Странен шум Авенсис 2.2 д-4д
Странен шум Авенсис 2.2 д-4д
Мнение от yordan » 11 Дек 2008 10:52
Здравейте колеги,
въпроса ми е за странен шум които се получава при отпускане на газта , нещо подобно на вибрация откъм двигателя, но не нормалното тракане на двигателя.По скоро е някаква пластмаса но не мога да го свържа по никакъв начин, точно при отнемане на газта да се появява.
въпроса ми е за странен шум които се получава при отпускане на газта , нещо подобно на вибрация откъм двигателя, но не нормалното тракане на двигателя.По скоро е някаква пластмаса но не мога да го свържа по никакъв начин, точно при отнемане на газта да се появява.
yordan
-
- Обратна връзка:
Мнение от павел павлов » 11 Дек 2008 12:31
Скоро сменял ли си въздушен или горивен филтър?Ако да ,не са ти закрепили добре въздуховода към турбото и сега вибрира при отнемане на газта!Случи ми се и преди на мен и съотвтно ми взеха още 20 лв за "обезшумяване" според фактурата!!!!Главорези!!!! 

Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
павел павлов
yordan
Kiki
Мнение от REX_TAXI » 13 Дек 2008 17:17
И на мен се получаваше същото но при Версото - самата кутия пластмасовата на въздушния филтър при определени обороти влизаше в резонас и се чуваше подобен шум но пак казвам на определени обороти около 1500. В сервиза казаха че е нещо нормално след смяна на филтър.

TOYOTA Avensis 2.2 D4D T25
TOYOTA Avensis 2.2 D4D T27
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
TOYOTA Yaris 1.4 D4D
REX_TAXI
Джамбазов
shtephan
Kiki
Мнение от kaleto77 » 07 Яну 2009 17:58
Колеги и аз го имам това е нещо като резонанс на около 1500 - 1600 оборота като отнемам гаста или като превключват,карам Авенсис 2,2 2006 на около 55 к е.Ако некой открие от какво дрънчи като на пластмаса отпред отдолу идва шума да пише!
toyota avensis 2,2 D4D 2006 ex.
kaleto77
Kiki
Kiki
-
- Обратна връзка:
Мнение от павел павлов » 08 Яну 2009 13:57
При мен беше от там проблема!Направете опит!Нека някой да подава газ а вие хванете кутията на филтъра и я придърпайте леко към вас!Или напънете малко в някаква посока въздуховода към турбината,тогава подаващия газ да задържи оборотите в интервала в който се чува бученето!Аз така го хванах този шум и по горе казах че не е причината в кутията на филтъра а в тръбата която отива към турбото!При мен се получи след смяна на горивен филтър,всичко се разкача(филтърна кутия,тръбата към турбото) за да се смени филтъра!
Друго за което се сещам че може да вибрира е пластмасовата предпазна кора под двигателя ,ако не са закачени добре всички копчета!
Друго за което се сещам че може да вибрира е пластмасовата предпазна кора под двигателя ,ако не са закачени добре всички копчета!
Корола Версо 2,2 D-4D Sol 2005 г.
павел павлов
Обратно към “Общи технически въпроси”
Иди на
- Всичко за TOYOTA
- ↳ Общи теми
- ↳ Клубни срещи
- ↳ Toyota Мания
- Технически въпроси
- ↳ Общи технически въпроси
- ↳ Двигатели
- ↳ Газови уредби
- ↳ Електрическа система, навигация, музика
- ↳ Хибридно задвижване - Hybrid Synergy Drive (HSD)
- ↳ Трансмисия
- ↳ Спирачна система
- ↳ Окачване
- ↳ Интериор/екстериор
- Електрически автомобили
- ↳ Общи разсъждения
- ↳ Електрически автомобили Тойота
- ↳ Зарядни станции
- LEXUS
- ↳ Общи теми
- ↳ Технически въпроси
- Отдел Subaru