разход на гориво Ярис 1.0
Към днешна дата съм пропътувал около 1100 км със 51 л. бензин и умерено каране т.е скорост до 90 км/ч без резки натоварвания. Маслото не е мръднало. Прави ми неприятно впечетление, че при включване на задна скорост, колата леко "прихърква". И днес ще направя една консултация със сервиза, защото не мисля че това е нормално за нова кола!
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Щото не ти е синхронизирана скоростната кутия. От сервиза ще ти кажат да не включваш задна докато автомобила се движи. Аз пък редовно си я карам мойта на 5-та с 55-60км/ч. в града. Иначе все ми се струва че се тормози и е шумна
. А пък чак на 12500км разбрах че на 6500-6600 изключва. Преди това не съм подминавал 6000 и уж е пазих. Обаче не смятам че като е нова кола и не трябва да вдигаш повече от 2500 оборота. Може, просто не е хубаво да поддържаш постоянни обороти по дълго време 

Вече имам изминати 4670 км. Това е добре, автомобила се държи устойчиво както на сух така и на мокър път. "Успях" да превзема снежният Боровец и то без проблем. Обаче нещо с разхода на гориво не мога да се оправя. На бордкомп. отчита едно, в действителност ситуацията е по различна. Днес например заредих 13.6 л за пропътувани 245 км. при умерена скорост (75-90 км/ч), което се равнява на разход 5.5 л/100 км., а компа отчиташе средно 4.6 л/100 км. За всичките пропътувани 4670 км съм заредил 257.5 л А95. което пак се равнява на 5.51 л/100 км. Това вече като го съпоставя с писаното в книжката на автомобила и вашите писания във форума ме кара силно да се притеснявам. Чудя дали изобщо този разход ще падне поне до това което е предвидено за двигателя. ПОМАГАЙТЕ!!!!
Утре имам записан час в сервиза за проверка! Дано ми отговорят адекватно за проблема! С колкото колеги съм коментирал проблема - толкова и различни са мненията за причината! Чудя се в крайна сметка разковничето дали не е в допълването "до горе" на резервоара! Де да беше само това проблема - познайте какво се случи след първото измиване на колата. БОЯТА Е НА МАЛКИ ЧЕРТИЧКИ! Точно по размера на четката! А там където е удряло камъче - и нещо повече. Въпреки всичко автомобила ми харесва!