Какво мислите за производството на Тойота извън Япония

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти

Какво мислите за производсвото на Тойота извън Япония

Нямам нищо против
6
11%
Нямам нищо против стига да не е България :)
2
4%
Заводите трябва да са близко до държавите където се продава за да се намалят транспортните разходи
3
5%
Не ми харесва тази идея. Тойота е Японска кола и следва да се произвежда в Япония
21
38%
Все ми е тая къде се произвежда стига да върви и да няма проблеми
23
42%

Общо гласове: 55

Аватар
Troshko

Мнение от Troshko » 14 Окт 2008 10:13

Аз нямам нищо против и без това не ме кефят новите тойоти и затова няма значение каде ги правят wacko.gif wacko.gif wacko.gif (чак сега виждам тази тема ) wacko.gif wacko.gif

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Мнение от LEXUS » 17 Окт 2008 17:48

Те новите Тойоти приличат на малко по-спортни Фолксвагени...... sleep.gif .... за съжаление и вървят така. dry.gif Но това е цената ,за да растат продажбите в Европа.
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
LEXUS
Благодарил/а: 12 пъти
Получена  благодарност: 12 пъти

Re: Какво мислите за производсвото на Тойота извън Япония

Мнение от LEXUS » 17 Окт 2008 17:52

ilia написа:абе имаше някъде клауза че ако се произвежда в европа,трябва да е със 30 процента европейски части,може да повтарям някого от форума ама е така,и там е проблема.сравни дензо с бош и ше си направиш изводите.тенкс
Напълно си прав,европейски части се монтират и от икономически съображения,и после колегите пускат теми като пада ли качеството на Тойота...е как няма да падне,като им монтират BOSCH части и Valeo.... mad.gif
TOYOTA/LEXUS--made in JAPAN

Аватар
tacho

Мнение от tacho » 27 Окт 2008 21:40

Здравейте,

Аз съм нов във форума, но съм съгласен, че Бош скапват имиджа на Тойота, особено като доставчик на спирачни дискове и накладки за Аурис, Корола Версо и Авенсис.
Що се отнася до турския завод, смея да твърдя, че е най-модерния на марката в Европа и има много силен контрол върху качеството, в което имах щастието да се убедя лично, пък и всички компоненти идват готови и само се сглобяват на место (с изключение на ламарините и стъклата).

Аватар
Ael
Получена  благодарност: 4 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Ael » 29 Окт 2008 18:04

Преди малко докато си чистих задното стъкло на колата ,забелязах че на тртата стоп светлина пише "made in japan". Стана ми готино след всички тия плюнки които се изплюха за турския завод cool.gif
Изображение1G-FE

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 04 Ное 2008 11:06

Ael написа:Преди малко докато си чистих задното стъкло на колата ,забелязах че на тртата стоп светлина пише "made in japan". Стана ми готино след всички тия плюнки които се изплюха за турския завод cool.gif
На Авенсиса, който е правен в Англия на всички кутии в които има някакъв вид електроника, пише "Хитачи". На много други части-"Дензо", дори и на преливното казанче на антифриза и радиаторите.

Публикувай отговор