Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)
Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)
Днес получих едно писмо от Тойора Балканс ЕООД:
"....До нашето внимание достигна информация, че при някои автомобили COROLLA/AURIS оборудвани с телескопично кормилно управление съществува възможност кормилната колонка да изпадне от своята оригинална позиция, когато се употребява повтарящо се прекомерно усилие по време на регулирането на позицията на волана.
Вероятността Вашият автомобил да е засегнат от това състояние е много малка, но тъй безопасността и комфорта на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас, то TOYOTA взе решение да проведе специализирана сервизна кампания, която се състои в проверка на състоянието на кормилната колонка и подмяна на необходимите части, ако това се налага..."
Някой случвало ли му се е такова нещо? При мен такова нещо мисля че няма. Пък и настройката на волана я направих още първия ден когато взех колата и мисля, че повече не съм я бутал.
"....До нашето внимание достигна информация, че при някои автомобили COROLLA/AURIS оборудвани с телескопично кормилно управление съществува възможност кормилната колонка да изпадне от своята оригинална позиция, когато се употребява повтарящо се прекомерно усилие по време на регулирането на позицията на волана.
Вероятността Вашият автомобил да е засегнат от това състояние е много малка, но тъй безопасността и комфорта на нашите клиенти е от първостепенно значение за нас, то TOYOTA взе решение да проведе специализирана сервизна кампания, която се състои в проверка на състоянието на кормилната колонка и подмяна на необходимите части, ако това се налага..."
Някой случвало ли му се е такова нещо? При мен такова нещо мисля че няма. Пък и настройката на волана я направих още първия ден когато взех колата и мисля, че повече не съм я бутал.
- Kiki
- Автомобил: РАВ 4 ХА 30
- Благодарил/а: 4 пъти
- Получена благодарност: 14 пъти
Re: Писмо от Тойота Балканс (за Корола/Аурис)
На мен преди пет години ми се случи, но с "Пасат" Смениха ми радиаторчето на парното-абсолютно безплатно.spritable написа:Днес получих едно писмо от Тойора Балканс ЕООД:
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
И аз мойта не съм я пипал от първия ден от както я нагласих. До сега никви проблеми, не съм получил и писмо обаче
Преди няколко дни четох в един чужд форум за същото нещо и че ги привикват (особенно в Англия) един по един да ги проверяват дали има наистина дефект. Това което ми направи най голямо впечетление е коментара на един от "пострадалите" на който успешно са му подменили квото е имало дефект (цитирам за да не кажете че лъжа):
Къде сме ние и кога ще ги стигнем....

Ей точно в такива моменти се чувствам като че живея в държава от 3-тия святI had my steering column done today.
Just a few things!
1. The dealer sorted me out a courtesy car PLUS fuelled my tank up to full. (EXCELLENT)
2. They carried out ECU remap also and thus far i think the car is more responsive.

- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Не всички коли са засегнати от кампанията. Ето оригиналният текст:
http://techdoc.toyota-europe.com/toms_c ... 3E-480.pdf
http://techdoc.toyota-europe.com/toms_c ... 3E-480.pdf
-
- Получена благодарност: 1 път
Това не го вярвам, освен ако е било за тестове след 'ремапването' на ECU-то. Оборотна кола - да, измиване след сервиз - да, но бензин без пари ...Ael написа:...коментара на един от "пострадалите"...Ей точно в такива моменти се чувствам като че живея в държава от 3-тия свят1. The dealer sorted me out a courtesy car PLUS fuelled my tank up to full. (EXCELLENT)...Къде сме ние и кога ще ги стигнем....

- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Не виждам ква файда има човека да лъготи. Ето и въпросната тема -> http://toyotaownersclub.com/forums/inde ... opic=89765Scott написа:Това не го вярвам, освен ако е било за тестове след 'ремапването' на ECU-то. Оборотна кола - да, измиване след сервиз - да, но бензин без пари ...

-
- Получена благодарност: 1 път
Всъщност офертата на Тойота(обяснена на предната страница) е 15 паунда гориво 'заради разкарването'. Явно пича не лъготи, просто резервоара му е бил 'допълнен' догоре.Ael написа:...Не виждам ква файда има човека да лъготи...

Ето списък на всички recalls:
http://www.toyota-tech.eu/TomsCabs.aspx
Не виждам причина за ядосване ! Кое е по-добре:Да те уведомят за евентуален проблем и отстранят или да си мълчат кат риби и после ти да духаш супата ! Това,че са джапанки не значи ,че не могат или няма да се повреждат ....Аз ще ида да я проверят,а после ще споделя,без да се ядосвам преждевременно !djibri написа:A какъв е първия? Да не са спирачките?naughty написа:и аз го получих.. и съм ядосн малко. Това е втория дефект на королката мамка му. налу уж са джапанки..