Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
spritable

Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)

Мнение от spritable » 10 Дек 2008 16:31

Днес получих едно писмо от Тойора Балканс ЕООД:

"....До нашето внимание достигна информация, че при някои автомобили COROLLA/AURIS оборудвани с телескопично кормилно управление съществува възможност кормилната колонка да изпадне от своята оригинална позиция, когато се употребява повтарящо се прекомерно усилие по време на регулирането на позицията на волана.
Вероятността Вашият автомобил да е засегнат от това състояние е много малка, но тъй безопасността и комфорта на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас, то TOYOTA взе решение да проведе специализирана сервизна кампания, която се състои в проверка на състоянието на кормилната колонка и подмяна на необходимите части, ако това се налага..."

Някой случвало ли му се е такова нещо? При мен такова нещо мисля че няма. Пък и настройката на волана я направих още първия ден когато взех колата и мисля, че повече не съм я бутал.

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Re: Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)

Мнение от Kiki » 10 Дек 2008 16:47

spritable написа:Днес получих едно писмо от Тойора Балканс ЕООД:

"....До нашето внимание достигна информация, че при някои автомобили COROLLA/AURIS оборудвани с телескопично кормилно управление съществува възможност кормилната колонка да изпадне от своята оригинална позиция, когато се употребява повтарящо се прекомерно усилие по време на регулирането на позицията на волана.
Вероятността Вашият автомобил да е засегнат от това състояние е много малка, но тъй безопасността и комфорта на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас, то TOYOTA взе решение да проведе специализирана сервизна кампания, която се състои в проверка на състоянието на кормилната колонка и подмяна на необходимите части, ако това се налага..."

Някой случвало ли му се е такова нещо? При мен такова нещо мисля че няма. Пък и настройката на волана я направих още първия ден когато взех колата и мисля, че повече не съм я бутал.
На мен преди пет години ми се случи, но с "Пасат" Смениха ми радиаторчето на парното-абсолютно безплатно.

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Дек 2008 19:15

На мен така ми препрограмираха компютъра на мотора smile.gif

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 10 Дек 2008 20:48

И аз мойта не съм я пипал от първия ден от както я нагласих. До сега никви проблеми, не съм получил и писмо обаче mellow.gif Преди няколко дни четох в един чужд форум за същото нещо и че ги привикват (особенно в Англия) един по един да ги проверяват дали има наистина дефект. Това което ми направи най голямо впечетление е коментара на един от "пострадалите" на който успешно са му подменили квото е имало дефект (цитирам за да не кажете че лъжа):
I had my steering column done today.

Just a few things!

1. The dealer sorted me out a courtesy car PLUS fuelled my tank up to full. (EXCELLENT)
2. They carried out ECU remap also and thus far i think the car is more responsive.
Ей точно в такива моменти се чувствам като че живея в държава от 3-тия свят mad.gif Къде сме ние и кога ще ги стигнем....
Изображение1G-FE

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 10 Дек 2008 22:13

Не всички коли са засегнати от кампанията. Ето оригиналният текст:

http://techdoc.toyota-europe.com/toms_c ... 3E-480.pdf

Аватар
spritable

Мнение от spritable » 11 Дек 2008 09:38

А някой ходил ли е и какво му правиха? Колко време отне?

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 11 Дек 2008 15:34

Ael написа:...коментара на един от "пострадалите"...
1. The dealer sorted me out a courtesy car PLUS fuelled my tank up to full. (EXCELLENT)...
Ей точно в такива моменти се чувствам като че живея в държава от 3-тия свят mad.gif Къде сме ние и кога ще ги стигнем....
Това не го вярвам, освен ако е било за тестове след 'ремапването' на ECU-то. Оборотна кола - да, измиване след сервиз - да, но бензин без пари ... :whistle:

jingo

Мнение от jingo » 11 Дек 2008 15:34

Ще кажа като отида и се върна ! laugh.gif

Аватар
naughty

Мнение от naughty » 11 Дек 2008 15:52

и аз го получих.. и съм ядосн малко. Това е втория дефект на королката мамка му. налу уж са джапанки..
Toyota Corolla, Luna 2007
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan

djibri

Мнение от djibri » 11 Дек 2008 21:39

naughty написа:и аз го получих.. и съм ядосн малко. Това е втория дефект на королката мамка му. налу уж са джапанки..
A какъв е първия? Да не са спирачките?

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 11 Дек 2008 22:45

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 12 Дек 2008 00:35

Scott написа:Това не го вярвам, освен ако е било за тестове след 'ремапването' на ECU-то. Оборотна кола - да, измиване след сервиз - да, но бензин без пари ... :whistle:
Не виждам ква файда има човека да лъготи. Ето и въпросната тема -> http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=89765
Изображение1G-FE

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 12 Дек 2008 00:57

Ael написа:...Не виждам ква файда има човека да лъготи...
Всъщност офертата на Тойота(обяснена на предната страница) е 15 паунда гориво 'заради разкарването'. Явно пича не лъготи, просто резервоара му е бил 'допълнен' догоре. wink.gif
Ето списък на всички recalls:
http://www.toyota-tech.eu/TomsCabs.aspx

jingo

Мнение от jingo » 12 Дек 2008 11:18

djibri написа:
naughty написа:и аз го получих.. и съм ядосн малко. Това е втория дефект на королката мамка му. налу уж са джапанки..
Не виждам причина за ядосване ! Кое е по-добре:Да те уведомят за евентуален проблем и отстранят или да си мълчат кат риби и после ти да духаш супата ! Това,че са джапанки не значи ,че не могат или няма да се повреждат ....Аз ще ида да я проверят,а после ще споделя,без да се ядосвам преждевременно ! :thumbsup:

Аватар
naughty

Мнение от naughty » 12 Дек 2008 12:21

djibri написа:
не, беше за полуоската..
Toyota Corolla, Luna 2007
1.6 Dual VVT-i, 124 HP
Made in Japan

Публикувай отговор