Палене Avensis??
Палене Avensis??
Здравейте, имам Avensis 2004 2.0 diesel. След дълък път (над 20-30 км.) колата не иска да пали! На какво може да се дължи? Каде е най-добре да я закарам да я видят.
Да кажа все пак какво точно става: Когато спра от време на време не иска да запали(върти стартера но колата не пали), не го прави винаги! Преди няколко месеца имах един два случея да не завърта вобще стартера, но от дълго време не се е случвало. Колата няма аларма. Според мен е от електрониката, защото всичко друго вървеж, разход е добре.
Да кажа все пак какво точно става: Когато спра от време на време не иска да запали(върти стартера но колата не пали), не го прави винаги! Преди няколко месеца имах един два случея да не завърта вобще стартера, но от дълго време не се е случвало. Колата няма аларма. Според мен е от електрониката, защото всичко друго вървеж, разход е добре.
196
С неработещия стартер, бих заложил на скапан акумулатор, или кофти клема.martod написа:Помпата не ти дава достатъчно налягане.......Като загрее нафтата става по рядка, и налягането спада още повече.....От къде си ? Има ли къде да я закачите на тестер???

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
Аз съм от Сапарева Баня (до Дупница). Алкумулатора е на няколко месеца BOSH
някакъв силвър май беше най-скъпия вмагазина (този ми го препоръчаха). В Дупница има някакви сервизи, но им нямам много доверие не е проблем да я докарам до София.
Сега се сетих, че лятото като ходих на море пак ми направи този проблем тогава поразмърдах клемите и се пооправи, но не смея да свалям клемите да ги чистя защото ми казаха като ми слагаха алкумолатора че не бива да се сваля защото колата имала някакви си кодове вярно ли е това или да ги сваля и изчистя?
някакъв силвър май беше най-скъпия вмагазина (този ми го препоръчаха). В Дупница има някакви сервизи, но им нямам много доверие не е проблем да я докарам до София.
Сега се сетих, че лятото като ходих на море пак ми направи този проблем тогава поразмърдах клемите и се пооправи, но не смея да свалям клемите да ги чистя защото ми казаха като ми слагаха алкумолатора че не бива да се сваля защото колата имала някакви си кодове вярно ли е това или да ги сваля и изчистя?
196
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
За кодове - не знам, на Карината се скапват само настройките на радиото. С алармата нямам проблем. Иначе е желателно да си изчистиш клемите. Също така извади и кабелите от клемите, изчисти ги добре - можеш да ги накиснеш в силен разтвор от каналин или тубофло - нещо от сорта, намазваш ги добре с грес, затягаш ги в клемите, слагаш ги на акумулатора и пробвай пак!
За всеки случай си замери алтернатора и виж водата в клетките на акумулатора. По бензиностанциите продават дейонизирана дистелирана вода - мисля, че към левче беше литъра.
За всеки случай си замери алтернатора и виж водата в клетките на акумулатора. По бензиностанциите продават дейонизирана дистелирана вода - мисля, че към левче беше литъра.
Чукче писател, не читател.... колегата е писал че понякога и стартера не върти.....martod написа:Аз пак залагам на помпата......Колегата е писал че стартерът върти но не пали......diver написа:
С неработещия стартер, бих заложил на скапан акумулатор, или кофти клема.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Ако са окислени - добре е да се изчистят. Не клемите, а кабелите. А греста върши работа - стар номер от жигулово време.
Става въпрос да се намаже кабела, преди да го стегнеш в клемата.
Иначе продават спрейчета, такива едни вълшебни. С единия пръскаш за почистване, с другия - за по-добър контакт. Пробвах ги на две коли и ги изхвърлих с огромно удоволствие.

Иначе продават спрейчета, такива едни вълшебни. С единия пръскаш за почистване, с другия - за по-добър контакт. Пробвах ги на две коли и ги изхвърлих с огромно удоволствие.
подвеска этим всё сказано
да, по объявлениям просили от 2000р, а вконтакте предложили за 1000р и 1500р с фото (матрас включен), уже выбрала за 1500р, должны доставить домой к пятнице ) ты давай, держись! я почти не катаю .