мощност и максимален въртящ момент ???
- LEXUS
- Благодарил/а: 12 пъти
- Получена благодарност: 12 пъти
Тук доста спорове.Ясно е едно-конските сили са много важни за ускорението,не въртящият момент,имаш ли много конски сили под капака ускоряваш пъргаво.Бензиновият мотор има достатъчно предавки,които да бъдат използвани,никой не е заварил скоростната кутия на 5-та! Не сме камионджии все пак.
При еднакви коне бензиновата кола прави по-бързо ускорение от дизела.
Тоя въртящ момент ми омръзна,прост факт е ,че нито в нито едно състезание за скорост не разчитат на върт.момент,а разчитат на конски сили-Формула 1,Ралитата. Отделно супеспортни коли разчитат на конски сили,не на висок върт.момент.Като почнем от Селика ,която е 192 коня и 180 нМ върт.момент! ,минем през Хондите и стигнем до Ламборджини.Все спортни коли,нали!
При еднакви коне бензиновата кола прави по-бързо ускорение от дизела.
Тоя въртящ момент ми омръзна,прост факт е ,че нито в нито едно състезание за скорост не разчитат на върт.момент,а разчитат на конски сили-Формула 1,Ралитата. Отделно супеспортни коли разчитат на конски сили,не на висок върт.момент.Като почнем от Селика ,която е 192 коня и 180 нМ върт.момент! ,минем през Хондите и стигнем до Ламборджини.Все спортни коли,нали!
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
И най вече се дразня като почнат да ми ги вадат спортни автомобили с дизелови двигатели (веднага се сещам за Сивик 2006-та). Къв спортен автомобил може да бъде това като тежи тон и половина и трака като трактор ? Кво спортно каране правиш като той след 3000 оборота забива носа . Всъщност като се замисля те почнаха и сивици хибриди да правят така че вече нищо не може да ме учуди 

Последния наказан тарикат, беше с една фабия ЕРЕС 130 коня 300 нютона сток. Та героя викаше с чипосването че докарал до къде 180 коня. И над 400 нютона. Резултата при 100 кила разлика в теглата на колите, ма компенсирани от собсвеното ми тегло 3:0 с по над 20 метра разлика....Продължавам да търся стокова кола с аналогични коне, тегло и кубици ма нещо ненамирам....

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Местоположение: VARNA 1999-toyota corolla AE 111 2007-honda accord sport
- Обратна връзка:
И най вече се дразня като почнат да ми ги вадат спортни автомобили с дизелови двигатели (веднага се сещам за Сивик 2006-та). Къв спортен автомобил може да бъде това като тежи тон и половина и трака като трактор ..
Колега ,хайде да не бъдем пристрастни-карам и тойота и хонда и съм фен и на двете марки-що се отнася до дизела на хонда ненапразно беше обявен за най добър дизел в света за 2006 година мисля-нито трака като трактор ,нито забива носа..карал съм ЦРВ с този двигател(2,2-140 коня)..ами върви като пушка хем е над тон и половина..дайте да сме малко обективни,а що се отнася до хибридните коли,да не забравяме 4е и тойота правят такива и то май по рано отколокото хонда.
Колега ,хайде да не бъдем пристрастни-карам и тойота и хонда и съм фен и на двете марки-що се отнася до дизела на хонда ненапразно беше обявен за най добър дизел в света за 2006 година мисля-нито трака като трактор ,нито забива носа..карал съм ЦРВ с този двигател(2,2-140 коня)..ами върви като пушка хем е над тон и половина..дайте да сме малко обективни,а що се отнася до хибридните коли,да не забравяме 4е и тойота правят такива и то май по рано отколокото хонда.
- Ael
- Получена благодарност: 4 пъти
- Обратна връзка:
Мисля че не си ме разбрал правилноniki60 написа: Колега ,хайде да не бъдем пристрастни-карам и тойота и хонда и съм фен и на двете марки-що се отнася до дизела на хонда ненапразно беше обявен за най добър дизел в света за 2006 година мисля-нито трака като трактор ,нито забива носа..карал съм ЦРВ с този двигател(2,2-140 коня)..ами върви като пушка хем е над тон и половина..дайте да сме малко обективни,а що се отнася до хибридните коли,да не забравяме 4е и тойота правят такива и то май по рано отколокото хонда.

Аха... а от по-мощните ванкелите са по-по-най... Пак се ограмотих....rudolf написа:ааа да,,по мощните коли, са по мощни laugh.gifmartod написа:Не са условия колега.....Темата е мощност-въртящ момент, а не кубатура-мощност.......Ако става въпрос за второто, там си има Ванкелов двигател......diver написа:
Почкаха се условията...

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Получена благодарност: 1 път
най-мощни са пред Най клубdiver написа:Аха... а от по-мощните ванкелите са по-по-най... Пак се ограмотих....rudolf написа:ааа да,,по мощните коли, са по мощни laugh.gifmartod написа:Не са условия колега.....Темата е мощност-въртящ момент, а не кубатура-мощност.......Ако става въпрос за второто, там си има Ванкелов двигател......