Как карате с ММТ
Как карате с ММТ
Питането ми е към колегите с ММТ. Когато чакате на светофар например изключвате ли от скорост, т.е. поставяте ли лоста в положение N. Един механик в сервиза ми каза, че ако държиш на скорост с натисната спирачка, съединителят се износвал много бързо. Аз не съм много съгласен с него, защото при натиснат педал на спирачката съединителят се отцепва (аналогично на натиснат педал на съединителя при ръчните кутии). Когато отпуснеш спирачката, много ясно се усеща как съединителят започва да зацепва. Споделете какво мислите по въпроса и какъв стил на кормуване прилагате.
Toyota Corolla Sol 1.6 VVT-i MMT
-
- Получена благодарност: 1 път
Задължително изключвайте на светофар. Съединителя не се отцепва напълно, а остава под товар за да може да няма празно време за отделянето му. Наистина свършва доста бързо ако не се изключва. Това е механична кутия. Само управлението и е по "тарикатско" Износеният съединител не се покрива от гаранцията.
Човек се учи докато е жив.
az karam disel s ra4ni, no imam i corola 99-avtomat... i me interesuva (svetofarite gi opravihme) dali pri golqmo spuskane e redno da se osvobojdava na N?
4uval sam 4e pri osvobojdavane v dvijenie nalqganeto na nqkakvi membrani (izob6to ne sam texni4eski gramoten) se uveli4avalo mnogo i ne bilo za predpo4itane.....ve4e znam 4e ako po nqkakva pri4ina kolata se dviji bez da e zapalen dvigatela ne drqbva da e na D, 1, 2....za6toto nqma nujnoto smazvane....ta s 2 dumi na spuskane kakvo da pravim????
4uval sam 4e pri osvobojdavane v dvijenie nalqganeto na nqkakvi membrani (izob6to ne sam texni4eski gramoten) se uveli4avalo mnogo i ne bilo za predpo4itane.....ve4e znam 4e ako po nqkakva pri4ina kolata se dviji bez da e zapalen dvigatela ne drqbva da e na D, 1, 2....za6toto nqma nujnoto smazvane....ta s 2 dumi na spuskane kakvo da pravim????
- Extravaganza
- juri_galev
-
- Получена благодарност: 1 път
И какво казаха в тойота? ММТ не е автоматична кутия а механична. Кара се като механична. Когато е на светофар и не е изключена все едно сте отпуснали съединителя в момент на тръгване когато мотора започва да се товари и държите спирачката. То и механичната кутия може да се кара така, въпросът е колко време. И не е проблема в купуването, ами в излишния разход и времето в бокса.Extravaganza написа:Няма никакви грижи, аз карам ММТ, питала съм в тойота...
няма страшно, карайте ги тия таратайки, кат се строшат ще си купим нови laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Човек се учи докато е жив.
- Vesko
- ЗАВИНАГИ С НАС.....
- Обратна връзка:
Правилно ММТ си е нормална механична кутия и норален съединител. само дето ги управляват електромотори и компютър. И е въпрос на софтуер дали съединителя е натиснат или не при спял автомобил на кръстовище. Както старт стоп системата може да гаси мотора, така и може електрониката да изключи кутията като усети кръстовище. Как е в действителност могат да кажат от ТМ Ауто или някой който кара и внимава какво се случва с кутията