kriso написа:
...
Поразгледах темите колега, ама все пак да си питам

Сегашната ми е доста по-мощна ,имам и РАВ4 (от него и посещенията ми до шоурума се навих за още една тойота).
Аз друго имах предвид - материалите вътре в Аурис-а си личи че не са първокачествени - дали няма да се разхлопа бързичко . В Тойота ме убежават твърдо да си зема Д4Д, дадоха ми и преференциална цена , която ще излезе по-евтина от 1.4 ВВТи. Стабилна ли е за извънградски пътувания щото сегашната ми кола е с друго задвижване и доста големи джанти и като се кача на РАВа имам чувството че ще се обърна
Всяко едно инфо ще ми бъде полезно
Здрасти kriso, малко инфо за моя опит с Аурис 1,4 D4D:
Вътре е достатъчно просторна за извънградско, включително задните седалки. Материалите са добри с малки дефекти тук-там (напука ми се хром-апликацията на скоростния лост, от време на време скърцат седалките по неравен терен, десния колан тропа когато няма пасажер, при поставяне на левия и при определена позиция на облегалката се заклещва между нея и страничната колона и я драска, при слънчево време десния дисплей на вентилацията има неприятно отражение като се гледа от шофьора..) но като цяло хваща окото и е удобна за ползване. Цитирам първото мнение на една колежка след като се качи в колата: "ехаа, и тавана е висок, ще има място за токчетата на мацките..!"

)
Двигателя е пчеличка. И то млада ;) До 20.000км ми даваше среден разход около 6,1/100. след 20.000 падна към 5,5. Тих е, но наистина много зависи от маслото, нафтата и евентуалните добавки. На 25.000 сложих powerbox. Разхода е същия, звука на двигателя стана по-като на бензинов и започна да дърпа повече. 180км максимална скорост на баир по магистрала вече не са проблем, по-пъргава е особено при изпреварвания и на стръмен път.
Стабилна е на пътя, предполагам че със системата за електронна стабилизация (VSC + TRC) ще е още по-сигурна. За жалост нямах възможност да чакам 2 месеца в повече за доставка на кола с тази екстра. Фаровете имаха лоша фабрична настройка, биеха ниско в земята и се наложи да ги коригирам. За моя вкус на возене съм решил да сменя амортисьорите с газови на Билщайн. Но това последното си е вече лична прищявка ;)
Сега е на 31.000км и мога да кажа, че съм доволен от покупката и мога да препоръчам тази кола.