Покупка на Auris Е15 1.4 VVTi - подходящ ли е моторът?

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 30 Окт 2008 14:15

pepa_k написа:Къде е МечоКух да го питам и аз за ксеноните.

По точно въпроса ми е дали ще имам проблем, понеже колата ми е на лизинг и нали не дават да се правят никакви промени по нея за периода на лизинга. И другия разбира се е колко ще ми струват?

Според вас имайки предвид, че карам предимно в града и по-рядко вечер струва ли си да слагам? Макар че ми се иска.
Аз сложих на Авинсиса ксенон, въпреки, че и аз не обичам да карам на тъмно. Но въпреки всичко все пак понякога се налага и да ти кажа не съжелявам, че го сложих! :thumbsup: Ефекта се засилва многократно, ако колата е с лупи на късите, защото не разсейва светрината. :thumbsup:

Аватар
Tod
Обратна връзка:

Мнение от Tod » 30 Окт 2008 16:45

kriso написа: ...
Поразгледах темите колега, ама все пак да си питам wink.gif Сегашната ми е доста по-мощна ,имам и РАВ4 (от него и посещенията ми до шоурума се навих за още една тойота).
Аз друго имах предвид - материалите вътре в Аурис-а си личи че не са първокачествени - дали няма да се разхлопа бързичко . В Тойота ме убежават твърдо да си зема Д4Д, дадоха ми и преференциална цена , която ще излезе по-евтина от 1.4 ВВТи. Стабилна ли е за извънградски пътувания щото сегашната ми кола е с друго задвижване и доста големи джанти и като се кача на РАВа имам чувството че ще се обърна wink.gif
Всяко едно инфо ще ми бъде полезно
Здрасти kriso, малко инфо за моя опит с Аурис 1,4 D4D:
Вътре е достатъчно просторна за извънградско, включително задните седалки. Материалите са добри с малки дефекти тук-там (напука ми се хром-апликацията на скоростния лост, от време на време скърцат седалките по неравен терен, десния колан тропа когато няма пасажер, при поставяне на левия и при определена позиция на облегалката се заклещва между нея и страничната колона и я драска, при слънчево време десния дисплей на вентилацията има неприятно отражение като се гледа от шофьора..) но като цяло хваща окото и е удобна за ползване. Цитирам първото мнение на една колежка след като се качи в колата: "ехаа, и тавана е висок, ще има място за токчетата на мацките..!" :))

Двигателя е пчеличка. И то млада ;) До 20.000км ми даваше среден разход около 6,1/100. след 20.000 падна към 5,5. Тих е, но наистина много зависи от маслото, нафтата и евентуалните добавки. На 25.000 сложих powerbox. Разхода е същия, звука на двигателя стана по-като на бензинов и започна да дърпа повече. 180км максимална скорост на баир по магистрала вече не са проблем, по-пъргава е особено при изпреварвания и на стръмен път.

Стабилна е на пътя, предполагам че със системата за електронна стабилизация (VSC + TRC) ще е още по-сигурна. За жалост нямах възможност да чакам 2 месеца в повече за доставка на кола с тази екстра. Фаровете имаха лоша фабрична настройка, биеха ниско в земята и се наложи да ги коригирам. За моя вкус на возене съм решил да сменя амортисьорите с газови на Билщайн. Но това последното си е вече лична прищявка ;)

Сега е на 31.000км и мога да кажа, че съм доволен от покупката и мога да препоръчам тази кола.

jingo

Мнение от jingo » 31 Окт 2008 15:43

Kiki написа:
pepa_k написа:Къде е МечоКух да го питам и аз за ксеноните.

По точно въпроса ми е дали ще имам проблем, понеже колата ми е на лизинг и нали не дават да се правят никакви промени по нея за периода на лизинга. И другия разбира се е колко ще ми струват?

Според вас имайки предвид, че карам предимно в града и по-рядко вечер струва ли си да слагам? Макар че ми се иска.
Аз сложих на Авинсиса ксенон, въпреки, че и аз не обичам да карам на тъмно. Но въпреки всичко все пак понякога се налага и да ти кажа не съжелявам, че го сложих! :thumbsup: Ефекта се засилва многократно, ако колата е с лупи на късите, защото не разсейва светрината. :thumbsup:
Няма да имаш проблеми ! Питано и проверено !

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 05 Ное 2008 12:40

Привет и от мен. За да не отварям нова тема, моля да ми кажете с какви гуми идва Аурис-а, знам че е с някакви всесезонни, но незнам марка и модел.Пробвали ли сте ги зимно време как държат също?

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 05 Ное 2008 16:50

Мойта дойде с Бриджстоун R300 195/65/15 всесезонна (демек - лятна). Нямам голяма база за сравнение ,но това е най добрата гума с която съм карал до сега за мокро и сухо. Миналата зима карах с тях и на голямата поледица Януари се пързалях лекичко (основно при спиране и тръгване). Тази зима обаче ще купувам зимни гуми, че ако се наложи да пътуваш някъде извън градско не става с лятните "джапанки". Най ми харесва на тази гума че колата седи супер стабилно винаги на пъти и в рядките случаи когато е преплъзвала не свири като други ефтини найлони а се чува много плътен гумен звук rolleyes.gif
Изображение1G-FE

jingo

Мнение от jingo » 05 Ное 2008 21:45

mitkoa написа:Привет и от мен. За да не отварям нова тема, моля да ми кажете с какви гуми идва Аурис-а, знам че е с някакви всесезонни, но незнам марка и модел.Пробвали ли сте ги зимно време как държат също?
Темата е обсъждана мноого пъти,според региона и гумата...аз съм на морето и Йокохама Wdrive се оказа много подходяща.А Ауриса ми дойде с Бриджстоун Туранца 195/65/15 мега доволен ... :thumbsup:

Аватар
mitkoa
Обратна връзка:

Мнение от mitkoa » 06 Ное 2008 09:32

Благодаря и на двама ви.Сигурен съм, че е обсъждано много пъти, какви зимни и дали изобщо зимни, но в случая мен ме интересуваше конкретно за Аурис и въпреки наличието на тема малко по-надолу специално за гуми, реших тук да попитам тъй като предполагам, че там специално от собственици на Аурис не се чете особено.А в малкото тестове, които отворих тази гума си я дават лятна, което по-добре ....предпочитам комбинацията зимни+лятна....пред всесезонни и реално да нямам добри гуми за нито един сезон.Още веднъж благодаря.
Да се надяваме, че няма да мине котка път и до края на тази седмица, началото на другата ще се похваля и аз с Аурис.Jingo от Бургас ще я взимам :)

Аватар
cupe 123

Мнение от cupe 123 » 19 Ное 2008 21:25

Драги колеги много се извинявам че съм извън темата ама ми предстои смяна на зимни гуми! И изкам да си зема джанти за гумите! Можее ли да ми препоръчате какви джанти да са, какъв е вътрешният размер, разтоянието и тн! Мисля че някъде четох че е 114.3 ! ама не съм сигурен! Moята е Luna Plus. Благодаря ви предварително :)

Аватар
Apokalypsis
Автомобил: Toyota Avensis 2ZR-FAET27 1.8

Покупка на Auris 1.4vvt-i

Мнение от Apokalypsis » 31 Май 2015 10:33

Здравейте на всички,
На път съм да си купя гореспоменатия модел тойота.
Конкретния втомобил е внос от северна Италия, произведен през 3.2008г.,изпълнение Sol, версия с 5 врати.
Колата изглежда добре, но питането ми е дали мотора е достатъчен за ежедневно попзване-ще я карам предимно градско.Опитвам се да разбера, къде е произведена и ще бъда благодарен, сконякой ми помогне с тази информация.
VIN: NMTKM56E40R015500
Последно промяна от Akima на 01 Юни 2015 13:28, променено общо 1 път.
Причина: Преместено мнение в правилната тема.Н=1.
2011 Toyota Avensis T27 1.8i 2ZRFAE

Аватар
veso_hds
Благодарил/а: 51 пъти
Получена  благодарност: 39 пъти

Re: Покупка на Auris 1.4vvt-i

Мнение от veso_hds » 31 Май 2015 20:25

Пусни рамата на vin декодер и ще разбереш всичко.Твоята е произведена в Турция.Двигателят е малко слабичък,но много зависи какъв шофьор си и за какво ще я използваш.Това,че е sol е добре-най-високото ниво на изпълнение.
Тойота РАВ 4 D4D-2002г.

Аватар
Akima
Автомобил: Altezza
Благодарил/а: 95 пъти
Получена  благодарност: 175 пъти

Мнение от Akima » 01 Юни 2015 13:27

Apokalypsis написа:Здравейте на всички,
Конкретния втомобил е внос от северна Италия, произведен през 3.2008г.,изпълнение Sol, версия с 5 врати.
Колата изглежда добре, но питането ми е дали мотора е достатъчен за ежедневно попзване-ще я карам предимно градско.Опитвам се да разбера, къде е произведена и ще бъда благодарен, сконякой ми помогне с тази информация.
  • Sol - ДА.
  • 2008 - начало на производстовото - внимавай за сглобките.
  • Италия - ми ок.
  • 5 врати - по-добре.
  • 1.4 VVVTi - Ако ще я караш сам - да.Градско на по-тежко купе със същия мотор правя 10/100.
http://vindecoder.eu/check-vin/NMTKM56E40R015500
Market
Europe,General
Year
02/2008
Make
TOYOTA
Model
AURIS / AURIS (HYBRID)
Frame
ZZE150
Vehicle characteristics
GRADE: SOL: SOL TYPE
PRODUCT: UKP: EUROPE PRODUCT PARTS
DESTINATION: EUR: EUROPE
DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE
ENGINE: 4ZZFE: 1400CC 16-VALVE DOHC EFI
FUEL SYSTEM: HTWC: HIGH EFFICIENCY TWIN CAM
TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION
GEAR SHIFT TYPE: 5F: MTM, 5-SPEED FLOOR SHIFT
NO.OF DOORS: 5D: 5-DOOR
COLOR CODE: 1C0
TRIM CODE: FD12
Search Results
VIN* Model code From To Frame Characteristics
NMTKM56E.. ZZE150L-DHMNKW 02/2007 - 10/2008 ZZE150 SOL UKP EUR LHD 4ZZFE HTWC MTM 5F 5D
Виж:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=28743
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=28933

Тодоре,
да беше дал линк към обявата на колата,ама айде.
Успех. :thumbsup:

П.С.Да ползваш търсачката!
Тържеството на разума се състои в това да живееш в мир с тези,които нямат разум.
Изображение
Непрочетените книги умеят да си отмъщават.
Особено добре това се отдава на "Наказателен кодекс" и "Ръководство за употреба на верижен трион".

Аватар
Apokalypsis

Мнение от Apokalypsis » 01 Юни 2015 16:43

Благодаря На колегата Akima за изчерпателната информация.
Вече може да се каже, че този форум има един нов поддръжник в мое лице laugh.gif
Колата е вече моя- прегледах я в сервиза на мой познат и от ТМ успях да получа известна информация относно гаранционното обслужване на колата-само масла и филтри са сменяни.
Остава само да я регистрирам и да почерпя.

П.С.Първите ми впечатления са:
-стеганата возия /без изнервящи тракания и шумове по окачване,арматурно табло и т.н./;
-приятно ускорение поне в градски условия;
-чиста кола /без течове на масло/

Интересно обаче интериорна светлина при отваряне на някоя от вратите май липсва-успях да намеря само копче за константно осветление.

Интересно ще ми е с тази кола, тъй като досегашната ми беше стар дизел на 18г.
Ще споделям впечатленията си и за напред.

Благодаря още веднъж!
Akima написа:
Apokalypsis написа:Здравейте на всички,
  • Sol - ДА.
  • 2008 - начало на производстовото - внимавай за сглобките.
  • Италия - ми ок.
  • 5 врати - по-добре.
  • 1.4 VVVTi - Ако ще я караш сам - да.Градско на по-тежко купе със същия мотор правя 10/100.
http://vindecoder.eu/check-vin/NMTKM56E40R015500
Market
Europe,General
Year
02/2008
Make
TOYOTA
Model
AURIS / AURIS (HYBRID)
Frame
ZZE150
Vehicle characteristics
GRADE: SOL: SOL TYPE
PRODUCT: UKP: EUROPE PRODUCT PARTS
DESTINATION: EUR: EUROPE
DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE
ENGINE: 4ZZFE: 1400CC 16-VALVE DOHC EFI
FUEL SYSTEM: HTWC: HIGH EFFICIENCY TWIN CAM
TRANSMISSION: MTM: MANUAL TRANSMISSION
GEAR SHIFT TYPE: 5F: MTM, 5-SPEED FLOOR SHIFT
NO.OF DOORS: 5D: 5-DOOR
COLOR CODE: 1C0
TRIM CODE: FD12
Search Results
VIN* Model code From To Frame Characteristics
NMTKM56E.. ZZE150L-DHMNKW 02/2007 - 10/2008 ZZE150 SOL UKP EUR LHD 4ZZFE HTWC MTM 5F 5D
Виж:
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=23&t=28743
http://www.toyotabg.eu/viewtopic.php?f=1&t=28933

Тодоре,
да беше дал линк към обявата на колата,ама айде.
Успех. :thumbsup:

П.С.Да ползваш търсачката!

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 02 Юни 2015 08:34

Apokalypsis написа: Интересно обаче интериорна светлина при отваряне на някоя от вратите май липсва-успях да намеря само копче за константно осветление.
Колега, погледни интериорната лампичка дали е включена в положение "врати-door", може да е в положение off. Мисля,че превключвателят и самата лампичка е по средата на тавана. Другият вариант е контактите на вратите, тези гумираните бутончета, да не дават контакт - раздвижи ги с пръст докато светне.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
Apokalypsis

Мнение от Apokalypsis » 06 Юни 2015 14:19

LEXUS написа:
Apokalypsis написа: Интересно обаче интериорна светлина при отваряне на някоя от вратите май липсва-успях да намеря само копче за константно осветление.
Колега, погледни интериорната лампичка дали е включена в положение "врати-door", може да е в положение off. Мисля,че превключвателят и самата лампичка е по средата на тавана. Другият вариант е контактите на вратите, тези гумираните бутончета, да не дават контакт - раздвижи ги с пръст докато светне.
Понеже разглеждах интериора през нощта и не съм забелязал плафона в центъра на тавана.
Благодаря Ви!

Публикувай отговор