Странен шум Авенсис 2.2 д-4д
Странен шум Авенсис 2.2 д-4д
Здравейте колеги,
въпроса ми е за странен шум които се получава при отпускане на газта , нещо подобно на вибрация откъм двигателя, но не нормалното тракане на двигателя.По скоро е някаква пластмаса но не мога да го свържа по никакъв начин, точно при отнемане на газта да се появява.
въпроса ми е за странен шум които се получава при отпускане на газта , нещо подобно на вибрация откъм двигателя, но не нормалното тракане на двигателя.По скоро е някаква пластмаса но не мога да го свържа по никакъв начин, точно при отнемане на газта да се появява.
-
- Обратна връзка:
И на мен се получаваше същото но при Версото - самата кутия пластмасовата на въздушния филтър при определени обороти влизаше в резонас и се чуваше подобен шум но пак казвам на определени обороти около 1500. В сервиза казаха че е нещо нормално след смяна на филтър.

TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
-
- Обратна връзка:
При мен беше от там проблема!Направете опит!Нека някой да подава газ а вие хванете кутията на филтъра и я придърпайте леко към вас!Или напънете малко в някаква посока въздуховода към турбината,тогава подаващия газ да задържи оборотите в интервала в който се чува бученето!Аз така го хванах този шум и по горе казах че не е причината в кутията на филтъра а в тръбата която отива към турбото!При мен се получи след смяна на горивен филтър,всичко се разкача(филтърна кутия,тръбата към турбото) за да се смени филтъра!
Друго за което се сещам че може да вибрира е пластмасовата предпазна кора под двигателя ,ако не са закачени добре всички копчета!
Друго за което се сещам че може да вибрира е пластмасовата предпазна кора под двигателя ,ако не са закачени добре всички копчета!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.