Безумията по пътищата

Дискусии, коментари, идеи, предложения, срещи, история, интересни факти
Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Безумията по пътищата

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2008 11:22

Положението по пътищата на родината ни не направо безумно според мен. Държавата или някой от нейните чиновници нехаят за маркировката и знаците. Поставени са по възможно най-нелогичен начин според мен. Има участъци на които е забранено изпреварването, а видимостта е отлична. В същото време има места със завой и без видимост където е разрешено изпреварването. Положението с ограничителните знаци за скорост положението не е по-розово. На междуградски път при разрешени нормално 90км/ч до всяко капанче се мъдри някакво ограничение (обикновенно 60). По варненската магистрала на няколко места има 70.... По магистралата не съм виждал на тези места да вардят за скорост, но по извънградските пътища постовете обикновенно са на такива места. Това си е почти като подбудителство да не спазваш правилата smile.gif А и било аистина безумно да намаляваш на всеки знак... Лошото е, че при толкова много безумни ограничения в повечето не на място може да се изкуши човек да не спази точно знака поставен на вярното си място... (за справка: приказката за лъжливото овчарче)

Ако правилата са по-малко и по-прости много повече хора ще ги спазват си мисля smile.gif А и по-рядко ще има нужда да има постове за проверка... и освободените служители на полицията ще могат да бъдат пренасочени към места където ще могат да помагат на участниците в движението, а не само да ги наказват.

Дали да не започнем да събираме снимков материал за тези "нередности" по пътищата и да си направим подписка за отстраняването им и строго регламентиране как се поставя маркировка?

Май малко дълъг постинг се получи biggrin.gif

Аватар
Kiki
Автомобил: РАВ 4 ХА 30
Благодарил/а: 4 пъти
Получена  благодарност: 14 пъти

Мнение от Kiki » 14 Сеп 2008 11:39

Веско, идеята ти не е лоша и би могло да се помисли по обстойно по нея! :thumbsup: Можем да заснемем много аномалии, както казваш, но къде ще ги иззпратим и дали някой ще им обърне внимание? Примерно заснемем един неподходящ знак за оприделено място, или скрит от пораснала растителност. Трябва по някакъв начин да се опише неговото точно местонахождение. Как ще стане това и кеде да го изпратим за да му обърнат внимание? Една снимка в пътна маркировка- Плевен, друга в Монтана, София и т. н. mellow.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2008 11:49

Кики, за съжаление не знам кой ще обърне внимание....

Може да е нещо от рода на http://road.bg/ . Само че насочено не към безотговорните водачи както пише вначалото на този сайт, акум безотговорните собственици на пътната инфраструктура.

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 14 Сеп 2008 11:52

Колкото и пораженчески да звучи, без включване на медиите и някой друг политик нищо не може да се направи.
Редовно карам по един участък около Варна, където автомобилите от чужди градове излизат в насрещното платно на магистралата (на Аспарухов мост) и то в завой под едно мостче.....
Всеки път се обаждам в полицията (на телефона, който се записва) с молба да се сложи забранителен знак в началото на участъка, защото просто хората се заблуждават, а там скоростите са високи и евентуален челен удар в бързата лента би бил с много тежки последствия...

При всяка случка продължавам да се обаждам, с надеждата количествените натрупвания да преминат към качествен скок, но до момента ефекта е нулев, въпреки, че минаха повече от 7-8г от първото ми обаждане.
По принцип КАТ отказва да съдейства при такива случаи, като прехвърля топката към пътното управление, което се грижило за знаците..
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2008 11:53

А сигурен ли си че няма политик член на клуба? Може да се окажем с подкрепа от вътре smile.gif

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 14 Сеп 2008 11:55

Не е сигурно че като даваме сигнли ще се промени нещо.... особено пък бързо...

Но пък е сигурно, че ако не даваме сигнали никой няма да разбере за това smile.gif

Аватар
djofi_m

Мнение от djofi_m » 15 Сеп 2008 06:59

каквото и да правим файда няма да има, куките в България са за да глобяват а не да помагат.
Пример: На изхода от Габрово има един завой дето почти целогодишно е наводнен и редовно някой изхвърча от пътя. преди близо месец на този завой се пребиха две момченца и родните полицаи решиха да вземат крути мерки - забиха знаци за ограничаване на скоростта и познайте кво се получи още едно място дето да вардят от засада. защо аджаба като искат някой да не се хвърли на опасния завой не се изпънат на видимо място преди него, ами се скрили на 200 метра след завоя в храсталаците да вардят за превишена скорост. и сега ще ви кажа защо. зщото убавците работят на норма. шефовите им ги натискат да имат определен брой актове инъче мрънкане наказания и т.н. а като изпълнят необходимата бройка почват да бачкат за тях си.
АVENSIS 2.0TD-комби

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 15 Сеп 2008 11:24

Конкретният слуай има и много по-просто решение без ангажиране на някой целоднежно да стои там... просто се прави ремонт biggrin.gif

Точно това че проблемите се решават по най-безумният и неефективен начин, който води само до неудобства за гражданите много ме дразни...

Аватар
Morgoth
Обратна връзка:

Мнение от Morgoth » 16 Сеп 2008 12:19

Много глупости има - и аз съм се чудил на много места на маркировката за изпреварване.
И липсващи знаци има - на един вход на Перник влязох в насрещното защото нищо не показваше, че моя път се намира на 200 метра по-нататък, а тоя е еднопосочен.

Бих се включил каквото и да направите. Разбира се не очаквам да има особен ефект. Дреме им на КАТ - тяхната дейност в много по-голяма степен е да печелят пари от актове и подкупи отколкото да правят превенция.

Аватар
tntony

Мнение от tntony » 16 Сеп 2008 12:22

Според мен единствения начин да се оправи е чрез медийте като БТВ и НОВА ТВ (господари на ефира) те имат такаварубрика в която се пускат разни такива случаи , иначе човек сам нищо неможе да направи
Toyota Avensis 2.0 D4, 147ps, 1AZ-FSE, 2006

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Окт 2008 11:52

Аватар
desSs

Мнение от desSs » 03 Окт 2008 12:21

оле как пресичат тия пешехоци wacko.gif

аз пък вчера как щях да се натреса в един *******, дето нямаше абсолютно никакви светлини отзад mad.gif и в тва мрачно време и тия задръствания...а пича зад мен как успя и той да спре не знам...яренцето щеше да стане на мекица wacko.gif

Аватар
slowtraveler
Автомобил: Nissan Qashqai 2008/2.0/AWD
Благодарил/а: 334 пъти
Получена  благодарност: 364 пъти

Мнение от slowtraveler » 03 Окт 2008 14:00

desSs написа:оле как пресичат тия пешехоДци wacko.gif ...
Да бе, някои дори пресичат на пешеходна пътека, ама и това не им помогна unsure.gif
А липсата(и неизползването) на светлини много ме дразни...
Почти всяка втора кола във Варна е поне без един стоп...
Не случайно по това време правят акция 'светлина'...
Дано и тази година направят, че някои 'шофери' да се сетят да си погледнат светлините... mad.gif
Toyota Avensis 1.6 VVT-I / 2002г --> Mazda6 /2008 --> JGC 3.0/2014 --> ???
Chevrolet Kalos 1.4/16V/2004-> Nissan Qashqai 2.0 4x4 2008

Аватар
Vesko
ЗАВИНАГИ С НАС.....
Обратна връзка:

Мнение от Vesko » 03 Окт 2008 14:21

Докато правят акция 'светлина' 1-2 годишно нищо няма да се промени. И при изгоряла крушка може да се спори кога точно е изгоряла.... но при счупен и ръждясал вар дето отдалеч се вижда че скоро нищо не е пипано там трябва автоматично да земат леценза на този дето му е дал картонче за технически преглед. Да видим после дали ще пускат коли дето и те не знаят как се движат и защо по улиците ohmy.gif

Uncle Dido
Почетен Администратор
Получена  благодарност: 1 път

Мнение от Uncle Dido » 03 Окт 2008 15:28

slowtraveler написа:Да бе, някои дори пресичат на пешеходна пътека, ама и това не им помогна
Така е. На за останалите какво да кажем? Ами ако шофьора психяса, тогава какво. Нали пешеходеца е с предимство...навсякъде. И все шофьорите виновни.

Що не прекарат закон да можеш да съдиш пешеходеца за нанесени неимуществени вреди и пропуснати ползи?!

Публикувай отговор