Към всички с Тойота от магазин

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
desSs

Мнение от desSs » 17 Яну 2009 09:15

ама що не се оплаквате от подобни некадърници където трябва? rolleyes.gif работодателя може и да не знае на какви хора дава заплата rolleyes.gif то ся верно че никой не се е родил научен, ама като не полагаш и усилия... rolleyes.gif
мен още ме е яд, че не се оплаках от едно блонди в Алианц, скъса ми нервичките, ама нямах време да се занимавам. накарах я да сторнира сделката, дори не бях подписала още, оная - е не може. що? ми как защо, ще трябва да давам обяснения wacko.gif ми ше даваш, ква ти е работата mad.gif сторнирала съм след няколко часа, тая ше ми каже че не може bash.gif първоначално мислех повече никога да не ходя там /сякаш много им дреме laugh.gif /, но размислих...ще продължа да ползвам същия клон на банката и да я тровя тънко при всеки удобен случай biggrin.gif

dementor

Мнение от dementor » 17 Яну 2009 18:03

Делото по спасяване на давещите се-преоритет на самите давещи се!
Безплатен обяд няма и никога няма да има. Съветвам всеки, на който му предстои закупуване на нава кола добре да си направи сметката и да прочете и най дребния шрифт в офертите. Винаги има добре прикрити уловки. Законът обаче ги задължава да ги описват, било с по дребен шрифт или с препратка "според тарифата на банката". Т. нар. промоции невинаги са това, което изглежда на пръв поглед.
Лично аз останах с впечатление, че дилърката, която ми продаде колата има уговорка да работи с едно от големите лизингови дружества. Сигурно е на комисионна момичето. Няма лошо.
Лично аз я купих с автокредит, като договорих много добри условия. Излизаше ми приблизително като в лизингова къща, но отсамото начало колата беше моя, а и след като погасих кредита не ми се наложи да вися при нотариуси или в КАТ. Даваш парите и си готов.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Bass_Man » 17 Яну 2009 18:17

Има един много готин момент ( не е само един де ) при лизингите на автомобили , че не е описано какво се случва при фалит на лизинговото дружество . А понеже не е написано се случва това , че оставате без кола, без пари и със задължения към банката .

Аватар
style

Мнение от style » 18 Яну 2009 15:00

Не е точно така, защото колите, които са на договори и лизинги не могат за се пипат wink.gif
Today. Tomorrow. Toyota.

tsd

Мнение от tsd » 18 Яну 2009 21:20

Надявам се да е така biggrin.gif

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 19 Яну 2009 02:12

style написа:Не е точно така, защото колите, които са на договори и лизинги не могат за се пипат wink.gif
От кого не могат да се пипат ???
Да кажем , че лизингодателя тегли един кредит 5 000 000 да си строи шоурум . И е дал 100 коли на лизинг . В един момент обаче фалира и има задължение към банката 5 000 000 . А ти имаш договор да плащаш към банка или нещо друго за твоята кола . Само дето колата се води на лизингодателя .
А ся ми кажи съдия изпълнителя от къде ще си събере 5 000 000 лв. ???
А пък ти може да си търсиш после парите бог знае от кого .

Аватар
Penko

Мнение от Penko » 19 Яну 2009 10:10

1.6 VVT-i написа:
lostigros написа:Днес бях в офиса на "Ником" и си поръчах Корола.Представянето ми го направиха много добре.Обясниха ми всичко.Дадоха ми да карам 2 коли-бензинова и дизелова.Наистина съм доволен.Дадоха ми 6% отстъпка-максималната за бензиновите коли.След 2 седмици се надявам и да я подкарам. smile.gif
Kaкто вече казах, Ником са пичове. Аз съм в Пловдив, те са в Русе, но исках да си я купя чрез тях, въпреки, че разлика в цената на новите Тойоти няма никъде. Пламен от Русе дойде в големите снегове, за да ми предаде лично владението на автомобила, да ми даде напътствия за експлоатацията и т.н. и тъй като колата се беше напрашила докато я докарат от Пазарджик я закархме на автомивка, където я измиха за сметка на Ником! Горещо препоръчвам услугите им! Много коректни, вежливи и услужливи! Ако си купувам друга нова кола, пак бих я купил от тях! :thumbsup:
Аз имам тойота айго много съм доволен от хората в Тойота Пловдив направиха ми отстъпка сичко както трябва да бъде .
Просто от чисто любопитство защо купи колата от Русе като в Пловдив както и сам каза има Showroom ?

Лек ден на всички!!

Аватар
style

Мнение от style » 19 Яну 2009 10:29

Bass_Man написа:
style написа:Не е точно така, защото колите, които са на договори и лизинги не могат за се пипат wink.gif
От кого не могат да се пипат ???
Да кажем , че лизингодателя тегли един кредит 5 000 000 да си строи шоурум . И е дал 100 коли на лизинг . В един момент обаче фалира и има задължение към банката 5 000 000 . А ти имаш договор да плащаш към банка или нещо друго за твоята кола . Само дето колата се води на лизингодателя .
А ся ми кажи съдия изпълнителя от къде ще си събере 5 000 000 лв. ???
А пък ти може да си търсиш после парите бог знае от кого .
Представя се договор за лизинг и съдия изпълнителя не може да прибере колата.
Все пак има доста коли, които не са на лизинг, а са собственост на фирмата, да речем купуваш си кола, след 2 години си купуваш нова и оставяш старата... старата отива при съдия изпълнителя, ако има дело rolleyes.gif
Парите ще ги събере като продаде сградата, защото 100 % е ипотекирана с кредит 5 милиона, а може би и не е единствен ипотекиран имот :whistle:
Today. Tomorrow. Toyota.

Аватар
Рошко
Получена  благодарност: 3 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Рошко » 19 Яну 2009 13:29

Penko написа:Просто от чисто любопитство защо купи колата от Русе като в Пловдив както и сам каза има Showroom ?

Лек ден на всички!!
Ходих да гледам и в Пловдивския шоурум... Не мога да ти опиша държането на "продавач-консултанта" - първо ми предлага да купя някой от тестовите им автомобили, които били в перфектно състояние, след което отиваме на "тест драйв", само дето вместо да седна да карам аз, сяда той... Потегля с мръсна газ, пилене на гуми, изпреварва със 170 на Карловско, почти "качвайки се на гърба" на една Q7-ица, псува като каруцар, рискува моя и на съпругата ми живот, за да се "прави на мъж" и то с чужда кола, на която "взема здравето", а преди това ми е предлагал да я купувам...

За сметка на това, държанието на консултанта в Русе беше точно на другия полюс - човекът се държа на положение, с достойнство... Облечен прилично с хубав костюм, с маниери и език на джентълмен, а не на каруцар, а ключа ми го подаде още преди да излезем от шоурума... Все пак съм там, за да тествам колата, а не някой "незадоволен" и нереализиран Фитипалди да си играе на руска рулетка с живота ми!

Още причини трябват ли ти...?

Джамбазов

Мнение от Джамбазов » 19 Яну 2009 13:37

Ха ха ха. Е няма такъв смях. На тоя от Пловдив трябва някой по голям Фитипалди да седне да го вози след него. Тогава да видиш какво стискане ще е. Аз съм имал такъв случай. Търговеца искаше да слезе от колата при тест на една джипка, като преди това се беше правил на пилот.
Човек се учи докато е жив.

Аватар
Bass_Man

Мнение от Bass_Man » 19 Яну 2009 14:29

style написа: Представя се договор за лизинг и съдия изпълнителя не може да прибере колата.
Все пак има доста коли, които не са на лизинг, а са собственост на фирмата, да речем купуваш си кола, след 2 години си купуваш нова и оставяш старата... старата отива при съдия изпълнителя, ако има дело rolleyes.gif
Парите ще ги събере като продаде сградата, защото 100 % е ипотекирана с кредит 5 милиона, а може би и не е единствен ипотекиран имот :whistle:
Може би ?
Обаче имаш ли такава клауза в договора ? Щото имаш хилади клаузи какво ще стане ако не плащаш ти !
А договора ти за лизинг не ти дава правото въху автомобила по никакъв начин !
Ще си вземе сградата ама ако е построена . Никой който строи на зелено не си слага ипотека за кредитите щото просто няма от къде да я вземе . Ами най-много да има самоучастие 20-30% .
Това е един от много реални варианта да останеш без кола . Има и други !
Щом го нямаш описано в договора значи просто гориш .
Както и гориш ако ти откраднат колата един месец преди изтичане на лизинга .
Застрахователя изплаща още една лизингова вноска на Лизингодателя щото ти другите си ги платил дефакто . И ти оставаш без кола и без пари . И ако искаш може да ги съдиш ама при положение , че го нямаш описано в договора няма нищо да постигнеш .
Това са случай от реалния живот и са си точно такива . Просто са малко хората дето четат какво подписват .

Аватар
Penko

Мнение от Penko » 19 Яну 2009 15:29

1.6 VVT-i написа:
Penko написа:Просто от чисто любопитство защо купи колата от Русе като в Пловдив както и сам каза има Showroom ?

Лек ден на всички!!
Ходих да гледам и в Пловдивския шоурум... Не мога да ти опиша държането на "продавач-консултанта" - първо ми предлага да купя някой от тестовите им автомобили, които били в перфектно състояние, след което отиваме на "тест драйв", само дето вместо да седна да карам аз, сяда той... Потегля с мръсна газ, пилене на гуми, изпреварва със 170 на Карловско, почти "качвайки се на гърба" на една Q7-ица, псува като каруцар, рискува моя и на съпругата ми живот, за да се "прави на мъж" и то с чужда кола, на която "взема здравето", а преди това ми е предлагал да я купувам...

За сметка на това, държанието на консултанта в Русе беше точно на другия полюс - човекът се държа на положение, с достойнство... Облечен прилично с хубав костюм, с маниери и език на джентълмен, а не на каруцар, а ключа ми го подаде още преди да излезем от шоурума... Все пак съм там, за да тествам колата, а не някой "незадоволен" и нереализиран Фитипалди да си играе на руска рулетка с живота ми!

Още причини трябват ли ти...?
Стигат Стигат :)

Аватар
style

Мнение от style » 19 Яну 2009 20:26

Bass_Man написа:А договора ти за лизинг не ти дава правото въху автомобила по никакъв начин !
Не ти дава право, но спира съдия-изпълнителя, казвам ти го от опит :thumbsup:
Today. Tomorrow. Toyota.

tsd

Мнение от tsd » 19 Яну 2009 20:55

А може ли да споделиш с нас твоя "опит"

Аватар
style

Мнение от style » 20 Яну 2009 08:09

Става въпрос за едно дело, по което голяма лизингова фирма /няма да казвам коя/ дължи доста пари на друга фирма.
Съдия изпълнителя получава информация, че фирмата има 100 коли да речем, налага им запори в КАТ, но в последствие за колите, които са дадени на лизинг, да кажем половината от тези 100 се представя договор за лизинг и съдия изпълнителя насочва изпълнението към нелизингованите wink.gif
Today. Tomorrow. Toyota.

Публикувай отговор