проблем при спиране
проблем при спиране
Здравейте колеги,имам Avensis 2.0TD 1999г.При спиране,дори при леко натискане на педала на спирачката се усеща "биене" във волана,струва ми се че се усеща по осезазателно при нагрети дискове.При 120-130км в час е по силно.И ако ниакой знае как се сваля панела на централната конзола,защото осветлението на ръкохватките за парното присветват и угасват когато си поискат(трябва да се почукват леко).Предварително ви блгодаря. 

Re: проблем при спиране
криви дискове вероятно. Ако не са много износени, бай-стругар може и да ги оправи....ако не нови, само дет за оргинални цената няма да ти хареса....инак нелоши предни са къде 300лв.greg39 написа:Здравейте колеги,имам Avensis 2.0TD 1999г.При спиране,дори при леко натискане на педала на спирачката се усеща "биене" във волана,струва ми се че се усеща по осезазателно при нагрети дискове.При 120-130км в час е по силно.И ако ниакой знае как се сваля панела на централната конзола,защото осветлението на ръкохватките за парното присветват и угасват когато си поискат(трябва да се почукват леко).Предварително ви блгодаря.

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
- Получена благодарност: 1 път
Излезли са спирачните дискове докато си се опитвал да смениш касетофона ? о.0nojarq написа:pri mene izleze mnogo lesno dokato se ma4ih da si izvadq kasetofona ta izlezna vsi4ko bez da iskam tasi smenih i 2 kruhki
Колега, каква е професията ти? (Сещам се за онзи виц за гинеколога, който станал монтьор.)
Toyota Celica T23 1.8 VVTi 143 hp, 2001 г., 6-степенна механична скоростна кутия
Казвам аз на ФидкоДидко да сменя и сегментите през гърнето ма той не....TurboLame написа:Излезли са спирачните дискове докато си се опитвал да смениш касетофона ? о.0nojarq написа:pri mene izleze mnogo lesno dokato se ma4ih da si izvadq kasetofona ta izlezna vsi4ko bez da iskam tasi smenih i 2 kruhki
Колега, каква е професията ти? (Сещам се за онзи виц за гинеколога, който станал монтьор.)

maggkrabar написа:останах без пукната пара....
Bad Dog написа:Курвите имат висок разход на градско.
-
- Почетен Администратор
можеш ли да обясниш по-точно какво имаш предвид, че и аз скоро ще водя на стругар дисковете, пак съм ги накривил яко:)Fido Dido написа:Да не забравиш да изчистиш до лъскаво двете контактни повърхности после. Имам предвид главина и диск. Щото биенето ще си остане.
може да е тъп въпрос, ама накладките после не трябва ли и те да улягат на дисковете, отново, не може ли и те да се престържат:))
stay up and keep shining!!
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки
slowtraveler каза: Срещу мен на около 150м имаше спрели фарове - един мерцедес с модните по него време (пък май и сега) борци, които на въпроса ми дали имат лопата отговориха, че имат само пистолети и бухалки

-
- Почетен Администратор
Значи като свалиш дисковете, отдолу цъфва главината. Болтовете на джантите дефакто се навиват в нея, като преминават през диска. Той се държи за главината с две фрезенгови болчета м10, дето трудно се развиват, ма с ударна отвертка става. Та значи между диска и главината има ръжда и налепи, дето трябва да се изчистят, защото е задължително после да прилепват плътно. Ако има и малко мръсотия, веднага се отразява на страничното биене. А накладките - задължително нови, независимо нови дискове ли слагаш или струговани.
не може ли да си сложа старите накладки, тях съм ги купил с дисковете и имат още доста май

stay up and keep shining!!