Благодаря предварително
Тойота Карина Е - светлини по арматурното табло
-
doktora_84
Тойота Карина Е - светлини по арматурното табло
Скоро ми се наложи да отворя таблото, понеже не ми светеше бутона за стопове за мълга, смених крушката и проблема се реши. При затварянето закачих стоповете за мъгла/оранжева букса/, подгряването на задното стъкло/сива букса, ако не се лъжа/, аварийните светлини и ми остана една синя букса, която не е подвързана... Може ли някой да ми каже, за какво е тя ???? Другия проблем с който още не съм се занимавал е светлини по бутоните за парното - как се демонтира механизъма, който оправлява клапите ??
Благодаря предварително
Благодаря предварително
Arbeit macht frei!!
Toyota Carina E 1.6 16V 115h.p.
Re: Тойота Карина Е - светлини по арматурното табло
Сваляш централната конзола, която е около касетофона и под нея директно стигаш до крушките.doktora_84 написа:.....Другия проблем с който още не съм се занимавал е светлини по бутоните за парното - как се демонтира механизъма, който оправлява клапите ??![]()
Toyota Carina E Wagon, GLI,4AFE,1.6,(99 Hp),1996
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Toyota Avensis Wagon III,2ZR-FAE,1.8 (147 Hp), 2009
Toyota Sequoia Platinum 2014
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
-
doktora_84
Re: Тойота Карина Е - светлини по арматурното табло
да не е за часовника?doktora_84 написа:При затварянето закачих стоповете за мъгла/оранжева букса/, подгряването на задното стъкло/сива букса, ако не се лъжа/, аварийните светлини и ми остана една синя букса, която не е подвързана... Може ли някой да ми каже, за какво е тя ????
-
doktora_84
-
Milen Rusanov
-
doktora_84
Лампички може да си купиш от мн места
почти всеки електричарски магазин в твоя град. Колкото до цената... аз купих една лампичка за 0.30 лв. с размера на тази, която смъкнах, но тя се оказа силничка и я смених с една за 0.25 лв. .... по-мъничка, но свети добре
колкото до парното ... още се боря с него 
Arbeit macht frei!!
Щом не са за часовника (буксите) остава да са за оригиналната аудио система - когато си на габарит в зависимост от режима - радио,ЦД или касетка свети по различен начин.doktora_84 написа:Мне... буксата за часовника е друг тип ... дори и да искам няма как да ги сбъркам. Колкото до лампите за парното - немога да ги стигна. Утре съм в отпуска и това ще е целта на живота ми/поне за деня/ - да ги смъкна и дад видя къде е проблема.
За панела на парното до колкото си спомням трябваше да се свали първо пепелника и запалката ако не се лъжа
Колеги, аз на королата сложих от тези бялите диодни крушки които са габаритите и стана много готино
. При тях няма проблема с нагряването и евентуалното стопяване на пластмаси по таблото. Има ги по всичките магазини Авто Мания и други подобни.
Единственият им минус е, че силата им не може да се намалява от потенциометърчето на таблото.
Забравих да добавя, че крушките задължително трябва да са от тези които разпръскват светлината. Приличат все едно са пробити с бормашина отгоре. biggrin.gif
Забравих да добавя, че крушките задължително трябва да са от тези които разпръскват светлината. Приличат все едно са пробити с бормашина отгоре. biggrin.gif
Последно промяна от djoni на 13 Яну 2009 18:44, променено общо 1 път.
-
doktora_84
Смъкнах цялата кора със отделението между седалките(в нея са пепелника и запалката), но тези дни съм плътно на работа и не ми остава време
иначе с малко повече старание ще падне заветния панел за парното biggrin.gif няма да сглобявам докъто не стане!!!
Arbeit macht frei!!
колега, аз за пепелника съм те подвел, не се маха въобще цялата кора, понеже сменях и крушката на запалка/пеппелник и разглобявката беше там само изваждане на пепелника и панелчето около запалката. за парното крушките смених като махнах централния панел на кокпита, извадих аудиото системата - при мене е оригиналното диск-касетка-радио, на други карини съм виждал ниша или чекмедже под радиото., издърпваш копчетата на парното и над пепелника и запалката има две болчнца или видии които го държат, махаш панела пред парното само за да имаш видимост и бъркаш от горе от към радиото и издърпваш ( напред по посока на движ) полу завити(като крушка на стоп) две дълги бели фасонки-по кабелчето се орентирай.doktora_84 написа:Смъкнах цялата кора със отделението между седалките(в нея са пепелника и запалката), но тези дни съм плътно на работа и не ми остава времеиначе с малко повече старание ще падне заветния панел за парното biggrin.gif няма да сглобявам докъто не стане!!!
Аз си сложих първо пазарски диоди които не стига че светиеха слабо ами и бързо изгоряха, после сложих ярки бели диоди прошкурени и след съпротивление и сега е перфектно.
Между другото докатао си играх на монтаж демонтаж на таблото си счупих щтипката която държи бутона за реотана на зоадното и загубих една пластинка от централния кок - така че внимавай
-
doktora_84
off az не съм имал време, а ми се наложи да карам на дълъг път и съм затворил всички кори ще се занимавам по-нататъка. Като демонтирам панела за касетофона се виждат 2 винта в краищата(от горната страна) и още 2 винта (от долната страна). Сега не се сещам дали имаше едни други винтове в средата... за кои точно говориш ? И кой панел се смъква - този на парното ли ? 
Arbeit macht frei!!