Положението по пътищата на родината ни не направо безумно според мен. Държавата или някой от нейните чиновници нехаят за маркировката и знаците. Поставени са по възможно най-нелогичен начин според мен. Има участъци на които е забранено изпреварването, а видимостта е отлична. В същото време има места със завой и без видимост където е разрешено изпреварването. Положението с ограничителните знаци за скорост положението не е по-розово. На междуградски път при разрешени нормално 90км/ч до всяко капанче се мъдри някакво ограничение (обикновенно 60). По варненската магистрала на няколко места има 70.... По магистралата не съм виждал на тези места да вардят за скорост, но по извънградските пътища постовете обикновенно са на такива места. Това си е почти като подбудителство да не спазваш правилата

А и било аистина безумно да намаляваш на всеки знак... Лошото е, че при толкова много безумни ограничения в повечето не на място може да се изкуши човек да не спази точно знака поставен на вярното си място... (за справка: приказката за лъжливото овчарче)
Ако правилата са по-малко и по-прости много повече хора ще ги спазват си мисля

А и по-рядко ще има нужда да има постове за проверка... и освободените служители на полицията ще могат да бъдат пренасочени към места където ще могат да помагат на участниците в движението, а не само да ги наказват.
Дали да не започнем да събираме снимков материал за тези "нередности" по пътищата и да си направим подписка за отстраняването им и строго регламентиране как се поставя маркировка?
Май малко дълъг постинг се получи biggrin.gif