Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Рошко
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Re: Колко во одраха за гаранционния преглед ТМ Ауто?

Мнение от Рошко » 16 Фев 2009 15:09

jim_beam написа:че ти така и така си плащаш.важи само ако се случи някакъв гаранционен ремонт,но да си кажем честно какво ще се случи за 3 год.тва да не е vw-audi-mb? :whistle:
За 3 години страшно много неща могат да се случат! Никоя марка не е застрахована. А да спестиш 500-600 лева от обслужване, да ти "гръмне" гаранцията и после недай боже някоя биелка да "надникне" през блока за "глътка свеж въздух", е тогава смяната на масло в неоторизиран сервиз ще ти излезе толкова евтина, че ще предпочетеш да не си се раждал... :whistle: Мерси! Имам си гаранция и си я пазя! tongue.gif

Аватар
pepa_k

Мнение от pepa_k » 16 Фев 2009 15:30

А аз да попитам например в Гърция дали ще излезе по-евтино това обслужване ? unsure.gif Мен лично ме съмнява, да не говорим ако сложим и пътните.
Toyota Corolla 1.6 VVT-i MMT

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Фев 2009 16:17

1.6 VVT-i написа:За 3 години страшно много неща могат да се случат! Никоя марка не е застрахована. А да спестиш 500-600 лева от обслужване, да ти "гръмне" гаранцията и после недай боже някоя биелка да "надникне" през блока за "глътка свеж въздух", е тогава смяната на масло в неоторизиран сервиз ще ти излезе толкова евтина, че ще предпочетеш да не си се раждал... :whistle: Мерси! Имам си гаранция и си я пазя! tongue.gif
Абсолютно съгласен :thumbsup:
Изображение1G-FE

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 16 Фев 2009 17:06

pepa_k написа:А аз да попитам например в Гърция дали ще излезе по-евтино това обслужване ? unsure.gif Мен лично ме съмнява, да не говорим ако сложим и пътните.
Ходил съм в Гърция много пъти и съм сигурен, че едно обслужване в тамушен сервиз в никакъв случай няма да е по-евтино от България! Не съм проверявал колко ще струва, но в най скоро време мога да проверя и ще кажа. Още от сега обаче ви гарантирам, че ще е по-скъпо поне с 50-60%, ако не и 100%. А ако сложим и разходите по пътя....

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 16 Фев 2009 17:25

В гръцки сервиз на един приятел му 'оправиха' ключалките на задните врати за 120 евро и един час стоене в сервиз (приятеля си пиел кафето, а колата била вкарана в сервиза за да и 'баят')...
Умника бе щракнал детската ключалка и вратите се отваряли само отвън...
Така е, като не се чете инструкцията...
А за гаранционна смяна мисля че ще вземат доста повече...
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 16 Фев 2009 17:37

slowtraveler написа:В гръцки сервиз на един приятел му 'оправиха' ключалките на задните врати за 120 евро и един час стоене в сервиз (приятеля си пиел кафето, а колата била вкарана в сервиза за да и 'баят')...
Умника бе щракнал детската ключалка и вратите се отваряли само отвън...
Така е, като не се чете инструкцията...
А за гаранционна смяна мисля че ще вземат доста повече...
На това му се казва прекарване. Кафето му струва 240лв biggrin.gif biggrin.gif

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 16 Фев 2009 19:57

jim_beam написа:че ти така и така си плащаш.важи само ако се случи някакъв гаранционен ремонт,но да си кажем честно какво ще се случи за 3 год.тва да не е vw-audi-mb? :whistle:
а кои са гаранционните ремонти?
щото на мен ми смениха един носач, питаха ме дали имам удар, или нещо подобно, казах не и тва беше. да не говорим, че аз въобще не съм разбрала, че е крив. като отидох да ми сменят маслото, казаха че не им харесвало нещо...можеха да се направят на ударени, или да ме пратят да мина по каско...знам ли и аз rolleyes.gif

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Фев 2009 21:13

1.6 VVT-i написа:За 3 години страшно много неща могат да се случат! Никоя марка не е застрахована. А да спестиш 500-600 лева от обслужване, да ти "гръмне" гаранцията и после недай боже някоя биелка да "надникне" през блока за "глътка свеж въздух", е тогава смяната на масло в неоторизиран сервиз ще ти излезе толкова евтина, че ще предпочетеш да не си се раждал... :whistle: Мерси! Имам си гаранция и си я пазя! tongue.gif
На последък са на мода "водните бомби" и ел. дефектите. Взех да си вкарвам филми като гледам мои приятели кви грижи берат с нови коли ...
Изображение1G-FE

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Фев 2009 21:14

На последък са на мода "водните бомби" и ел. дефектите. Взех да си вкарвам филми като гледам мои приятели кви грижи берат с нови коли ...
Изображение1G-FE

Аватар
Ael
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 16 Фев 2009 21:14

Едит: Иха къв спам направих unsure.gif Ама сайта нещо се ебава от удеве и дава някви грешки при постване.
Изображение1G-FE

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 16 Фев 2009 21:46

с новите тойоти май най-добре да не си правим експерименти,нали ви казах човека говори само за хонда акорд.тоя модел е един от най-надеждните откакто е излязъл,а моторите им са вечни.

@desSs
всички ремонти в гаранционния период са гаранционни,плащат се само консумативи като филтри,масла,свещи.спирачни дискове,накладки,амортисори също са гаранционни,ако дефектират в този период.
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 16 Фев 2009 22:19

Износени дискове и накладки не са гаранционни - те също са консуматив...
Аз също карам една от най-здравите коли, но и на мен не ми стиска да рискувам да я подкарам без гаранция заради някакви си 2ст/км, с които мога да си купя спокойствието през този период...
По същата логика можем да си спрем застраховките... :whistle:

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 16 Фев 2009 23:19

Износените не, но кривите са гаранционни smile.gif

Аватар
jim_beam
Автомобил: Honda HR-V RU
Благодарил/а: 11 пъти
Получена  благодарност: 6 пъти
Обратна връзка:

Мнение от jim_beam » 17 Фев 2009 00:30

и надраните ли не,бяха така още от самото начало?
няма такова нещо,тази седмица ще ходя до сервиза ще ви дам резултата после.ще си взема и бухалката за всеки случай! wink.gif mad.gif
Honda HR-V DTEC 2021
Made In Japan

Изображение

Аватар
slowtraveler

Мнение от slowtraveler » 17 Фев 2009 08:26

Vesko написа:Износените не, но кривите са гаранционни smile.gif
Имах впредвид износените...
За кривите като нищо сервиза може да реши да не ги смени, а да ги престърже (което аз не бих допуснал, защото следващия път ще кажат, че са били износени защото дебелината вече може да е около минимално допустимата)..
Винаги трябва да се ходи с бухалката, но резултата не винаги е ясен :whistle: biggrin.gif
За надраните дискове ако е с първи комплект накладки можеш да се бориш (на което сигурно ще предложат пак да го престържан)...
Но ако е втори комплект накладки ми се струва, че диска и така ще бъде около минимума и ще ти кажат да го смениш поради износване под минимално допустимата дебелина...
Ако можеш да стоиш на главата им и да правиш снимки на проблемните детайли е най-добре (ще ги стреснеш повече отколкото с бухалката) :thumbsup:

Публикувай отговор