Навигация: Navigon ili Tomtom?

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
bizkoff

Навигация: Navigon ili Tomtom?

Мнение от bizkoff » 18 Ное 2008 22:32

здр. Търся малко информация за навигация. Имам приятел в Германия, който ще идва скоро в България и го питах дали там има навигации на сносни цени. Той ми даде сайт
http://www.mediamarkt.de/top5/mobile_navigationssysteme
тези били ТОП 5 за най-купуваните в Германия в един от най-евтините магазини. Този на 1-во място Navigon 2110 MAX наистина ми грабна окото. В България този модел струва 515лв. , а там ще ми го вземе за 150евро(чиста далавера), но не знам как е с менюто на български и с картите за България. За Tomtom гледах и е водеща марка за навигации, но също не знам нищо за тях. Моля за съдействие, който има опит
Toyota Avensis 2001god. D4D
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 19 Ное 2008 10:17

Телефонната версия на томтом е много добра като софтуер, но картата за източна европа е пълна боза wacko.gif
Изображение1G-FE

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 19 Ное 2008 10:19

Аз опит нямам, но за сметка на това четох преди време.Имах възможност и аз за внос от Америка, там също излизат по-евтини.От това, което прегледах по форуми.....най-подробна и добра карта за България има за Гармин устройства.За навигон може и да няма.Прегледай първо наличните карти преди да избираш модел, защото без някоя екстра може и да минеш, ама ако основно ще я ползваш в Бг и имаш 3 магистрали на кръст на картата, файда голяма няма да нямаш.Другото което е, картата за Гармин OFRM е 120-150 лв ( по спомен ), което до голяма степен обезсмисля покупката отвън, тъй като тези които се продават по Технoмаркет и Технополис са вече с инсталирани такива карти.Та прибави към цената в Германия и 120-150 лв за карта.Аз лично се отказах, излиза ми на почи същата цена като в БГ, тук поне гаранция ще си имам.
http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 -> линк за навигации.

Аватар
Toyota_Devil

Re: Навигация: Navigon ili Tomtom?

Мнение от Toyota_Devil » 19 Ное 2008 13:23

bizkoff написа:здр. Търся малко информация за навигация. Имам приятел в Германия, който ще идва скоро в България и го питах дали там има навигации на сносни цени. Той ми даде сайт
http://www.mediamarkt.de/top5/mobile_navigationssysteme
тези били ТОП 5 за най-купуваните в Германия в един от най-евтините магазини. Този на 1-во място Navigon 2110 MAX наистина ми грабна окото. В България този модел струва 515лв. , а там ще ми го вземе за 150евро(чиста далавера), но не знам как е с менюто на български и с картите за България. За Tomtom гледах и е водеща марка за навигации, но също не знам нищо за тях. Моля за съдействие, който има опит
На Томтом мисля че няма проблеми да се свали български дори да няма.Познат си сложи така допълнително български на неговия. Иначе аз от доста време оглеждам и до сега май Garmin nuvi 250 (около 150 евро е пак) най-много ми допадна, тъй като за тази цена в Германия и Австрия може да си купиш с карти за почти цяла Европа (за Сърбия примерно не знам как е картата, но пише, че има някаква и за нея) + има интерфейс и говор на български. Предполагам, че няма да има кой знае каква разлика в цените между България и Австрия . От въпросния Гармин имам и наблюдения, както и от един Томтом, като 2-рата навигация ми направи много лошо впечатление в градски условия, защото много късно ми казваше кога да завивам (но беше и доста стар модел, предполагам това е изчистено в по-новите модели) , докато Гармин-а си беше перфектен в това отношение.
Надявам се съм бил полезен
Поздрави!! :)

Ето и линкче към въпросния Гармин:
http://www.mediamarkt.at/?cat=F00.00.10 ... 287ggvnpv4
като има вариант да е и с широк екран:
https://www.mediamarkt.de/top5/ansicht/ ... hp?pid=839
1992 Toyota Corolla E10 1.3 12V (75hp)
2004 Skoda Octavia 1.9 TDI (90hp)

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 19 Ное 2008 13:55

помогна доста Благодаря :thumbsup:
Клубът на пешеходците поздравява всички шофьори с песента на Каризма "Минаваш през мен"

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 19 Ное 2008 17:13

wink.gif един колега от университета си е купил навигация от Хонг Конг(поръчка през интернет), дошла е след 3 седмици и е много доволен от нея. Каза че има всички екстри, пътува из цяла България и картата била доста добра. Българско меню, говор на български, за в София и най-малките улички заедно с радарите по кръстовищата и допустимата скорост. картите се слагат безплатно и всичко това за скромната сума от 200лв. дисплея е 4,3', но странното е че не пише никаква марка, пише само GPS ohmy.gif . В крайна смитка мисля да си взема такова чудо на техниката, па ега си угодим на душичката tongue.gif

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 21 Ное 2008 23:53

kupih go. eto go. Samo edin vypros- tova li e naj-novata karta za Bulgaria i tova 4e e IGO plus li e?
Прикачени файлове
GPS.JPG
GPS.JPG (150.97 KiB) Преглеждано 5228 пъти

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 22 Ное 2008 19:44

За Igo версия 8.3.1 последната карта за България е Bulgaria8_MMCN_2008.07_080905. Същата можеш да си я пачнеш и за твойта версия (щото картите за v8.3.1 не стават за 8.0.0.*) и мисля че няма да имаш проблем :)
Изображение1G-FE

Аватар
kia
Обратна връзка:

Мнение от kia » 23 Ное 2008 23:31

bizkoff ако идваш другата неделя донеси го да го видя, че и аз съм се заканила да си взимам от много време....до тогава ако може прати линк, от който може да се поръчва и няколко screenshot-a за по подробно инфо .... предварително благодаря :thumbsup: rolleyes.gif

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 24 Ное 2008 00:15

to i sega be6e v men na sre6tata. Prez cqloto vreme mi be6e v djoba na qketo, oba4e ne se setih da go izvadq i da go pokaja. Sledva6tiq pyt 6te dojda i 6te ti go pokaja,a prez tova vreme 6te namerq linka ot kydeto e kupen :thumbsup:
Samo kaji kakvo to4no te interesuva i 6te go snimam

Аватар
kia
Обратна връзка:

Мнение от kia » 24 Ное 2008 12:50

еее в теб ли е било....нищо другия път тогава.. smile.gif

ами нямам идея точно какво искам да видя, но просто да има няколко screenshota .... някоя карта, улици, хора ... :) всичко, което може да се види happy.gif

Аватар
bizkoff

Мнение от bizkoff » 24 Ное 2008 13:25

най-лесно е другия път като дойда , да ти го покажа и да го разгледаш подробно. Ще издържиш ли до тогава?

Аватар
kia
Обратна връзка:

Мнение от kia » 24 Ное 2008 14:27

bizkoff написа:най-лесно е другия път като дойда , да ти го покажа и да го разгледаш подробно. Ще издържиш ли до тогава?
:blob5: :blob7: :blob8: :blob: :blob4:

налага се

El Camino

Мнение от El Camino » 25 Ное 2008 21:50

Въпроса в темата вече май се реши, но щото днес отново тествах навигона си, реших да споделя въодушевлението си. "Въодушевление" е дума предполагаща силни, но свежи и скорощни чувства - така е и с моя случай. От 3 месеца ползвам Навигон. Преди това имах 3 години ТомТом, преди него ползвах Route66. Забележка: Ползвам ги в Германия. И ги ползвам МНОГО.
Навигона го сложих на майтап, по препоръка на мой приятел, който до преди 8 месеца се кълнеше в ТомТом. ТомТом пък сложих навремето, щото имаше база данни със камерите в Германия, но с нищо не беше по добра от Route66. Route66 беше много по коректна в изчисляването на най - бързия и правилен път.
ТомТом не е лош, но не е с нищо интересен или специален. Има голяма база, но не е точна и актуална - актуализират на 2 години, а докато изкарат на пазара вече е остаряла. Интерфейса не се промени никак за толкова години. Което е не само добро... особено, ако се погледне развитието на пазара.
Навигона ме впечатли точно поради това с мнооого приятни изненади, а и няма как - все пак го сравнявам с антика!
Възхищение! Че как да не! Преди 8 месеца почнаха да правят кръгово на 500 метра от нас. Преди 5 го свършиха. Прекараха и нова улица към него, затвориха две други. ВСИЧКО това го имаше вече в НАВИГОНА! Не го очаквах.
Все още му търся "кусурите", ама ако така продължава просто усещам как ТомТом ше го изтрия за винаги! ТомТома така и не ъпдейтнаха картите за БГ до ден днешен - срамота!

Бтв. има още една мнооого интересна опция, може би не за БГ (т.е. не знам), но от скоро тук продават 3D навигации. Със детайлни сгради и т.н., абсолютно копие на реалността, която се вижда - аналог на Google Еarth 3D. Най - интересното беше цената им - или 150 или 99 евро беше. Рекламата видях преди време на сайта на ADAC. Марка не запомних.

Scott
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Scott » 26 Ное 2008 00:24

El Camino написа:...ТомТом не е лош, но не е с нищо интересен или специален...
Я да кажа една добра дума за TomTom - за мен е навигационната програма с най-интуитивен интерфейс. Имам ТТ7 на PDA, имам и iGo8 пак на PDA, ползвам ги в UK и определено предпочитам Томата. Вярно, че картите му за България са отпреди 4 години, ама като дойда там ще му мисля.
Относно 3D - iGo има такава опция, но са само няколко по-известни сгради във големите градове.
OFF - някой може ли да ми прати по-подробна карта на България за iGo8 - моята е 080215?

Публикувай отговор