап.европа изключи аналоговата нацяло.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 25 Фев 2009 01:01

mirchevbg написа:Интернета ни е на 20 място в света по качество........................
Това е така само за големите градове и за peering-а . Ама външния е доста зле все още , а в провинцията на повечето места и ADSL не върви . Или ако върви е с великите 128кбит .

Иначе с Рудолфо говорихме за DVB-S . DVB-T има експериментално излъчване от старата кула и в скоро време трябва всичките да преминат на нея . Така , че няма да се забавиме много .

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 25 Фев 2009 01:52

Bass_Man написа:Цифрова телевизия е тази телевизия , която се излъчва и приема в цифров вид :whistle: . А ти на място къде си я включваш е друг въпрос tongue.gif .
Има и цифрови и аналогови сателитни приемници .
\
идеята ми е за бг услугатите/ стандартните сатлитни приемници на булсатком и итв партнер,,,които осигуряват цифрова телевизия до моя телевизор,,,на какъв вход ми осигоряват достапа- цифров или аналогов??--в всички форуми чета че предлагат само аналогови,,което значи ,че получават цифров сигнал и ми го конвертират в аналогов,преди да влезе в тв-то..

иначе аз в момента ловя /явно този експериментален сигнал и гледам цифрова телевизия с вътрешна антена-двойно телескобче,,...качеството е извънземно за телевизор с вътрешна антена и без прияка видимост към кулата,,,,,рядко има сривове,,

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 25 Фев 2009 02:19

Ами то принципно няма ососбенно голямо значение дали е на аналогов или на цифров изход телевизията при положение , че е дошла до теб .
Идеята на цифровото , като преносна среда е , че е по-устойчиво на шумове и по-добре се запазва оригиналното качество до крайната точка. А на място вече където имаш 2-3 метра кабели няма никакво значение дали е цифров сигнала или е аналогов .

Аватар
rudolf
Обратна връзка:

Мнение от rudolf » 25 Фев 2009 02:41

Bass_Man написа:Ами то принципно няма ососбенно голямо значение дали е на аналогов или на цифров изход телевизията при положение , че е дошла до теб .
Идеята на цифровото , като преносна среда е , че е по-устойчиво на шумове и по-добре се запазва оригиналното качество до крайната точка. А на място вече където имаш 2-3 метра кабели няма никакво значение дали е цифров сигнала или е аналогов .
аз не разбирам много,,,начи аз съм в грешка,,макар че като имам телевизор с цифров тунер,не виждам причина от това конвертиране.

рекламата трябва да бъде,цифрова телевизия до вашия дом,или качествен сигнал,,но не и цифрова телевизия,щом не може да си я вкл=ча в цифровия тунер.,,как и да е,,,бос съм.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 25 Фев 2009 06:10

При цифроовото ефирно излъчване (DVB-T) и при кабелната цифрова телевизия (DVB-C) освен качеството на картината има и уплътняване на сигнала. Докато при аналоговота излъчване на един телевизионен канал се прадава само една ТВ програма то при цифровото излъчване се предават няколко (бройката им зависи от качеството на програмите). В момента в София има експериментално излъчване по DVB-T стандарта, като на един канал се предават 6 ТВ програми + 2 радия. При преминаване изцяло на цифрово излъчване (което за EU трябва да е до 2012г) ще може да има много повече програми приемани без наличието на кабелна ТВ smile.gif Също има още много предимства като устойчивост на сигната към смъщения и отразени от зградите сиганили. Например вколата си имам цифров приемник и по време на движение картината си остава стабилна независимо от посоката на движениа. Спира най-често в тунелите.

Публикувай отговор