Огромен проблем на Авенсис 2004 Помощ!
Огромен проблем на Авенсис 2004 Помощ!
Сутринта влизам в колата паля.....всичко си е нормално....тръгвам да навъртам волана и усештането е все едно сервото е на бучки и трябва да ги разбиваш......после всичко нормално пак......когато я изгасих и след 2 минути дадох на контакт никоя лампичка не светеше(само Тракшъна и лампата за маслото) пробвах да завъртя.......нищо дори не почва да върти стартера.....изчаках малко(5 мин)после завъртях запали всичко ок...прибрах се оставих я за 2 часа и сега пак същото..нито пали нито върти нито лампичката за подгряване на свещи нищо! Преди 2дни смених акумулатор.Маслото немога да определя дали е в норма защото от едната страна е под мин. а от другата страна на пръчката над макс.
- slowtraveler
- Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
- Благодарил/а: 334 пъти
- Получена благодарност: 366 пъти
Виж си и ремъка, който върти алтернатора и сервото....
Да не си скъсал ремък?
Виж акумулатора. Това, че е нов не значи че е ОК.
Виж дали ти зарежда алтернатора .
Ако сервото е блокирало също би имал проблем с алтернатора ако са на един ремък (при мен бяха на един ремък)...
Да не си скъсал ремък?
Виж акумулатора. Това, че е нов не значи че е ОК.
Виж дали ти зарежда алтернатора .
Ако сервото е блокирало също би имал проблем с алтернатора ако са на един ремък (при мен бяха на един ремък)...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008
- slowtraveler
Наистина може по-новите авенсиси да са с електрическо - моя бе с нормална хидравлика...
Но на Астрата електро-хидравликата ми е правила номера (развърташе много бавно) когато ми замина алтернатора и покрай него - акумулатора...
Но на Астрата електро-хидравликата ми е правила номера (развърташе много бавно) когато ми замина алтернатора и покрай него - акумулатора...
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Огромен проблем на Авенсис 2004 Помощ!
Гледаш на пръчката за маслото, страната която е откъм шофьора. Ако е под минимума е зле! Доливай, докато не е станало късно.браткото написа:Маслото немога да определя дали е в норма защото от едната страна е под мин. а от другата страна на пръчката над макс.

-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
- Kiki
Маслото на хидравликата няма щека! Това е разграфено пластмасово бурканче в което си вижда маслото и визуално се определя нивото. Трябва, обаче да се махне кората.Fido Dido написа:Ако става въпрос за маслото на хидравликата, то най добре спри на равно място и тогава гледай щеката. Ако ти е загряла колата - на макс е добре. Ако е студена, на минимум пак е добре.

На капачето на "бурканчето" в повечето случаи има щека.Kiki написа:Маслото на хидравликата няма щека! Това е разграфено пластмасово бурканче в което си вижда маслото и визуално се определя нивото. Трябва, обаче да се махне кората.Fido Dido написа:Ако става въпрос за маслото на хидравликата, то най добре спри на равно място и тогава гледай щеката. Ако ти е загряла колата - на макс е добре. Ако е студена, на минимум пак е добре.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
- Kiki
На моя-няма! Пак казвам:diver написа:На капачето на "бурканчето" в повечето случаи има щека.Kiki написа:Маслото на хидравликата няма щека! Това е разграфено пластмасово бурканче в което си вижда маслото и визуално се определя нивото. Трябва, обаче да се махне кората.Fido Dido написа:Ако става въпрос за маслото на хидравликата, то най добре спри на равно място и тогава гледай щеката. Ако ти е загряла колата - на макс е добре. Ако е студена, на минимум пак е добре.
Има разграфяване за MIN-MAX за студена система и MIN-MAX за топла система. Авенсис Д4Д 2004г.
Мотора е д4д.Вчера цял ден си играх,защото ту палеше,ту не и накрая разбрах какъв е проблема-за хидравликата маслото е под минимума-този проблем го реших когато прочетох вашите отговори-Благодаря ви!А другия проблем с "маслото" беше интересен-алармата не ми е оригиналната,а е на отделно дистанционно.Когато дам на контакт трябва да доближа до него някакво ключодържателче(може би вид блокаж)и тогава всичко се оправя.А за маслото и пръчката-ще трябва да долея,защото от към шофьора е под мин.Темата е приключена-благодаря!
- slowtraveler
Бате ти ме разби biggrin.gif
Я виж дали имаш бензин, че то както е тръгнало - от хидравлика минахме на аларма, от там май на маслото за двигателя, та кой знай къде ще е скрит заека biggrin.gif
Я виж дали имаш бензин, че то както е тръгнало - от хидравлика минахме на аларма, от там май на маслото за двигателя, та кой знай къде ще е скрит заека biggrin.gif