Обороти и Vpower racing
-
Обороти и Vpower racing
Мнение от Oscar de la Hoya » 08 Окт 2005 22:37

Oscar de la Hoya
AE92-XL
- PAKETA_1
- Благодарил/а: 1 път
- Получена благодарност: 4 пъти
Мнение от PAKETA_1 » 03 Ное 2005 01:36
Liatoto karam celicata s 20W-50 GTX obache sega kato stana po-studeno i sutrin kato ia zapalia oborotite se kachvat na 2500 za pone 5 minuti...i posle si padat na 850.
Popravete me ako gresha obache pri maslata parvoto chislo e viskoziteta pri 0 gradisa F (W e za winter) a vtoroto chislo e viskoziteta pri 212 gradusa F kato mernite edinici sa razlichni. Taka che na studeno 20W-50 ne bi triabvalo da e razlichno ot 20W-40...tova mi e parvata zima s tozi dvigatel taka che niamam baza za sravnenie...vav vseki sluchaj maj shte mu sloja 10W-30 ili 5W-30 za zimata
vie kvo mislite
PAKETA_1
Мнение от ALTEZZA » 03 Ное 2005 02:17
tova koeto az ste ti kaja e che nie ciala godina slagame 5W30

ALTEZZA
-
- Обратна връзка:
Мнение от ugabuga » 03 Ное 2005 03:03
maslata ot malak sa mi misteria. i zashto pri zagriato da ne slojim 50 ili 60? shtoto e po tejko i poveche saprotivlenie shte ima?
az moiata honda ia karam sas 0W20 koeto preporachvat (mobil 1)
niakoi molia da obiasni sas primeri i konkretni temperaturi ako moje, siguren sam che ima i drugi zainteresovani.
ugabuga
- PAKETA_1
Мнение от PAKETA_1 » 03 Ное 2005 03:39
Ne dei da sravniavash dvata indeksa (cold and hot) edin sas drug zashtoto parvo sa pri razlichni temperaturi i vtoro imat razlichni merni edinici. Sravniavai hot sas hot i cold sas cold
Visoko oborotni mashini iskat visoki "hot" indeksi...naprimer nashia motor mu triabva pone 40 goren indeks... a za celikata da ne prikazvam... biggrin.gif
Ferarri Enzo iska 0W-50 i to triabva da e super specialno (1300$ na smiana ili neshto takova)
Istinata, Altezza, e che namerih 20W-50 v WallMart i si kupih kashon zashtoto e super za liatoto ...ama za zimata shte go smeniam
PAKETA_1
ugabuga
Мнение от ALTEZZA » 03 Ное 2005 09:27
hm, kak si si nauchil domashnoto, znachi e imalo polzva ot onia pat kat te pitah za maslata, sega kak podrobno gi znaeshPAKETA_1 написа:...

btw, taka kakto ti dnes si ostanal bez antifriz, taka pak na men sega na pribirane pochna da mi premigva edna lampa det e za nivoto na masloto(daje ne znaeh za kvo e)

ALTEZZA
jamie
Мнение от Japanese » 04 Ное 2005 08:50
Az karam, kakto i ALTEZZA-ta kaza. Zimata 5W30, lqtos 10W30.
Taka mi pi6e v knijkata za podrujka. I lqtoto moga da karam s 5W30, ama ajde da slojim malko po-gusto, 4e nali zane6 tuka kakvo e lqtoto.

Japanese
- PAKETA_1
Мнение от PAKETA_1 » 04 Ное 2005 09:09

PAKETA_1
PAKETA_1
Мнение от jamie » 04 Ное 2005 10:27
Ето това коментирах с моето изказване. Казал си го вярно, но едно минерално масло на 3000 км е много по-различно от синтетика на същия пробег. Това е смисъла на моето изказване - освен сухите цифри (валидни за НОВО масло) гледай и как се променя маслото с пробега (инак всички щяхме да караме с минерално само).Taka che na studeno 20W-50 ne bi triabvalo da e razlichno ot 20W-40.
jamie
Мнение от Japanese » 04 Ное 2005 23:59
Kuv dealer be 4ovek. Tazi kola e na 11g., mojta de! biggrin.gifPAKETA_1 написа:Джапаниз - чети си оунър мануала и ходи в дилъра да ти я оправят и ще заприличаш на средностатистически американец. На моята кола съм и 5-6 собственик - за кви мануали приказваш...пък и дори и да имаше, тези мануали са писани за жени бе мой човек... biggrin.giflaugh.gif
Moga da kaja, 4e q obslujvam mnogo po-dobre ot srednostatisti4eski am.
To ne e vajno samo da hodi6 u dilara, a ako ne6to se precaka det ne go pi6e, 4e e za smqna da go useti6 navreme, 4e da sa po-malko 6tetite!

Japanese
Обратно към “Общи технически въпроси”
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru