Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 17 Фев 2009 10:45

slowtraveler написа:В гръцки сервиз на един приятел му 'оправиха' ключалките на задните врати за 120 евро и един час стоене в сервиз (приятеля си пиел кафето, а колата била вкарана в сервиза за да и 'баят')...
Умника бе щракнал детската ключалка и вратите се отваряли само отвън...
Така е, като не се чете инструкцията...
А за гаранционна смяна мисля че ще вземат доста повече...
Още от сега обаче ви гарантирам, че ще е по-скъпо поне с 50-60%, ако не и 100%. А ако сложим и разходите по пътя....
Е за какво говорим тогава. Какви алтернативи на "скъпото" гаранционно обслужване. За първото обслужване на 1 год дадох 160 или 170 лв. За една година освен за бензин и гуми за нищо друго не съм давала пари. Предпочитам да ми е мирна главата. wink.gif

Интересно ми е, колко щеше да ми струва това обслужване в друг по-евтин сервиз. Реално за колко пари повече става въпрос в официалния сервиз ? Колко бих спестила 60лв. ?
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 17 Фев 2009 11:24

pepa_k написа:... За една година освен за бензин и гуми за нищо друго не съм давала пари. Предпочитам да ми е мирна главата. wink.gif
Интересно ми е, колко щеше да ми струва това обслужване в друг по-евтин сервиз. Реално за колко пари повече става въпрос в официалния сервиз ? Колко бих спестила 60лв. ?
Е ,аз наливам и течност за чистачки tongue.gif Според мен ,ако си я обслужиш другаде ще имаш право да избираш какво масло да си сипеш, ще ти вземат 10лв за работа а не 50 и евентуално няма да ти излене 160 а 80-90...
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Фев 2009 12:16

Ael написа:...ще ти вземат 10лв за работа а не 50...
ааа ма те тия 50 лева са на час, пък по норматив смяната на маслото отнема час и половина /нищо че всъщност са 20 минути/ laugh.gif

diver

Мнение от diver » 17 Фев 2009 14:12

desSs написа:
ааа ма те тия 50 лева са на час, пък по норматив смяната на маслото отнема час и половина /нищо че всъщност са 20 минути/ laugh.gif
това с времето и тарифата, ми прилича на едно друго ценообразуване.... :censored: :censored: :censored:
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 17 Фев 2009 14:25

desSs написа:
Всъщност да не изкривяваме истината в Пловдив специално е 30лв на час труда въпреки че взимат 45 (час и половина) за смяна на масло. Което реално са си 20 мин с паркирането на автомобила на паркинга след като е готов dry.gif Така като чета май в София взимат 50лв на час а не 30 ,явно са по компетентни :)
Изображение1G-FE

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Фев 2009 14:45

тук във Варна мисля че беше 36 на час. при мен наистина си отне 20 минути, 10 от които се занимаваха с изкривения ми носач laugh.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 17 Фев 2009 15:03

Ael написа:
pepa_k написа:... За една година освен за бензин и гуми за нищо друго не съм давала пари. Предпочитам да ми е мирна главата. wink.gif
Е ,аз наливам и течност за чистачки tongue.gif Според мен ,ако си я обслужиш другаде ще имаш право да избираш какво масло да си сипеш, ще ти вземат 10лв за работа а не 50 и евентуално няма да ти излене 160 а 80-90...
Аз разреждам препарат за стъкло с вода и пестя от течността за чистачки tongue.gif

Добре де и 90 лева да спестиш, все пак е веднъж годишно, не месечно, а и купувам кола за над 30х и да се ядосвам за 80 лева, е за кво да си усложнявам живота. Не знам аз така си мисля, а явно не е само в БГ така във всички представителства навсякъде е по-скъпо отколкото в другите сервизи.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 17 Фев 2009 16:29

pepa_k написа:
Ael написа:
Добре де и 90 лева да спестиш, все пак е веднъж годишно...
То с твойто каране, добре, че казват "...ИЛИ 1 година", че иначе за целия период на гаранцията ще те "оскубят" само веднъж за смяна на масло tongue.gif С моето каране (4000 км за 2 месеца, без да съм карал много - повечето е тук из Пловдив) трябва да влизам за смяна на масло по 2 пъти годишно biggrin.gif

П.П. Днес бях до Тойота и в бокса имаше една Тойота като твоята (с Пазарджишка регистрация), да не си била ти...? tongue.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 17 Фев 2009 16:30

pepa_k написа:
Аз разреждам препарат за стъкло с вода и пестя от течността за чистачки tongue.gif

Добре де и 90 лева да спестиш, все пак е веднъж годишно, не месечно, а и купувам кола за над 30х и да се ядосвам за 80 лева, е за кво да си усложнявам живота. Не знам аз така си мисля, а явно не е само в БГ така във всички представителства навсякъде е по-скъпо отколкото в другите сервизи.
И аз така правех, но установих че препарата за стъло маже mad.gif Особенно ако не е разреден добре. Сега за лятото ще си преварявам вода от чешмата или ще си събирам конденса от климатика.Иначе по темата, съгласен съм да плащам повече за труд и по малко за части и консумативи ,но поне да се отнасят като с човек, а не като с животно. В Англия едни гуми отидохме да сменяме и ми показаха такова отношение че... абе тука е ужас, все едно си им длъжен за нещо ...
Изображение1G-FE

diver

Мнение от diver » 17 Фев 2009 17:04

desSs написа:тук във Варна мисля че беше 36 на час. при мен наистина си отне 20 минути, 10 от които се занимаваха с изкривения ми носач laugh.gif
Деска, при теб маслото и носача кат смяна ръка за ръка ли вървят?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Фев 2009 17:19

diver написа:
desSs написа:тук във Варна мисля че беше 36 на час. при мен наистина си отне 20 минути, 10 от които се занимаваха с изкривения ми носач laugh.gif
Деска, при теб маслото и носача кат смяна ръка за ръка ли вървят?! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ем де да знам бе, отидох да ми сменят маслото, те не ми харесаха носача, че айде и него laugh.gif ай дано догодина не ми сменят двигателя laugh.gif макар че кво лошо пък laugh.gif laugh.gif

Публикувай отговор