Навигация: Navigon ili Tomtom?
Навигация: Navigon ili Tomtom?
здр. Търся малко информация за навигация. Имам приятел в Германия, който ще идва скоро в България и го питах дали там има навигации на сносни цени. Той ми даде сайт
http://www.mediamarkt.de/top5/mobile_navigationssysteme
тези били ТОП 5 за най-купуваните в Германия в един от най-евтините магазини. Този на 1-во място Navigon 2110 MAX наистина ми грабна окото. В България този модел струва 515лв. , а там ще ми го вземе за 150евро(чиста далавера), но не знам как е с менюто на български и с картите за България. За Tomtom гледах и е водеща марка за навигации, но също не знам нищо за тях. Моля за съдействие, който има опит
тези били ТОП 5 за най-купуваните в Германия в един от най-евтините магазини. Този на 1-во място Navigon 2110 MAX наистина ми грабна окото. В България този модел струва 515лв. , а там ще ми го вземе за 150евро(чиста далавера), но не знам как е с менюто на български и с картите за България. За Tomtom гледах и е водеща марка за навигации, но също не знам нищо за тях. Моля за съдействие, който има опит
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"
Аз опит нямам, но за сметка на това четох преди време.Имах възможност и аз за внос от Америка, там също излизат по-евтини.От това, което прегледах по форуми.....най-подробна и добра карта за България има за Гармин устройства.За навигон може и да няма.Прегледай първо наличните карти преди да избираш модел, защото без някоя екстра може и да минеш, ама ако основно ще я ползваш в Бг и имаш 3 магистрали на кръст на картата, файда голяма няма да нямаш.Другото което е, картата за Гармин OFRM е 120-150 лв ( по спомен ), което до голяма степен обезсмисля покупката отвън, тъй като тези които се продават по Технoмаркет и Технополис са вече с инсталирани такива карти.Та прибави към цената в Германия и 120-150 лв за карта.Аз лично се отказах, излиза ми на почи същата цена като в БГ, тук поне гаранция ще си имам.
http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 -> линк за навигации.
http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 -> линк за навигации.
- Toyota_Devil
Re: Навигация: Navigon ili Tomtom?
На Томтом мисля че няма проблеми да се свали български дори да няма.Познат си сложи така допълнително български на неговия. Иначе аз от доста време оглеждам и до сега май Garmin nuvi 250 (около 150 евро е пак) най-много ми допадна, тъй като за тази цена в Германия и Австрия може да си купиш с карти за почти цяла Европа (за Сърбия примерно не знам как е картата, но пише, че има някаква и за нея) + има интерфейс и говор на български. Предполагам, че няма да има кой знае каква разлика в цените между България и Австрия . От въпросния Гармин имам и наблюдения, както и от един Томтом, като 2-рата навигация ми направи много лошо впечатление в градски условия, защото много късно ми казваше кога да завивам (но беше и доста стар модел, предполагам това е изчистено в по-новите модели) , докато Гармин-а си беше перфектен в това отношение.bizkoff написа:здр. Търся малко информация за навигация. Имам приятел в Германия, който ще идва скоро в България и го питах дали там има навигации на сносни цени. Той ми даде сайт
Надявам се съм бил полезен
Поздрави!!

Ето и линкче към въпросния Гармин:
http://www.mediamarkt.at/?cat=F00.00.10 ... 287ggvnpv4
като има вариант да е и с широк екран:
https://www.mediamarkt.de/top5/ansicht/ ... hp?pid=839
1992 Toyota Corolla E10 1.3 12V (75hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)

to i sega be6e v men na sre6tata. Prez cqloto vreme mi be6e v djoba na qketo, oba4e ne se setih da go izvadq i da go pokaja. Sledva6tiq pyt 6te dojda i 6te ti go pokaja,a prez tova vreme 6te namerq linka ot kydeto e kupen
Samo kaji kakvo to4no te interesuva i 6te go snimam

Samo kaji kakvo to4no te interesuva i 6te go snimam
Въпроса в темата вече май се реши, но щото днес отново тествах навигона си, реших да споделя въодушевлението си. "Въодушевление" е дума предполагаща силни, но свежи и скорощни чувства - така е и с моя случай. От 3 месеца ползвам Навигон. Преди това имах 3 години ТомТом, преди него ползвах Route66. Забележка: Ползвам ги в Германия. И ги ползвам МНОГО.
Навигона го сложих на майтап, по препоръка на мой приятел, който до преди 8 месеца се кълнеше в ТомТом. ТомТом пък сложих навремето, щото имаше база данни със камерите в Германия, но с нищо не беше по добра от Route66. Route66 беше много по коректна в изчисляването на най - бързия и правилен път.
ТомТом не е лош, но не е с нищо интересен или специален. Има голяма база, но не е точна и актуална - актуализират на 2 години, а докато изкарат на пазара вече е остаряла. Интерфейса не се промени никак за толкова години. Което е не само добро... особено, ако се погледне развитието на пазара.
Навигона ме впечатли точно поради това с мнооого приятни изненади, а и няма как - все пак го сравнявам с антика!
Възхищение! Че как да не! Преди 8 месеца почнаха да правят кръгово на 500 метра от нас. Преди 5 го свършиха. Прекараха и нова улица към него, затвориха две други. ВСИЧКО това го имаше вече в НАВИГОНА! Не го очаквах.
Все още му търся "кусурите", ама ако така продължава просто усещам как ТомТом ше го изтрия за винаги! ТомТома така и не ъпдейтнаха картите за БГ до ден днешен - срамота!
Бтв. има още една мнооого интересна опция, може би не за БГ (т.е. не знам), но от скоро тук продават 3D навигации. Със детайлни сгради и т.н., абсолютно копие на реалността, която се вижда - аналог на Google Еarth 3D. Най - интересното беше цената им - или 150 или 99 евро беше. Рекламата видях преди време на сайта на ADAC. Марка не запомних.
Навигона го сложих на майтап, по препоръка на мой приятел, който до преди 8 месеца се кълнеше в ТомТом. ТомТом пък сложих навремето, щото имаше база данни със камерите в Германия, но с нищо не беше по добра от Route66. Route66 беше много по коректна в изчисляването на най - бързия и правилен път.
ТомТом не е лош, но не е с нищо интересен или специален. Има голяма база, но не е точна и актуална - актуализират на 2 години, а докато изкарат на пазара вече е остаряла. Интерфейса не се промени никак за толкова години. Което е не само добро... особено, ако се погледне развитието на пазара.
Навигона ме впечатли точно поради това с мнооого приятни изненади, а и няма как - все пак го сравнявам с антика!
Възхищение! Че как да не! Преди 8 месеца почнаха да правят кръгово на 500 метра от нас. Преди 5 го свършиха. Прекараха и нова улица към него, затвориха две други. ВСИЧКО това го имаше вече в НАВИГОНА! Не го очаквах.
Все още му търся "кусурите", ама ако така продължава просто усещам как ТомТом ше го изтрия за винаги! ТомТома така и не ъпдейтнаха картите за БГ до ден днешен - срамота!
Бтв. има още една мнооого интересна опция, може би не за БГ (т.е. не знам), но от скоро тук продават 3D навигации. Със детайлни сгради и т.н., абсолютно копие на реалността, която се вижда - аналог на Google Еarth 3D. Най - интересното беше цената им - или 150 или 99 евро беше. Рекламата видях преди време на сайта на ADAC. Марка не запомних.
-
- Получена благодарност: 1 път
Я да кажа една добра дума за TomTom - за мен е навигационната програма с най-интуитивен интерфейс. Имам ТТ7 на PDA, имам и iGo8 пак на PDA, ползвам ги в UK и определено предпочитам Томата. Вярно, че картите му за България са отпреди 4 години, ама като дойда там ще му мисля.El Camino написа:...ТомТом не е лош, но не е с нищо интересен или специален...
Относно 3D - iGo има такава опция, но са само няколко по-известни сгради във големите градове.
OFF - някой може ли да ми прати по-подробна карта на България за iGo8 - моята е 080215?