Въпрос за термостат за Корола Е11
-
И при мен проблема се оказа от термостата днес го смених не съм купувал оригинален от Тойота даже незнам и каква е цената на него,купих TAMA (японски е) за 21,80 лв и 2 лв гуменото уплътнение смених го и работата заспа biggrin.gif , сега стрерлката винаги си стои посредата даже при освобождаване от скорост на пуснато парно не пада.При влкючване на перката стрелката пада съвсем леко под средата може би 1 мм
.

-
- Обратна връзка:
-
Да най-вероятно ще е това можеш лесно да провериш като ти се вдигне малко температурата примерно е на половината преди да стигне средата вдигаш капака и пипаш радиатора или долния маркуч който идва от двигателя към радиатора (над него има друг маркуч който влиза от радиатора към термостата) ако са топли значи е термостат
. Преди да ти отвори термостата долнача част на радиатора трябва да е студена
, ако е останал отворен термостата както беше моя радиатора е топъл целия. Успех!

-
- Обратна връзка:
Тази вечер, преди да си тръгна от работа направих този експеримент - запалих колата, изпуших една цигара и когато термодатчика беше приблизително на половината на нормалната работна температура, пипнах горния маркуч - беше топъл, а долния напълно студен. Оставих колата да загрее напълно, а това като време беше около 13-15мин. Това при външна температура 13 градуса. После като се прибрах пред блока, преди да я загася пак пипнах маркучите - и двата бяха горещи. Мисля, че нещата са в нормални граници. Но все още ми е странно, защо когато е топла и карам при спускане 5-6-7км, температурата пада горе-долу на половина или ок - малко по нагоре е, дори без да изключвам от скорост?
Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г
-
-
- Обратна връзка:
-
най-вероятно при теб не е съвсем зле термостата, но това че изстива показва че вече не работи както трябва. моето мнение е, че трябва да го смениш, защото колкото и да е малък проблема, зимата колата няма да ти работи в оптимален температурен режим - а оттук може и да имаш повишен разход на гориво, по-слабо парно, за двигателя също не е добре и така.DMDimitrov написа:При мен май също го има този проблем. Колата загрява може би след 7-8км. Ако след това я пусна по инерция или пък на скорост надолу без газ - изстива мотора до половината на нормалната температура. Явно трябва да сменя термостата и аз
моя стария термостат му беше раздута гумичката и не уплътняваше добре, най-вероятно от старост, сигурно и твоя е тръгнал...
-
- Обратна връзка:
- max-2
- Благодарил/а: 42 пъти
- Получена благодарност: 110 пъти
Студен е, защото минава по малко антифриз и радиаторът го охлажда. И аз съм така и ще сменям термостат-при спускане изстивам много бързо, дори вече започна извънградско да пада под 1/3 от скалата на температурата.DMDimitrov написа:Ами може и да го сменя - така или иначе го поръчах термостата. Но снощи наистина докато не загря колата, долния маркуч беше напълно студен.
Carina E 4AFE LB 1992
-
- Обратна връзка:
При мен ако карам извънградско но я настъпвам (120-140) без спускане - не мърда температурата... ако обаче започна спускане в този момент, без да изключвам от скорост - стрелката пада 5-6мм след няколко километра. Както и да е де - навихте ме и като дойде термостата ще го сменяmax-2 написа: Студен е, защото минава по малко антифриз и радиаторът го охлажда. И аз съм така и ще сменям термостат-при спускане изстивам много бързо, дори вече започна извънградско да пада под 1/3 от скалата на температурата.

Corolla Е11 G6 Compact 1.3i 16V 4E-FE 98г
Lexus RX400h, 2008г
Lexus RX400h, 2008г