Палене Avensis??

Аватар
mrbOOm
Обратна връзка:

Палене Avensis??

Мнение от mrbOOm » 30 Дек 2008 15:24

Здравейте, имам Avensis 2004 2.0 diesel. След дълък път (над 20-30 км.) колата не иска да пали! На какво може да се дължи? Каде е най-добре да я закарам да я видят.

Да кажа все пак какво точно става: Когато спра от време на време не иска да запали(върти стартера но колата не пали), не го прави винаги! Преди няколко месеца имах един два случея да не завърта вобще стартера, но от дълго време не се е случвало. Колата няма аларма. Според мен е от електрониката, защото всичко друго вървеж, разход е добре.
196

Аватар
martod

Мнение от martod » 30 Дек 2008 20:23

Помпата не ти дава достатъчно налягане.......Като загрее нафтата става по рядка, и налягането спада още повече.....От къде си ? Има ли къде да я закачите на тестер???
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА........ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА....

diver

Мнение от diver » 30 Дек 2008 20:28

martod написа:Помпата не ти дава достатъчно налягане.......Като загрее нафтата става по рядка, и налягането спада още повече.....От къде си ? Има ли къде да я закачите на тестер???
С неработещия стартер, бих заложил на скапан акумулатор, или кофти клема.
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
martod

Мнение от martod » 30 Дек 2008 21:19

diver написа:
Аз пак залагам на помпата......Колегата е писал че стартерът върти но не пали......

Аватар
mrbOOm
Обратна връзка:

Мнение от mrbOOm » 30 Дек 2008 21:20

Аз съм от Сапарева Баня (до Дупница). Алкумулатора е на няколко месеца BOSH
някакъв силвър май беше най-скъпия вмагазина (този ми го препоръчаха). В Дупница има някакви сервизи, но им нямам много доверие не е проблем да я докарам до София.

Сега се сетих, че лятото като ходих на море пак ми направи този проблем тогава поразмърдах клемите и се пооправи, но не смея да свалям клемите да ги чистя защото ми казаха като ми слагаха алкумолатора че не бива да се сваля защото колата имала някакви си кодове вярно ли е това или да ги сваля и изчистя?
196

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 30 Дек 2008 21:48

За кодове - не знам, на Карината се скапват само настройките на радиото. С алармата нямам проблем. Иначе е желателно да си изчистиш клемите. Също така извади и кабелите от клемите, изчисти ги добре - можеш да ги накиснеш в силен разтвор от каналин или тубофло - нещо от сорта, намазваш ги добре с грес, затягаш ги в клемите, слагаш ги на акумулатора и пробвай пак!
За всеки случай си замери алтернатора и виж водата в клетките на акумулатора. По бензиностанциите продават дейонизирана дистелирана вода - мисля, че към левче беше литъра.

Аватар
martod

Мнение от martod » 30 Дек 2008 22:10

Открий и температурният сензор(той е монтиран на главата)......Следващият път като не иска да запали, му откачи буксата и я пробвай....

Аватар
mrbOOm
Обратна връзка:

Мнение от mrbOOm » 30 Дек 2008 22:46

Утре ще оправя клемите ако прави още проблеми ще сваля кората на двигателя за да го видя този сензор. Мерси много на всички за помоща!
196

diver

Мнение от diver » 30 Дек 2008 22:56

martod написа:
diver написа:
Аз пак залагам на помпата......Колегата е писал че стартерът върти но не пали......
Чукче писател, не читател.... колегата е писал че понякога и стартера не върти.....
Изображение
maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.

Аватар
Bass_Man
Благодарил/а: 2 пъти

Мнение от Bass_Man » 31 Дек 2008 07:26

Аве Фидо как така ще маже клемите с грес ве пич ? За какво му е тогава преди това да ги чисти ?
Ако ще се мажат с нещо клемите трябва да е със специална електропроводима грес !!! Иначе най-много да се запалят !!!

Uncle Dido
Почетен Администратор

Мнение от Uncle Dido » 31 Дек 2008 11:56

Ако са окислени - добре е да се изчистят. Не клемите, а кабелите. А греста върши работа - стар номер от жигулово време. smile.gif Става въпрос да се намаже кабела, преди да го стегнеш в клемата.

Иначе продават спрейчета, такива едни вълшебни. С единия пръскаш за почистване, с другия - за по-добър контакт. Пробвах ги на две коли и ги изхвърлих с огромно удоволствие.

chaval

Мнение от chaval » 31 Дек 2008 12:25

Ползвал съм графитна грес и резултата е добър и за проводимост и срещу бъдещо окисляване. Мисла, че тубичките с дозите за каретата са с такава.

Аватар
vankoto

подвеска этим всё сказано

Мнение от vankoto » 31 Дек 2008 13:19

да, по объявлениям просили от 2000р, а вконтакте предложили за 1000р и 1500р с фото (матрас включен), уже выбрала за 1500р, должны доставить домой к пятнице ) ты давай, держись! я почти не катаю .

Публикувай отговор